eltrans 22.03.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Poszukuję osób buujących dom Wygodny z pracowni DOMY Z WIZLĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 30.11.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Witam serdecznieMy będziemy budować wygodnego 2 . Zaczynamy na wiosnę. narazie walczymy z dokumentami. Pani w starostwie nie chce nam pozwolić budować tak jak chcemy, ale twardym trza być...życzymy powodzenia. Post był z marca a teraz mamy grudzień prawie, może juz coś wybudowaliscie???pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eltrans 06.12.2008 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 My także od pół roku walczymy z dokumentami w Starostwie, aby zacząć budować dom Wygodny, więc budowa nie ruszyła ...i nie wiadomo kiedy się ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 08.12.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 a budujecie wygodnego czy wygodnego 2, my potrzebowaliśmy dodatkowego pokoju na dole... a czy robiliscie już jakieś kalkulacje materiałowe?z czego planujecie budować?my porotherm 30 z wienebergera...nad ociepleniem jeszcze się zastanawiam...zastanawiam sie tez nad keramzytem pod podłogą parteru...chcę aby mój dom był oszczędny w miarę...a czym będziecie opalać???no i gdzie będzie powstawał Wasz wymarzony domek?pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eltrans 08.12.2008 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Mamy zamiar budowac w Elblągu,sciany najprawdopodobniej zbudujemy z bloczków z betonu komórkowego z ociepleniem ze styropianu 20cm.Na prterze chcemy zrobić ogrzewanie podłogowe, więc też trzeba będzie zwiększyć grubość izolacji pod podłoga niż jest w projekcie.Budujemy w/g projektu Wygodny.Nad ogrzewaniem jeszcze się zastanawiamy,bo ciężko w naszej okolicy z podłączeniem gazu ,więc albo pompa ciepła albo kocioł na eko-groszek. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 09.12.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 troszkę małą kotłownię macie jak na eko-groszek...ja też myślałem nad gazem z butli zakopanej na działce...jeszcze nie wiem...chcę dobrze ocieplić dom myślę nad wentylacją mechaniczą...nie wiem czy z rekupeatorem czy też z pompą do ogrzewania CWU...takie to mamy dylematy...ale najpierw dokumenty...Wczoraj późnym wieczorem ok 21.15 pojechałem z żoną do mojego kochanego architekta...był zszokowany naszym widokiem...cały dzień nie odbierał telefonu...niestet powiedział, ze nie madokumentów przy sobie, są u instalatora...obiecał , że dzisiaj przywiezie je ok 13.00zobaczymy...trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 09.12.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 troszkę małą kotłownię macie jak na eko-groszek...ja też myślałem nad gazem z butli zakopanej na działce...jeszcze nie wiem...chcę dobrze ocieplić dom myślę nad wentylacją mechaniczą...nie wiem czy z rekupeatorem czy też z pompą do ogrzewania CWU...takie to mamy dylematy...ale najpierw dokumenty...Wczoraj późnym wieczorem ok 21.15 pojechałem z żoną do mojego kochanego architekta...był zszokowany naszym widokiem...cały dzień nie odbierał telefonu...niestet powiedział, ze nie madokumentów przy sobie, są u instalatora...obiecał , że dzisiaj przywiezie je ok 13.00zobaczymy...trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woodek 24.11.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 posty dość stare, ale odkopie temat:cool: czy jest na forum ktoś kto wybudował już dom wg. projektu "Wygodny" ? Parę lat minęło więc pewnie się komuś to udało. Jeśli tak, prosiłbym o podesłanie zdjęć ([email protected]), albo wstawienie ich na forum. Z miłą chęcią zobaczył bym też taki domek na żywo, jeśli by była taka okazja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziaPrzemek 16.01.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam wszystkich fanów Domów z Wizją!Nasz wybór padł na Wygodny1.Z budową ruszamy w maju.Pozwolenie już jest.Zapraszam do wymiany doświadczeń.Niebawem opiszę jakich zmian dokonaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HaniaGrzegorz 17.01.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam!!! Założyłem grupę ,,Wygodny 1 - Domy z Wizją" http://forum.muratordom.pl/group.php?groupid=2905 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Kaszuba 23.01.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Witam, mam zamiar w tym roku zacząć budowę domu Wygodny 1 na chwilę obecną jestem na załatwianiu wszelakich papierków i adaptacji projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liteona 14.09.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 My zaleliśmy już pierwszy wieniec. Za tydzień ruszamy z ocieplaniem i zasypywaniem fundamentów. W tym roku będzie stan 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts