karoka65 20.01.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 a może taki allegro.pl/sterownik-kotla-pieca-proton-pid-oszczedny-d14-i2018480644.html Darase nie szydź z tego czego nie znasz, to bardzo dobry sterownik do zasypowca. Sprzedałem ich już kilka i nawet swojemu koledze z pracy i mówi że on 3 lata się tyle mordował bo czasami miał jeszcze trochę węgla w piecuna stary sterownik potrafił to zagasić tak wiał, teraz na Protonie mówi że ameryka. Małe pieniądze a tyle zadowolenia, do tego jeszcze Pilot R za 100pln i pełny wypas, nastawy z mieszkania i jeszcze wbudowany czujnik temp. wewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 20.01.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Oj oj wolnego kolego, pytam czy nadawałby się do ekogroszku? Źle odebrałeś mój wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 20.01.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 allegro.pl/sterownik-kotla-pieca-co-cwu-pid-zdalne-sterowanie-i2047693921.html Takie cuś Nie jest zły, dostałem go na testy z innym frontem (czarnym). Dla niego ważna jednak nastawa, potrafi rezygnować z ciągłego nadmuchu. Tyle,że to model do zasypówki. Producent ma swoje forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 20.01.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 a może taki allegro.pl/sterownik-kotla-pieca-proton-pid-oszczedny-d14-i2018480644.html W programie do tego maczałem swoje paluszki Do tworzenia algorytmu zapisywana była także praca mojego zasypowca jakieś 3 czy 4lata temu.... Fajnie śmiga, ale na miałówkach i jak Karoka mówi ma wygodny panelik domowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 20.01.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Dzięki Jarecki oto chodziło bo poważnie myślę na lato o tanim dwustanowym sterowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.01.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Oj oj wolnego kolego, pytam czy nadawałby się do ekogroszku? Źle odebrałeś mój wpis. Nadaje się ale pod warunkiem że wsypiesz eko do zasypowego. Tak jak pisze jarecki bardzo dobrze prowadzi kotły zasypywane miałem, ale ten kolega zastosował go do normalnego śmieciucha palącego od dołu i jest bardzo happy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 20.01.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 To zapytam inaczej, jest w podobnej cenie st. do kotłów z podajnikiem na ekogroszek. Bez fajerwerków, tzn. podawanie, dmuchawa, podtrzymanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.01.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Dzięki Jarecki oto chodziło bo poważnie myślę na lato o tanim dwustanowym sterowniku. A do czego chcesz zastosować ten sterownik bo myślę że w tym przypadku myślisz o starym kotle. Jak chcesz zmierzyć się ze sterownikiem dwustanowym na twoim kotle z podajnikiem to mam jeszcze swojego starego Lidera. za pół ceny mogę popchać ( w pełni sprawny) całe będziesz sobie kombinował, zobaczymy po jakim czasie ci się znudzi. hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 20.01.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Trochę Ci zdradzę. Skończyliśmy dłuższe badania nowego palnika.Minął etap prototypu, badania na stanowisku testowym, pełen test w laboratorium na 4paliwach w różnych warunkach (w naszym nowym wymienniku pod ten palnik...).Obecnie będzie już seryjna produkcja, ale do tego jest pełen pakiet.Producent palnika naciskał na komplet, jest coś w stylu, który napisał VLD. Jest rodzaj sterowania dwustanowego, ale z pewnymi zestawami parametrów.Teraz będziemy jeszcze dalej badać i dobrany zostanie zestaw urządzeń palnik+ sterownik dwustanowy z setem nastaw oraz domyślnym wentylatorem.Sterownik ma jednak menu wyboru dmuchaw i jest w stanie obsłużyć praktycznie każdą dostępną na rynku i to każdą we właściwy sposób. Nad sterownikiem pracuję od roku (początek prac z myślą typowo o tłokach, jeżeli chodzi o mnie), drogi w ostatnim czasie się zbiegły (producenci) z nowym typem palnika i tak pomalutku taki projekt jest dogrywany.Wkrótce cały taki nowy zestaw mam zamiar odpalać w domu w celach testowych. Sterownik jest o tyle ciekawy, że ma zestawy nastaw.Mam zamiar projekt dociągnąć do takiego stanu:Zestaw 1 - pełna moc na ekogroszkuZestaw 2 - moc obniżona na ekogroszkuZestaw 3 - pełna moc miał węglowyZestaw 4 - obniżona moc miał węglowy Na podstawie wyników z laboratorium oraz dalszych testów na stanowisku wiem, że dla ekogroszku w trybie przedmuchu kompletnie nie potrzeba dmuchać... (przy tym palniku) To jednak wymaga dalszego potwierdzenia na większej ilości obiektów.Trochę podstawowych spraw mogę Ci o tym wysłać na priva, jak chcesz. Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.01.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 całe będziesz sobie kombinował, zobaczymy po jakim czasie ci się znudzi. hehe. miało być: całe lato będziesz sobie kombinował, zobaczymy po jakim czasie ci się znudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 20.01.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 To muszę pomyśleć z tym sterownikiem, chyba że eCoal się trochę zmieni. Jarecki ciekawie prawisz, widzę że się firma rozwija, to cieszy nawet bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 20.01.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 To zapytam inaczej, jest w podobnej cenie st. do kotłów z podajnikiem na ekogroszek. Bez fajerwerków, tzn. podawanie, dmuchawa, podtrzymanie. darase jak chcesz to ci za dobre pieniądze swój st80 oddam tylko obsługuje jedną pompę ale jak miałem spięte CWU z CO to dawał radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.01.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 To zapytam inaczej, jest w podobnej cenie st. do kotłów z podajnikiem na ekogroszek. Bez fajerwerków, tzn. podawanie, dmuchawa, podtrzymanie. Napisz do jakiej ceny chcesz się zrujnować, czy chcesz nówkę czy używany może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 20.01.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 To jeszcze Panowie poczekam Jak coś to zapukam po używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.01.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 i już widzę kolejne problemy bo się palacz musi małżonce podobać :p:p i możemy tak do śmierci...... Osz Ty w życiu - to mężowi ma się podobać [tzn. być wystarczająco brzydki], no chyba, że to będzie palaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.01.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Pod warunkiem, że zrobił to dobrze. Prawda ? Na co komu auto z bajerami, jak silnik kiepski ? Nie kiepski, tylko dobry. A dużo lepszy po dokładnej regulacji np. w profesjonalnej firmie tuningowej lub samodzielnie jeśli potrafisz i masz sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 20.01.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Osz Ty w życiu - to mężowi ma się podobać [tzn. być wystarczająco brzydki], no chyba, że to będzie palaczka Pamiętaj że nie wygląd a umiejętności biorą górę i "brzydal" może Cię nie tylko z kotłowni wyrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 22.01.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Wydaje mi się,że w nowym sofcie coś jednak poprawili.Wydłużył mi się czas do zasypu i widzę,że popiuł jakby ładniejszy.Ja jutro zasypię kocioł grochem+zboże,chyba 50/50.Odrazu uprzedzam protesty ekologów.Zboże nie nadaje się do celów spożywczych ani na paszę. U mnie po dodaniu owsa już przy 30% na dużej mocy popiół zaczął się topić na małej było OK. jak na samym węglu w pełnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 26.01.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Od wczoraj mój kocioł działa ze sterownikiem eCOAL - wystarczyło ustawić podawanie na 3s, domknąć przesłonę dmuchawy jak przy Brulim [gdy miał minimum 30% mocy dmuchawy] i kocioł pracuje pięknie Na początku trochę za dużo podawał, ale szybko się ogarnął i działa - zobaczcie sami: https://esterownik.pl/remote/449 te wysokie "piki" temp. spalin to kartony, które dorzucam czasem bo mam ich za dużo Trochę przeciąga temperaturę [mam mały odbiór ciepła], ale "ten typ tak ma" i mi to nie przeszkadza - po prostu zamiast 50 st nastawiłem 45 bo wiem, że i tak będzie do 50 przeciągał Na razie jestem zadowolony z nowej funkcjonalności [pompa CWU jako CWU + mieszająca]. Póki co jestem zadowolony z "niebieskiego" - zobaczymy jakie wyjdzie zużycie ekogroszku chociaż jest teraz zimniej i trudno będzie je porównać z Bruli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 26.01.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Testuj i notuj swoje wrażenia aby ES mógł wprowadzić nowe poprawki i udogodnienia. Też masz retort zwykłą PPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts