mati76 17.01.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam Właśnie zamówiłem panele 3w. Kahrsa (dąb) i jako, że urządzać się będę prawdopodobnie dopiero na jesień mam zamiar do tego czasu przechowywać je w piwnicy w bloku. Aktualne warunki panujące w piwnicy to: temp ok 18 stopni i wilgotność ok 35%. Panele będą przechowywane w oryginalnych opakowaniach na palecie. Z tego co czytałem to zalecana wilgotność do przechowywania paneli powinna oscylować pomiędzy 45 a 55% (taką przynajmniej podaje Barlinek). Pytanie czy zejście poniżej 45% wilgotności może jakoś zaszkodzić panelom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 31.01.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Witam Właśnie zamówiłem panele 3w. Kahrsa (dąb) i jako, że urządzać się będę prawdopodobnie dopiero na jesień mam zamiar do tego czasu przechowywać je w piwnicy w bloku. Aktualne warunki panujące w piwnicy to: temp ok 18 stopni i wilgotność ok 35%. Panele będą przechowywane w oryginalnych opakowaniach na palecie. Z tego co czytałem to zalecana wilgotność do przechowywania paneli powinna oscylować pomiędzy 45 a 55% (taką przynajmniej podaje Barlinek). Pytanie czy zejście poniżej 45% wilgotności może jakoś zaszkodzić panelom? Mogą się zdeformować, stracić wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts