michalz2x 17.01.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam. Czy posiadacie ten piec i grzejecie eko-groszkiem? Czy ten piec nadaje sie do palenia eko czy bedziej mialem? Jak wyglada grzanie samej wody latem? Bede bardzo wdzieczny za kontakt z osobami ktore posiadaja ten piec. Dzieki i pozdrawiam. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 14.10.2012 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Witam. Czy posiadacie ten piec i grzejecie eko-groszkiem? Czy ten piec nadaje sie do palenia eko czy bedziej mialem? Jak wyglada grzanie samej wody latem? Bede bardzo wdzieczny za kontakt z osobami ktore posiadaja ten piec. Dzieki i pozdrawiam. Michal Chcialbym odswiezyc temat. Malymi krokami zbliza sie moment zakupu pieca... Czy ktos z Panstwa uzywa posiada ten piec i moze podzielic sie uwagami? Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonar34 16.10.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witam, ja posiadam ten piec.W sumie może az tak dużo jeszce nie wiem na jego temat bo używam 1 sezon ale mogę już co nieco powiedzieć: 1. palę miałem, spróbowałem dla porównania palić ekogrozkiem, wsypując taką samą ilość eko straczyło podobnie jak miału. Jedyny plus ,że z miału jest wiecej popiołu. 2. Wadą jest to ,że mam trochę mały pojemnik na popiól. (ja używam AKM Unii 15 kw ) Nie wiem jaki ty zamierzasz kupić pewnie większe maja większy pojemnik. W związku z tym trzeba wyjmować go prawie codziennie i oprozniać. Ewentualnie można wogóle wyciagnąc szufladkę wtedy popiól będzie spadał na samo dno i zmieści się więcej popiołu. 3.Jeżeli chodzi o palenie opalem aleternatywnym (drewno) te jest tam malo miejsca. Ale da się...ja palę na wiosnę i początkową jesień.4.Ogólnie jest bardzo wygodny bo ma podajnik, ale ciezko mi go porównac do innych bo to moj pierwszy kocioł z podajnikiem.5. Nic nie powiem o grzaniu wody latem bo dopiero ok 2 tyg temu zamontowałem bojler. Ale jest tam taka funkcja tryb letni. Nawet teraz jak wychodzę rano do pracy to przełączam kociół na tryb letni. Jest dość ciepło więc nie musi w dzień ogrzewać mieszkania. Ale ile to pali w lato nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts