f.5 17.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam.Może ktoś miał podobny problem.Hydrofor będzie służył głównie do dostarczenia wody do podlewania ogrodu.Prawdopodobnie będzie działał 30 minut do godziny pracy ciągłej w godzinach rannych.Jest dość głośny i znajduje sie w garażu.Garaż przy pomieszczeniu gospodarczym a dalej część mieszkalna. Jak zadziałać w temacie aby skutecznie zaradzić miejsce na hydroforhttp://images47.fotosik.pl/1316/31bc7e9b73d12149med.jpg w tej chwili płytkowanie garażuhttp://images45.fotosik.pl/1318/b0d16fa5e49186d1med.jpg Dzięki za pomysły pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 17.01.2012 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Zrób mu zabudowę z płyty OSB od środka wyłożonej watą lub tez innym dźwiękochłonnym materiałem.Lub tez pompa głębinowa i zbiornik hydroforowy - wówczas nic nie będziesz słyszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 18.01.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Przede wszystkim nie mocuj go w żaden sposób sztywno, ani ze ścianami, ani z posadzką. Tymczasowo Ci stał na styropianie, docelowo, dobrze, żeby stał na jakichś solidnych gumowych (miękka guma!) przekładkach. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 18.01.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja mam hydrofor na zewnątrz w ogrodzie w skonstruowanej do tego celu skrzynce udającej karmik na nodze.Na zimę demontuje hydrofor.Styropian nie wygłusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.01.2012 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja mam hydrofor na zewnątrz w ogrodzie w skonstruowanej do tego celu skrzynce udającej karmik na nodze. Na zimę demontuje hydrofor. Styropian nie wygłusza. A takie pytanko mam bo jesli na zimę demontujesz hydrofor to po ponownym podłączeniu zasysa wodę sam? Moj instalator powiedział ze musi zassać wodę gdy hydrofor bedzie juz na miejscu. studnia ma z 11 metrów czyli styro nie wygłuszy bardziej wełna i musze zostawic oczywiscie dostęp powietrza do silnika. Dzieki Panowie za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts