mariano1974 18.01.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 witam, mam problem wydaje mi się natury prawnej, zawarłem umowe na wykonywanie dobudowy z wykonawcą, który najął kolejnego podwykonawcę , który jest kierownikiem budowy. Budowa się slimaczyła, miałem zastrzeżenia co do jakości, zmieniona została ekipa wraz z kierownikiem. Obecnie wszystkie prace zakończone, tymcasowe dopuszczenie do użytkowania, lecz nie mogę wymóc na wykonawcy czynnosci administracyjnych związanych z odbiorem, przekazaniem książki budowy itp. od 6 miesięcy wykonawca zbywa nas , że nie może "namierzyć" podwykoanwcy, że ten go unika, nieoficjalnie wiem że są tam jakies problemy z rozliczeniami miedzy nimi, kłotnie wiadomo o kasie.czy sa może jakies instytucje które mogą mi pomóc zdyscyplinowac wykonawce, jakies srodki prawne, czuje się troche bezradny a druga strona wykorzystuje moją niewiedze i czuje się bezkarna z góry dziękimariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 19.01.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 A co masz napisane w umowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano1974 23.01.2012 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 ale jaka sekwencje umowy mam zacytować ?niestety nie ma tam określonych żadnych kar za niedotrzymanie terminów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts