Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do NASZEGO DZIENNIKA

goshia7

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

Witam. Fakt, działka zupełnie za darmo i to taka duża to wielka ulga dla naszego portfela inaczej musielibyśmy wyłożyć sporo kasy :) a tak zostanie na coś innego. Działka jest równa ale niestety troszkę niżej niż droga tzn. jakieś 70cm więc będziemy ją wyrównywać i podnosić dom ale nie jest to wielki problem :) a domek przeznaczony jest dla 4-osobowej rodziny

Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzania :)

• 2 weeks później...

no fakt dzialeczkaq za darmo to skarb, ja ja pomysle ile dalismy za nasza, i czemu taka duza kupilismy to :bash:

tez obniżyliśmy garaz ( ok 20cm) bo by za wysoko wyszedl wjazd a niestety nie mozna juz bylo nizej posadowić domu bo bym miala mury w ziemi

my bedziemy miec wentylacje mechaniczna, jakos przemowily do nas oszczednosci , rezygnujemy tez z komina w pom gosp, zostaje od kominka, juz zamowilismy bedzie leier

Edytowane przez aksamitka

Lepiej mieć działeczkę za dużą niż za małą :) tylko z drugiej strony to koszenie trawy :no:

Mówisz, że masz z leiera? My zastanawialiśmy się nad kominami Schiedel ale wycenili nam je na 6500zł i teraz nie wiem czy jest sens płacić za 2 kominy tyle kasy jak inne firmy są o wiele tańsze i z opinii słyszę, że wcale nie gorsze.

• 3 months później...
  • 2 weeks później...

wpadam z rewizytą.

gratulacje sso. domek prezentuje się bardzo ładnie. jeszcze trochę i więcej prac będzie wewnątrz, a to chyba fajniejszy etap dla kobiety. można już snuć wizje wykończenia wnętrz.

pozdrawiam i będę zaglądać. proszę więc nie zaniedbywać dziennika i regularnie go uzupełniać.:)

hej

budujecie śliczny domek :)

będzie cudny jak skończycie.

kiedy planujecie przeprowadzkę?

Dziękuję bardzo i cieszę się, że się podoba domek :) a przeprowadzkę planujemy końcem 2013r. ewentualnie wiosną 2014r. Zobaczymy jak to wszystko się potoczy - czasowo i kasowo :)

wpadam z rewizytą.

gratulacje sso. domek prezentuje się bardzo ładnie. jeszcze trochę i więcej prac będzie wewnątrz, a to chyba fajniejszy etap dla kobiety. można już snuć wizje wykończenia wnętrz.

pozdrawiam i będę zaglądać. proszę więc nie zaniedbywać dziennika i regularnie go uzupełniać.:)

Dziękuję bardzo :)

Właśnie tego etapu nie mogę się doczekać, chociaż z moim zdecydowaniem to chyba szybciej osiwieję niż urządzę ten dom :lol2:

Oczywiście zapraszam do odwiedzin :) będę się starać uzupełniać dziennik na bieżąco :)

Pozdrawiam

Witam się u Ciebie :bye:,będę podglądać jak rośnie siostra bliźniaczka mojego domku :yes:

A w razie jakichkolwiek pytań ,chętnie służę pomocą :yes:

Pozdrawiam :)

Witam serdecznie w moich skromnych progach :D i oczywiście zapraszam do odwiedzin ;)

Z całą przyjemnością będę podpytywać bo nie ma to jak porady bardziej doświadczonych forumowiczów :yes:

Pozdrawiam :)

• 5 weeks później...

Hej Ola! Pewnie, że możesz :) wszelkie uwagi mile widziane :)

Wiesz, że dla mnie okna orzechowe też są najładniejsze i na początku byłam przekonana tylko do tego koloru ale jak wybraliśmy dachówkę miedzianą i rynny nie wiem jakim cudem też w tym samym kolorze (chociaż wolałam brąz albo coś podobnego) to doszłam do wniosku, że tu jedynie będzie pasował złoty dąb.

Ogólnie to mam teraz takie obawy, że jeśli okna będą w kolorze orzecha to kolorystycznie zdominują dom, natomiast jeśli będą w złotym dębie to całość spłynie w nijakość i będzie tak nudno i bezpłciowo :) Kurdę!!!! Gdyby rynny i okucia, podbitka były w kolorze orzecha to sprawa byłaby prostsza :(

Ale wiesz co, dałaś mi do myślenia- jadę dziś z córką na tańce i tam niedaleko jest Afrodyta- z takim kolorem dachu jak nasz i podobno ma okna w kolorze orzecha. Podjadę tam, popstrykam parę fotek jak się uda :) i w domu przeanalizuje może jednak ta kolorystyka nie będzie się gryzła??

Pozdrówki :hug:

Edytowane przez goshia7

Wydawało mi się, że orzech nie pasuje do naszego domu dlatego jakoś wcześniej nie brałam tego pod uwagę :) chociaż kolor bardzo mi się podoba :) dlatego zwiedziłam dziś kilka osiedli z nowymi domami :) i podjechałam zerknąć na Afrodytę o której mówiłam i faktycznie ona ma kolorystykę identyczną jak u nas i nawet podbitka jest koloru złoty dąb a okna ma orzech i odniosłam wrażenie, że one wcale nie dominują kolorem :) wręcz przeciwnie, nadają taki fajny akcent co powoduje brak nijakości i kolory nie zlewają się w jedną całość. Okna zdecydowanie ożywiają dom :lol2:

Muszę przedstawić nową wizję mężowi :) Zobaczymy co powie? :rolleyes:

Pozdrówki