owp 04.06.2012 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Dzięki za spersonalizowaną poradę Okazuje się, że wylewkarze nie są tacy niechętni do dyskusji, jednak cena już na starcie rośnie znacznie. Wylewki to niewielki procent kosztów podłogi, więc chyba warto dopłacić (o ile w praktyce faktycznie wylewka będzie dobra, niestety nie mogę siedzieć na budowie i pilnować, tylko wieczorem wpadam...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 07.06.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 (edytowane) Dzięki za spersonalizowaną poradę Okazuje się, że wylewkarze nie są tacy niechętni do dyskusji, jednak cena już na starcie rośnie znacznie. Wylewki to niewielki procent kosztów podłogi, więc chyba warto dopłacić (o ile w praktyce faktycznie wylewka będzie dobra, niestety nie mogę siedzieć na budowie i pilnować, tylko wieczorem wpadam...). owp skad jestes,ja Ci zrobie wylewke pod parkiet o odpowiedniej wytrzymalosci jesli chcesz;) przynajmniej raz w miesiacu leje takie podklady.teraz robie dom pod parkiety w srode i czwartek w okolicach Plocka,tydzien temu lalem kolo Warszawy Edytowane 7 Czerwca 2012 przez teka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 08.06.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Teka- nie sądzę, żeby Ci się chciało na Śląsk jechać na taką małą robotę, ale jak coś to pisz Edytowane 8 Czerwca 2012 przez owp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 08.06.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Teka- nie sądzę, żeby Ci się chciało na Śląsk jechać na taką małą robotę, ale jak coś to pisz heh.no nie,chyba ze do zimy poczekasz:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wpo 09.07.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Płacze ze smiechu jak słysze że ktoś chce zrobić na piasku 0-2 mm jastrych o normach wytrzymałościowych (na ściskanie) 20N/mm2 ) max co uzyskacie to 08-12N/mm2 I potem przykleić na to parkiet najlepiej deskę dębową ))) Każdy jastrych ma wady i zalety ale bzdur nie zniosę, jest coś takiego jak laboratorium badań wytrzymałościowych - proponuje zbadać a potem sie zastanowić czy pisać brednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 10.07.2012 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 No ale gdzie to wyczytałeś? Chyba nie w tym wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 11.07.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Płacze ze smiechu jak słysze że ktoś chce zrobić na piasku 0-2 mm jastrych o normach wytrzymałościowych (na ściskanie) 20N/mm2 ) max co uzyskacie to 08-12N/mm2 I potem przykleić na to parkiet najlepiej deskę dębową ))) Każdy jastrych ma wady i zalety ale bzdur nie zniosę, jest coś takiego jak laboratorium badań wytrzymałościowych - proponuje zbadać a potem sie zastanowić czy pisać brednie nie rozumiem..spokojnie 20 mpa na mixokrecie da sie uzyskac..na spokojnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 11.07.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 nie rozumiem..spokojnie 20 mpa na mixokrecie da sie uzyskac..na spokojnie.. JAK SIĘ DOBRZE ZROBI TO SIĘ DA UZYSKAĆ NAWET 25MPa (piasek musi być płukany) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati-Style 14.08.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Ja w czerwcu wylałem wylewkę anhydrytową 5cm klasa C25 F5 firmy Lafarge. Okazało się, że tzw. mleczka w 30% powierzchni jest grubości 6 mm. Po miejscowym usunięciu mleczka struktura właściwej wylewki dale się łatwo ścierać szpachelką. I oczywiście wyszły pęknięcia. Czekam teraz na przyjazd techników z Lafarge aby ocenili czy wylewka spełnia ich wymagania. Czy ktoś miał podobne problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 14.08.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Płacze ze smiechu jak słysze że ktoś chce zrobić na piasku 0-2 mm jastrych o normach wytrzymałościowych (na ściskanie) 20N/mm2 ) max co uzyskacie to 08-12N/mm2 I potem przykleić na to parkiet najlepiej deskę dębową ))) Każdy jastrych ma wady i zalety ale bzdur nie zniosę, jest coś takiego jak laboratorium badań wytrzymałościowych - proponuje zbadać a potem sie zastanowić czy pisać brednie napisz kogo to sie tyczy w tym watku,kto Cie tak zdenerwowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 14.08.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Ja w czerwcu wylałem wylewkę anhydrytową 5cm klasa C25 F5 firmy Lafarge. Okazało się, że tzw. mleczka w 30% powierzchni jest grubości 6 mm. Po miejscowym usunięciu mleczka struktura właściwej wylewki dale się łatwo ścierać szpachelką. I oczywiście wyszły pęknięcia. Czekam teraz na przyjazd techników z Lafarge aby ocenili czy wylewka spełnia ich wymagania. Czy ktoś miał podobne problemy? Mleczko cementowe to nie jest. To jest po prostu gips. Mleczko cementowe jest stosunkowo cienkie 1mm i można w miarę łatwo usunąć do 3 dni po wylaniu wylewki. Po upływie 10 dni warstwa wierzchnia jet twarda. Aby ją usunąć potrzebny jest sprzęt specjalistyczny do szlifowania, a nie szpachelka. Prawdopodobnie dodano zbyt mało dodatków wiążących, powinno ich być około 3-7%. Trudno tak na podstawie lakonicznego opisu coś konkretnego stwierdzić. Wylewka jest prawdopodobnie do usunięcia. Wytrzymałość na ściskanie oferuje Lafarge dla Agilli Sols 20-25N/mm2. Opisane przez Ciebie objawy są typowe. Zdarza się często! Na górze pozostaje gips, niżej znajduje się anhydryt z kruszywem, które opadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 26.08.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 heh.no nie,chyba ze do zimy poczekasz:cool: Teka a do Piotrkowa podjedziesz na przełomie września i października do 100m2 o grubości 7cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 27.08.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 zadzwon jutro to pogadamy 692796235 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati-Style 07.12.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Jakiś tydzień temu tak wyglądała moja wylewka anhydrytowa Agilia sols A. Dziś już kończą instalatorzy kłaść nowe rurki do podłogówki. W nowym tygodniu myślę wylewać na nowo Agilia sols A mam nadzieję że tym razem będą nadzorować aplikatora specjaliści z Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 07.12.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 To jakiś hardcor. Też się napaliłem kiedyś na to cudo. Na szczęście nie było chętnych do wykonania w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 11.12.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 ja pzez jakies ostatnie 5 lat ..spotkalem sie z tym ze 3 x na 100x a od kiedy jest lafarge..to juz jest wogóle rzadkośc wielka na anhydrytach .Niezmiernie współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karok 09.05.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Jaką ma mieć grubość posadzka anhydrytowa przy ogrzewaniu podłogowym? Styropian 5cm+5cm+2cm, stara posadzka miała od 6 do 8 cm. W przypadku anhydrytu koszty wyszły kolosalne (35m2, 45 netto robocizna, 100zł materiał), więc hipotetyzuję, czy nowa posadzka w innej technologii musi mieć tak samo dużo cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokoc 04.06.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witam Chyba zdecydujemy sie na polozenie anhydrytu. Wykonawcy twierdzili ze w garazu tez mozna polozyc anhydryt - mam tam miec 6 cm styropianu i 8 cm wylewki. Co sadzicie o anhydrycie w garaz? , bo mam troche watpliwosci czytajac ten watekDrugie pytamie: jak czyscic to mleczko ktore powstaje po wylaniu wylewek anhydrytowej? Czy trzeba miec do tego jakis specjalny sprzet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.06.2013 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 8cm? 4-5 jest ok. Tak mi kiedyś tłumaczono. Daj więcej styro i lej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prz3kus 05.06.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Witam,mam pytanie niebawem będę miał lane wylewki maszynowo i chciałem zapytać czy coś takiego jak szalunki np. przy schodach i balkonie powinienem wykonać, czy to powinno należeć już w gestii wykonujących, a może ta masa jest tak gęsta że są one zbyteczne przy cienkich warstwach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts