misha81 18.01.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witam, bardzo proszę o poradę w znalezieniu sposobu na zainstalowanie szklanych drzwiczek na ściance z g-k, której zdjęcia umieszczam pod poniższym linkiem. https://picasaweb.google.com/NieUmiemRobicZdjec/20120117SzafkaWc?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJ6F-JawnpKdOg&feat=directlink Pierwotnie myślałem, że kupię ramę-ościeżnicę, która wykończy otwór i na której zawieszę drzwiczki. Niestety nie udało mi się znaleźć czegoś takiego w sprzedaży. Szklarz u którego chciałem zamówić drzwiczki powiedział że wystarczy zamontować zawiasy, a drzwiczki i tak będą większe niz otwór, więc jego wykańczanie nie będzie konieczne. Kupiłem zawiasy, które polecił, ale okazało się, że aby drzwiczki licowały ze ścianką, zawiasy powinny zostać zamontowane ok. 4,5 cm wgłąb otworu a u mnie akurat w tym miejscu kończy się ścianka (jak widać na zdjęciu) i do profila nie sięgnę Będę wdzięczny za poddanie pomysłu jak zamontować zakupione zawiasy lub za podpowiedzenie innego sposobu na zamocowanie drzwiczek. Idealnie gdyby udało się zamontować zawiasy po lewej stronie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 19.01.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 a nie mozna do istniejacego profilu dołozyc jeszcze jeden do którego przymocował bys zawias? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 19.01.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Szklarz u którego chciałem zamówić drzwiczki powiedział że wystarczy zamontować zawiasy, a drzwiczki i tak będą większe niz otwór, więc jego wykańczanie nie będzie konieczne. Kupiłem zawiasy, które polecił, ale okazało się, że aby drzwiczki licowały ze ścianką, zawiasy powinny zostać zamontowane ok. 4,5 cm wgłąb otworu a u mnie akurat w tym miejscu kończy się ścianka (jak widać na zdjęciu) i do profila nie sięgnę Będę wdzięczny za poddanie pomysłu jak zamontować zakupione zawiasy lub za podpowiedzenie innego sposobu na zamocowanie drzwiczek. Idealnie gdyby udało się zamontować zawiasy po lewej stronie. Pozdrawiam Zmień szklarza, bo to nie jest zawias do drzwiczek szklanych. Odpowiednie znajdziesz np. w Dormie . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha81 19.01.2012 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 O tym, że to zawiasy do mebli mówił - twierdził, że takie z powodzeniem stosuje. Dzięki za link - naprowadziłeś mnie na ościeżnice aluminiowe, które chyba powinny rozwiązać sprawę Chciałem temat sam "ogarnąć", ale zamontowanie dwóch zawiasów to jedno a montaż ościeżnicy to co innego. Chyba bez pomocy fachowca się nie obędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts