Kominki Piotr Batura 16.01.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 KOŃ BY SIĘ UŚMIAŁ ! Jakoś nie czuję dyskomfortu z tego powodu, ze bracia Bielawscy nie mogą z mojego powodu uzupełnić braków w technikach nowoczesnego zduństwa. Na razie to ja piszę, odpowiadam i uzasadniam a login Mistrz Zduński wtrąca swoje lakoniczne uwagi. Uwagi niestety z rzadka merytoryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.01.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam.Miszczu - powtórzę pytanie o "romki" bo widzę że unikasz odpowiedzi. W jaki sposób "odpowiednio rozbudowana i usprzętowiona" automatyka potrafi sterować w nich rozdziałem powietrza? Mają ("romki") dwa doloty czy jeden? Bo jak miały do tej pory jeden to się to nie dało ... chociaż ... fakt - "telewizorki" miały nawet trzy ... pod rurę, nie pod rurę i ... takie, o których nikt nie wiedział bo zapomniano wszystkim o nich na szkoleniach powiedzieć ...Pytam żeby się czegoś nauczyć od kogoś mądrzejszego ode mnie w tym względzie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 16.01.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) KOŃ BY SIĘ UŚMIAŁ ! Jakoś nie czuję dyskomfortu z tego powodu, ze bracia Bielawscy nie mogą z mojego powodu uzupełnić braków w technikach nowoczesnego zduństwa. Na razie to ja piszę, odpowiadam i uzasadniam a login Mistrz Zduński wtrąca swoje lakoniczne uwagi. Uwagi niestety z rzadka merytoryczne. No ale po co się szkolić, doskonalić, testować? Jak według jednoznacznych przepowiedni "nowoczesne zduństwo" to jakowyś wymysł i rychły koniec go czeka? Zapewne koniec przybliżą drastycznie wzajemne "podchody" Edytowane 16 Stycznia 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 16.01.2012 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 KOŃ BY SIĘ UŚMIAŁ ! Jakoś nie czuję dyskomfortu z tego powodu, ze bracia Bielawscy nie mogą z mojego powodu uzupełnić braków w technikach nowoczesnego zduństwa. Na razie to ja piszę, odpowiadam i uzasadniam a login Mistrz Zduński wtrąca swoje lakoniczne uwagi. Uwagi niestety z rzadka merytoryczne. Piotrek piłeś coś że widzisz podwójnie ? A może to tylko dwoistość twej osoby na forum sprawia że " cenie ciebie według siebie ". Powtarzam ponownie nie odpowiadasz na pytania...nawet dość proste . Czym będziesz sterował wkładem gdy zabraknie automatyki z powodu braku prądu ? Zakładam ze wcześniej tak jak napisałeś zdemontujesz całą mechanikę od powietrza bo suwak był brzydki Wymieniłeś 3 firmy z automatyką do sterowania pracą kominków , opisz ze dwa z nich w trybie pracy " bez prądu / ręczne sterowanie" ..... Z niecierpliwością czekam na opisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 16.01.2012 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 ... takie, o których nikt nie wiedział bo zapomniano wszystkim o nich na szkoleniach powiedzieć ... Pytam żeby się czegoś nauczyć . Forest zapraszam Ciebie na najbliższe szkolenie o wkładach Romotop , będziesz mógł podzielić się swoimi pytaniami z konstruktorami i innymi wykonawcami . Uwagi zgłaszane przez firmy wykonawcze są brane pod uwagę w opracowaniu kolejnych palenisk lub modernizacji już produkowanych . O sterowaniu wkładów automatyką będzie 1 godzina wykładu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.01.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam. Witam. Miszczu - powtórzę pytanie o "romki" bo widzę że unikasz odpowiedzi. W jaki sposób "odpowiednio rozbudowana i usprzętowiona" automatyka potrafi sterować w nich rozdziałem powietrza? Mają ("romki") dwa doloty czy jeden? Bo jak miały do tej pory jeden to się to nie dało ... chociaż ... fakt - "telewizorki" miały nawet trzy ... pod rurę, nie pod rurę i ... takie, o których nikt nie wiedział bo zapomniano wszystkim o nich na szkoleniach powiedzieć ... Pytam żeby się czegoś nauczyć od kogoś mądrzejszego ode mnie w tym względzie. Pozdrawiam. Pozdrawiam. PS. Upierdliwy nie jestem ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.01.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam.... Déjà vu ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 16.01.2012 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Z niecierpliwością musisz sobie poradzić inaczej. Jedni piją ziółka wzmacniające, inni walą lufę i idą spać. Jutro będzie lepiej ! Będzie lepiej jak odpowiesz na to proste pytanie .. no chyba że nie potrafisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 16.01.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam. Pozdrawiam. PS. Upierdliwy nie jestem ... ? To że mają jeden dolot wcale nie świadczy iż sterowanie tempem spalania odbywa się tylko ilością powietrza ..Rozbudowane wersje wykorzystują dodatkowe mechaniczne dźwignie rozdzielające kierunek dopływu powietrza w palenisku . W przypadku wkładów: KV 055A ,KV 55B ,KV 055C . powietrze do spalania jest podawane tylko z góry i w tych przypadkach wystarczy proste sterowanie jedynie przepustnicą . Dla wkładów KV 025 lepiej jak są dodatkowe "siłowniki" aby w odpowiednim czasie zamknąć dolot powietrza z dołu paleniska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 16.01.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) O co chodzi z tym pytaniem?Pamięta ktoś to pytanie?Czy to dotyczy któregoś z eksperymentów Enia? Edytowane 16 Stycznia 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.01.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Witam. To że mają jeden dolot wcale nie świadczy iż sterowanie tempem spalania odbywa się tylko ilością powietrza ..Rozbudowane wersje wykorzystują dodatkowe mechaniczne dźwignie rozdzielające kierunek dopływu powietrza w palenisku . W przypadku wkładów: KV 055A ,KV 55B ,KV 055C . powietrze do spalania jest podawane tylko z góry i w tych przypadkach wystarczy proste sterowanie jedynie przepustnicą . Dla wkładów KV 025 lepiej jak są dodatkowe "siłowniki" aby w odpowiednim czasie zamknąć dolot powietrza z dołu paleniska . Zaraz, zaraz ... bo ja dalej głupi jestem ... to gdzie tu rozbudowana automatyka w rozbudowanej wersji z dodatkowymi dźwigniami ... ??? I gdzie te dodatkowe siłowniki oraz co one mają zamykać ... Nie no ... Miszczu ... Ty sądzisz że ja oczu nie mam i rysunków technicznych nie umiem czytać ... ? Albo że nigdy "romków" wszelakich na oczy nie widziałem ... ? Chłopie - ja to technik i inżynier taki jeszcze starej daty jestem sprzed pokomunistycznej reformy szkolnictwa ... co nie wiem to albo doczytam albo doglądam albo od mądrzejszych bez żenady się dowiem... a tu "nimaco" oglądać i czytać o tym trzecim już nie wspomnę ... Przestań pajacować i powiedz po prostu że Cię poniosła nieco fantazja ... Pozdrawiam. Edytowane 16 Stycznia 2012 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.01.2012 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam. Zaraz, zaraz ... bo ja dalej głupi jestem ... to gdzie tu rozbudowana automatyka w rozbudowanej wersji z dodatkowymi dźwigniami ... ??? I gdzie te dodatkowe siłowniki oraz co one mają zamykać ... ... Ty sądzisz że ja oczu nie mam i rysunków technicznych nie umiem czytać ... ? . Przestań pajacować i powiedz po prostu że Cię poniosła nieco fantazja ... Pozdrawiam. Forest to nie moja fantazja lecz Twój brak wiedzy . Wisz na szkleniach nie wystarczy sprytnie ustawiać się na pierwszym planie do zdjęcia dla ŚK Widza fachowa to coś co się mam albo nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.01.2012 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 :lol2:Chodzi o "siłowniki". Uruchamiasz elektronikę, wychodzisz do pracy, a po godzinie wpadasz na chwilę siłownik przestawić . Jeśli masz taką wiedzę o automatyce do kominków:sick: to... tylko pogratulować :lol2: Możliwe że stosując to co masz w ofercie musiałbyś biegać i coś przestawiać ręcznie W naszej ofercie przestawianie różnych elementów mechanicznych instalacji odbywa się automatycznie . To tylko kwestia DOBREGO sprzętu i WIEDZY . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.01.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Jeden sterownik bez prądu jest dla Ciebie problemem, więc darujsobie uwagi o DOBRYM sprzęcie bo do tego trzeba jeszczewięcej WIEDZY. Ja pokazałem na forum ODROBINĘ tego co wiem .Twoje posty na forum to w 99% uwagi o tym że czegoś nie wieForest, Piotr czy ja. Wybacz ale to mi się wydaje trochę dziwne,więc baw się sam albo poszukaj sobie kogoś kto Ci intelektualnie dorówna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.01.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Panowie!!! Dla laika........... to w końcu ma być ta automatyka czy nie........może z tego w ogóle zrezygnować i niech obsługujący zajmie się sam sterowaniem ??? eniek .....kupujesz ustrojstwo z pełną automatyką,full wypas,ktoś na kilka "h" zaper.....li ci prund ,to ona ma sobie poradzić sama w sobie(o Boże),czy mamy do czynienia z fizycznie potraktowanym problemem.O co idzie miszczowi??? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 17.01.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Panowie, z Waszej dyskusji jasno wynika, ze ktorys z Was musi byc idiota. Niestety zaden z Was nie podpiera swoich twierdzen dowodami co sprawia, ze niezorientowany czytelnik moze dojsc do wniosku, ze jestescie nimi wszyscy:-(Dawniej, gdy powazni ludzie mieli powazne roznice zdan co do faktow to organizowali sobie pojedynek. Niechze, ktorys z Was odda wreszcie ten smiertelny strzal spustem migawki aparatu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.01.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Nikt, Ja 14. Nie dam się wciągnąć w szubrawe czy jak to nazwał Ja 14 - idiotyczne () przepychanki, których celem jest deprecjacja tego co robię na forum przez wiadomą osobę. Dziękuję za zainteresowanie ale z tego typu dyskutantami jak M radzę sobie bez większych problemów. Faktem jest ,ze stanowi on dość łatwy cel, a skłonność do samo ośmieszania jest godna podziwu, co bywa kuszące i prowadzi do sytuacji jak ta. Na wasz wniosek (), krótkie info na temat jednego ze serowników, najbardziej "utytłanego", jakim jest EOS . Sposób montażu zgodny z instrukcją i konstrukcja urządzenia pozwala na sterownie manualne procesem spalania. To tyle. Fajerwerków i zdjęć nie będzie . Klienci którzy kupują sterownik zapoznają się indywidualnie z jego budową i obsługą. Idioci muszą inaczej dociekać prawdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.01.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 ups nie powiem ,że to mi wystarczy ale uszanuje to co prawisz.Nadal czytam i pobieram nauki słowne bo w moim salonie stanie taki FFFFFMMMMMM-owiec ,że szok :D;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 17.01.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam.Ja powótrzę po raz kolejny (nudny chyba jestem) pytanie skierowane do Miszcza - w jaki sposób automatyka (w domyśle też czeska) steruje rozdziałem powietrza na pierwotne i wtórne w paleniskach firmy Romotop ...I czy robi to sama automatyka czy jednak palenisko i jego konstrukcja.Liczę na fachową odpowiedź bo inaczej znowu będę musiał się w pierwszym rzędzie do zdjęć ustawiać ... tyle że tym razem będę bardzo niewygodnym i niepożądanym uczestnikiem szkolenia w firmie Romotop, tak jak swego czasu był nim jeden z naszych kolegów - właściciel kaflarni, któremu wprost powiedziano że nie życzą sobie jego wizyty na szkoleniu ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.01.2012 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ależ kolego Forest Natura ZAPRASZAM na szkolenie !! Będziesz mile widzianym gościem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts