izlen 21.03.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 CZy ktoś juz budował to maleństwo?? Właśnie sie do tego przymierzam. A może ktoś chciałby wypowiedzieć sie na temat projektu. Podoba mi się ale nie mam doświadczenia w budowie domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izlen 21.03.2004 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 A przepraszam tu jest coś więcej na temat projektu: http://www.archigraph.pl/new/archigraph/ind.php?co=projekt&n=309 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 21.03.2004 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Nie takie znowu maleństwo- 4 sypialnie i 2 łazienki, sam będę budował coś podobnego Na - -brak pomieszczenia gospodarczego -mała kotłownia -zrezygnowałbym ze schodów zabiegowych -trochę mało blatu roboczego w kuchni, ale może wystarczy -nienajszczęśliwszy komin na ścianie zewnętrznej Na + -2 łazienki -prosta budowa i niski koszt -podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 16.11.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Witam,odnawiam temat.Czy ktoś wybudował albo buduje ten dom???Izlen, Maag, czy udało Wam się zebrać jakieś informacje na temat BELLINO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek73 12.04.2005 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witam!!Jestem właśnie w trakcie budowy Bellino 309L.Jest on troszkę zmieniony (doprojektowany garaż). W tej chwili przygotowuję się do negocjacji z firmami "dachowami". Planowane pokrycie dachu około połowy czerwca. Budowa w okolicach zagłębia.Chętnie wymienię doświadczenia z budującymi BellinoPozdrawiamDK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 04.11.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 WitamOdświeżam temat bo sam zamierzam budować ten domek w przyszłym roku. Darek73 napisz coś więcej jak to wyszło w praktyce ? + i - ,co byś zmienił? z jakiego materiału budowałeś ?Pozdr.Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 06.11.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Jeśli dobudowujesz garaż warto powalczyć o jeszcze troszkę powierzchni gospodarczej, może kotłownia przy garażu, nie musi mieć komina, gdy kocioł będzie z zamkniętą komorą spalania. Można wykorzystać też stryszek nad garażem jako "graciarnię". To odciązy ten malutki domek. Schody rzeczywiście bardzo niewygodne, bardzo ostry zabieg, ale dzięki temu wychodzi większa łazienka na dole. To malutki domek, z wykorzystaną na maksa przestrzenią, więc coś za coś. Jeśli chchesz oszczędzać pieniążki proponuję rezygnację z balkonu i zrobić tylko zadaszenie nad tarasem. Ja jestem przeciwnikiem balkonu, na ogół wszyscy korzystają z ogrodu, a wywieszanie pościeli na widoku jest obciachowe. Pzremyśl też trójkątną lukarnę, to bardzo drogie okno i trudne wykończenie, a wcale nie takie ładne i niewiele daje wewnątrz - to typowy "bajer" architekta, aby przyciągnąć uwagę klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 06.11.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 el-ka, dzięki za rady. Buduję bez garażu, na starcie powiększy mi koszty a w perspektywie czasu będę potrzebaował 2-stanowiskowy i jestem zwolennikiem garażu osobno (choćby ładny ocieplony blaszak). Z balkonu na 100% nie zrezygnujemy i trójkątnej lukarni raczej też, te elementy bardzo nam się podobają i są jedynymi "bajerami" w prostocie tego domku i mam nadzieję że bardzo nie podniosą kosztu w stosunku do całokształtu. Obecnie jestem na etapie szukania ekipy i walczę sam ze sobą jaką opcję ścian wybrać ? BK 24 + 10-12 ocieplenie ? ale podświadomie mam ochotę na 1W 36 BK na klej. Musze przeliczyć która opcja wyjdzie taniej w wykonaniu, bo jeżeli chodzi o ciepło to już mnie głowa od tego czytania boli Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 07.07.2007 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Buduję BELLINO pod Warszawą, okolice Żabiej Woli. Z ogromną radością znalazłem informacje o tym, że ktoś jeszcze buduje ten pyszny domek. Ja go buduję sam, własnoręcznie, bez fachowców. Troszeczkę trzeba się było przy nim napocić, ale jestem już na etapie stanu surowego, postawione ściany działowe, rozprowadzona elektryka. Pozdrawiam PeZet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts