rewo66 15.01.2013 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 mi bardziej chodzi o unoszace sie wilgotne powietrze (to ktore nie zamarznie w postacji sopla) i uniesie sie do gory przez panele podbitki parapety wewnętrzne założone w 4h zewnętrzne równie szybko - pytanie czy ekipa Ci obrobi elewację koło parapetów - to jest najbardziej czasochłlonne - wg mnie nie warto za to nawet tych 300-400 stowek płacic Zobaczymy. Na razie muszą podjechać i obmierzyc bo gdzieś zgubili kartkę z poprzedniego pomiaru. Poźniej czekanie. Montaz gdzieś na początku marca. Wewn parapety będą z konglomeratu białe. Zewn. z aluminium i też białe lub szare w zależności ile bedzie wynosic dopłata do tego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 15.01.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 ta wyrzutnia od WM w podbitce jest OK.przyczyną zacieków jest to że przy wyższej wilgoci w domu i większej wydajności centrala lubi pluć kroplami wody do wyrzutu ...raczej trzeba by skupić się nad tym aby ten kanał był jak najbardziej szczelny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 15.01.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 rewo66- zrezygnuj z białych parapetów zewnętrznych, bo Cię... żona ubije. I tak zaraz będą szare od kurzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 15.01.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Prawdę pisze. Zewnętrzne szare najlepsze. Montuj sam i te w środku i te na zewnątrz. Wątek jest o budowaniu energooszczędnym. Dobra pianka oraz ręka i oko gospodarza zapewnią to, że pod dobrymi jakościowo oknami dziur nie będziesz miał. I czemu w środku konglomerat, a nie ciepłe drewniane grubaski, zamówione u dobrego stolarza? Mam w domu olejowane i widzę sporą różnicę na plus w stosunku do tych z bloku. Te się tak nie kurzą, wyglądają super i niechciałbym dzisiaj innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 15.01.2013 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 jasiek71 - ok pocieszyłes mnie Dezet - alez ja własnie chcę szare na zewnatrz to moja zona jest za białymi chociaz ostatnio trochę zmiękła Kwestia jest dla mnie tylko czy jasno szare czy ciemno szare. Białych nie chcę Compi - niestety tutaj sprawa jest przegrana zona kategorycznie nie chce drewnianych parapetów - spodobały jej się te z konglomeratu i kropka. Ja nie mam nic przeciwko drewnianym ale takie życie z żoną nie bedę wojował Po drugie blat kuchenny na 90% też będzie z tego samego konglomeratu więc wiadomo ma być spójnie, harmonicznie i jeszcze tam jakoś ble ble typowo kobiece bajania na tematy estetyczno wizualne. Co do montazu całkiem możliwe że zrobię to sam tak by nie było tam jakiś mostków cieplnych. Wiadomo firma zrobi to tak by było wizualnie dobrze nie patrząc na inne aspekty. Ja chcę zrobić na zewnatrz tzw ciepłe parapety dajac wkładkę styropianową. Jesli nie będą marudzic to każe zamontować pod moim czujnym okiem a jak zamarudzą to ich oleję i sam zamontuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 15.01.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Zwróćcie uwagę na rodzaj pianki. Lepsiejsze są te jakby bardziej zwarte. Nie mają takich mega wielkich pęcherzy powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.01.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 6 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 16.01.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 No to czekamy z niecierpliwością na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.01.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 6 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 16.01.2013 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 No i wydało się A chciałem zrobić niespodziankę Miki mnie uprzedził Fakt lodówka już stoi i jutro bedzie odpalana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 16.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Jak zejdziecie z gabarytami tej pompy do poziomu walizki to też zamawiam u Mikiego usługę ; ). Będę mógł z kotłowni siłownię wtedy zrobić, hhheehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.01.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 6 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.01.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 6 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 17.01.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Zestaw prawie jak planowany u mnie tylko ja prawdopobodnie pompka gruntowa A rozporowadzenie na kanałach zehndera czy sztywne spiro? Z tego co pamiętam mialy być sztywne, ale tu się tak wszystko zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 17.01.2013 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Sebastian - kanały sztywne te główne a od głównych rozprowadzenie do nawiewów i wyciagów są kanały elastyczne. Już ułożone co zresztą pokazują wstawione fotki wczesniej w moim DB. Miki pisze tylko o samym montażu reku który też docelowo sie zmienił. Poprzednio miał być Brookwent Renowent 400 Excellent. Ale będzie Zehnder 350 ComfoAir Lux. Reku tak po prawdzie to nie zawiśnie obok PC tylko na przeciwległej ścianie tak po przekątnej, ale w tym samym pomieszczeniu. W końcu jest to centrum dowodzeniowe w naszym domu. Zbiegają się tam wszystkie media no oprócz rozdzielni prądu , która jest w następnym pom. technicznym ale to dlatego że te pierwsze bedzie wykorzystywane także jako pralnia. Wiadomo za duzo wody wokoło dlatego rozdzielnia w odrębnym pom. Dziś pierwszy dzień w pracy po chorobowym. Trzeba wejść w rytm pracy ale jest spoko. Zaleta że mogę w końcu dalej walczyć z profilami przyściennymi sufitu. Wełna na następną warstwę już zamówiona (grubość 18 cm z lambda 0,35). Będzie jeszcze jedna warstwa o grubości 15 cm z lambdą 0,37, tylko tu zastanawiam się nad wełną w płytach z uwagi na lżejsze (łatwiejsze) kładzenie - koszt większy o parę stówek do przeżycia. Tym bardziej że koszt robocizny wynosi "0" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 17.01.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 No ja właśnie mam dobre dojście do hurtowni gdzie sprzedają zehndera i zastanawiam się czy nie pójść w skrzynki z rozdzielaczami i kanałami comfotube, ale na razie chyba za wczesny etap żeby o tym mysleć A możesz napisać czemu zmiana reku? Dobrze, że już wyzdrowiałeś, liczę na solidną relację z układania wełny, tym bardziej, że mówiłeś, że masz jakiś patent przemyślany na kładzenie tych pozostałych 2 warstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 17.01.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Mnie rowniez zmiana reku interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 17.01.2013 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Zmiana reku jest prozaiczna. Miki mi zaproponował Zehndera, który ma lepsze parametry bez zmiany dotychczasowej ceny co jest istotnym argumentem. A po drugie mojej żonie wizualnie spodobał się bardziej Zehnder. Więc się nie zastanawialiśmy i rekuperator bedzie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 17.01.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 6 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 18.01.2013 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Pojawią się nowe fotki na pewno niedługo. Wczoraj nie bardzo miałem na to czas, w końcu wszyscy wróciliśmy późno do domu, a są jeszcze inne obowiązki A jeszcze musiałem bakterie w aparacie podładować bo padły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts