rewo66 30.09.2013 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Hmm... Moje płytki w łazience są cholernie podobne do Twoich w kotłowni. Dobrze, że wstawiłem te cudne dekory bo byłbym posądzony o plagiat Hm jak oglądałem wczoraj twoje fotki to właśnie tak pomyslałem czy to czasem nie są te same płytki tylko bez dekorów. My kupowaliśmy w Praktikerze i płytki są z Cersanitu. Plagiat ci nie grozi bo dajesz dekory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 30.09.2013 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 ładnie to wygląda ,powodzenia i pozdrawiam Witaj front247 Dzięki za miłe słowa. Zaglądam do twojego DB. Czytam i ogladam twoje zmagania. Też życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 30.09.2013 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Gipsowe zlecone poprawki zrobione przeszlifowane, zaakceptowane przez Inwestorkę i już zagruntowane śnieżką grunt. Jeśli chodzi o farbę docelową to nastapiła zmiana oplanów. W zeszłym tygodniu pojechaliśmy do Katowic do sklepu Fluggera. I mojej żonie nie spodobała się biel tej farby więc wzieliśmy tylko małą puszeczkę 0,7L na próbne malowanie. Szału nie ma więc stwierdziliśmy że nie będziemy wydawać masę kasy na farbę i kupiliśmy 1 wiaderko l Snieżki Max Effect White. I tu biel jest biała a nie wpadająca w ecru. I cena przystępna. Tak więc klamka zapadła dziś jedziemy kupić Śnieżkę na sufity i ściany do części mieszkalnej tylko bo do garażu i pom. gospodarczych mamy już tikkurillę białą. Z prac w domu zrobiłem prawie ocieplenie zadaszonego tarasu. Prawie bo muszę dokupić jeszcze 1 rolkę wełny Tutaj fotki z ocieplania: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=215456 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=215455 Zostało mi do położenia 2 pasy po 4m o szerokości 60 cm akurat 1 rolka wełny przęcieta na pół. Folię paroszczelną już mam. Do profili od spodu będę jeszcze przykręcał poprzecznie listwy drewniane jako element końcowy dla podbitki. Podbitka już wybrana z Gamrata grafitowa. Muszę tylko policzyć ile mi tego wyjdzie na całą chałupę. W toku są również prace wykopaliskowe wokół fundamentu domu. Czyli akcja docieplania fundamentu. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=215459 Ten fundament (najdłuższy) już cały jest zaklejony. Zostało mi tylko zazbroić siatkę ale brakło nam siatki a na dodatek w piątek jak robiliśmy zakupy w hurtowni to zapomnieliśmy o siatce. No i położyć rury (czekają grzecznie w garażu) odprowadzające deszczówkę do zbiornika Zacząłem też pierwsze podwaliny fundamencików pod przyszły taras http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=215458 Wykorzystując słoneczną pogodę w tym tygodniu (podobno ma taka być) chcemy z fundamentem uporać się do piątku. Niestety przez to prace płytkowe chyba się przesuną ale trudno na zewnatrz tez trzeba niektóre prace zrobić przed zimą. W srodku mogę robić nawet w mróz. Odpaliłem ogrzewanie bo w nocy już przymrozki się zdarzają. Wczoraj było (-) 1,5 * A najbliższą sobotę będzie akcja korytowanie i gruzowanie podjazdu do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 03.10.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witaj rewo66Pięknie, pięknie, dajesz do przodu aż miło. Podglądam i kibicuję.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 03.10.2013 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witaj rewo66 Pięknie, pięknie, dajesz do przodu aż miło. Podglądam i kibicuję. Powodzenia Reze dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.10.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Witam się i ja napisz proszę co zrobisz później z tą folią kubełkową (bo jeszcze tematu nie ogarnełam;))? czy dom zostanie tak podsypany że nie bedzie jej widać czy jakoś inaczej ją "zamaskujesz" ( w cokole?) i jak będzie ułożona pod tarasem ? szukam i szukam i znaleźć nie mogę co z nią dalej to zapytam Widze że kubełki masz ułożone do ściany ( prawidłowo) jednak tu na forum gdzieś czytałam że niszczą one styropian/ warstwę izolacji bitumicznej - nie obawiałeś się tego? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 07.10.2013 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Witaj Kendra Poniższy post może trochę ci pomoże. Fundamenty akuratnie były u nas na topie Jak już wcześniej pisałem docieplaliśmy fundamenty o płyty styrduru o grubości 8cm po pierwsze by docieplić ściankę fundamentową przy gruncie oraz zmniejszyć różnicę między ścianą elewacyjną a podmurówką. Tam gdzie będzie taras , oraz wejście do budynku i wjazd do garażu folia kubełkowa idzie na całość pdmurówki jak tutaj http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=216949 i tutaj http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=216950 wejście główne http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=216952 A na pozostałych częściach folia kubełkowa została ucięta do poziomu gruntu docelowego jak tutaj http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=216951 i prosze nie patrzeć na poziom obecnego gruntu bo jest za wysoko i będzie trochę gruntu zdjęte. Styropian został zazbrojony siatką na kleju z worka. Folia kubełkowa kubełkami do ściany bo musi tam też być wentylacja przykręcona do styropianu długimy wkrętami do drewna chyba 9cm z podkładkami. Nie iwdziałem żadnych uszkodzń styropianu od kubełków to mit ewentualnie zle położona folia kubełkowa lub zły styro na fundamenty rodzą takie opinie. To tyle na temat fundamentów oprócz powyzszych prac zmajstrowałem zaczątek zabudowy wanny w łazience czyli pierwszą półeczkę http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=216957 oraz wykonana została podbudowa pod kostkę brukową podjazdu do garażu http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=216953 Podjazd klasycznie wykorytowany na 40cm na to 20cm grubego gruzu, natsepn warstwa to 10 cm dolomitu drobnego ostrego. Obydwie warstwy zagęszczone zagęszczarką dużą z naciskiem 1 tony. Ubite tak że ciężarówka z 12 tonami piachu wjechała nie zostawiając po sobie śladu. Myślę że nasza osobówka nie zapadnie się Inwestorka walczy dzielnie w srodku z farbą docelową W tygodniu założę rury spustowe do rynien i połącze to ze zbiornikiem na deszczówkę a w weekend płytkowanie na poczatek garderoba i mały Wucecik Będzie jazda bo nie kładłem jeszcze płytek dużego formatu Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.10.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Ładnie idzie Kiedy planujesz montaż podbitki ? Też chyba wybiore Gamrata, wiec liczę na szczegółową fotorelację A taras jaki będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 07.10.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Ładnie idzie Kiedy planujesz montaż podbitki ? Też chyba wybiore Gamrata, wiec liczę na szczegółową fotorelację A taras jaki będzie ? Dzięki Taras hm opcje są trzy. Pierwsza to kompozyt, druga drzewo egzotyczne i trzecia modrzew krajowy. Taras raczej na wiosnę będę robił więc dużo zależy od stanu posiadania gotówki. Jeśli sprzeda się do tego czasu mieszkanie to bydzie kompozyt jeśli nie to opcja chyba najtańsza. Pożiwiom uwidiom. Podbitka na pewno będzie Gamrata w zaprzyjaźnionej hurtowni zaproponowali bardzo fajną cenę. Jak znajdę chwilkę czasu to muszę policzyć i zamówić to jest jedna z dwóch spraw do wykonania na zewnątrz budynku jeszcze przed zimą. Drugą jest kostka na podjazd i chodnik do wejścia głównego. Modlę się o jak najpóxniejszą zimę. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 08.10.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Bardzo bardzo Ci dziękuję za obszerne wyjasnienia i dołączone zdjęcia !! i życzę późnej zimy ( albo wcale) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.10.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Dzięki Taras hm opcje są trzy. Pierwsza to kompozyt, druga drzewo egzotyczne i trzecia modrzew krajowy. Taras raczej na wiosnę będę robił więc dużo zależy od stanu posiadania gotówki. Jeśli sprzeda się do tego czasu mieszkanie to bydzie kompozyt jeśli nie to opcja chyba najtańsza. Pożiwiom uwidiom. [/img][/url] To widze, że robienie tarasu będę śledził tak samo pilnie, jak podbitki Tez jestem zdecydowany na taras drewniany, ale u mnie na jakis stalowych legarach, gdyz z uwagi na opaske przeciwysadzinoną, której nie chciałbym niszczyć, taras bedzie podparty dopiero 1m od krawędzi (okna tarasowego) http://c.wrzuta.pl/wi5632/8f4608be0008ef5c4ffb470e/plyta_szczegol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 18.10.2013 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Ostatni znowu trochę zaniedbałem DB z braku czasu ale prace posuwają się do przodu. Zrobione zostało całkowicie odprowadzenie deszczówki do zbiornika. Ostatni deszcz przetestował nasze wykonanie. Jest ok. zero jakichkolwiek przecieków. Woda spływa sobie ładnie do zbiornika. Do listy zakupów dodaliśmy pompę do wody. Dokonaliśmy też niezbędnych zakupów do pomieszczeń sanitarnych a więc zakupione zostały umywalki do łazienki oraz baterie do wanny , umywalek i kuchni. Zamówione zostały płytki ścienne do łazienki. Płytki będą tylko na obudowie wanny , stelażaWC oraz w prysznicu. Reszta ścian pomalowana będzie farbą. Wobec planowanego rozpoczęcia płytkowania części dziennej domu przeprowadzona została akcja "Wielkie sprzątanie" Całe dwa popołudnia nam to zajęło Kurczę ileż tego się nagromadziło. Duża część resztek pobudowlanych szczególnie wełna, styro, płyty k-g poszła na strych bo tam zostanie to wykorzystane. resztado garażu. Który teraz wykląda jak skład budowlany. Zacząłem też robić podbudowę pod tarasik wejściowy i chodnik. Do tego wykorzystuję gruz zalegający na placu (potłuczone pustaki, dachówki, bloczki betonowe, ścinki płytek ceramicznych) zmieszany z piaskiem. To zostanie zagęszczone i na to pójdzie jeszcze warstwa drobnego dolomitu także zagęszczona. Z prognoz pogody wynika, iż generalnie do końca października ma być sucho i w miarę ciepło. Więc trzeba wykorzystać to na prace na zewnątrz. Bo w listopadzie to może być już nieciekawie. Skończyłem już definitywnie obudowę kominka która dorobiła się jeszcze 2 kratek. Obudowazostała jeszcze raz zagruntowana Śnieżką grunt i pomalowana farbą docelową. Obecnie palimy w kominku jest cieplutko mimo że ogrzewanie nie jest jeszcze włączone. Grzana jest tylko woda. Reku chodzi na najniższych obrotach. Fotki będą później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 19.10.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Maszyna to jakaś niemiecka produkcja używana tylko raz do położenia gresu w nowo wybudowanym domu na mojej wsi. Trafiła się okazja bo już nie potrzebna. Natomiast tarcza tys niemiecka 180mm z 10mm obrzeżem diamentowym ale specjalnie uformowanym we wzorek i cienka 1,2mm grubości. Tnie gres grubości 1cm fajnie i co ważne nie szczerbi brzegów gresu. Miejsce cięcia jest równie jakby nożem uciął. Nazwy nie pamiętam. Zrobię fotę to wrzucę do DB. Witam Jak możesz to napisz jaką masz tą tarczę do gresu. Pozdrawiam Dj_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 21.10.2013 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Witam Jak możesz to napisz jaką masz tą tarczę do gresu. Pozdrawiam Dj_ Proszę bardzo Profesjonalna tarcza do gresu ceramiki średnicy 180mm , otwór 25,4mm "VERTEC" King Gres TU masz nr transakcji na allegro (3627063052). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 22.10.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 dzieki sliczne pozdrawiam Proszę bardzo Profesjonalna tarcza do gresu ceramiki średnicy 180mm , otwór 25,4mm "VERTEC" King Gres TU masz nr transakcji na allegro (3627063052). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 13.11.2013 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witam ponownie. Przeglądając ponownie dziennik, bo gdzieś mi umknął i nie pamietałam ile doczytałam wcześniej to chciała zwrócić uwagę na to co pisaliście o kosach spalinowych. Nie kupujcie czasem NAC-a, beznadzieja totalna, bardzo dużo reklamacji, dobrze, ze nam się szybko udało ją oddać. Mieliśmy tą mocniejszą 2,7KM, ale co z tego jak odpowiednich obrotów nie miałą i tak wcale nie była mocna a żarła paliwo jak głupia, poza tym przekręcała się głowica. A jeden facet to nawet powiedział, że odpadła część dolna i mu mało nogi nie urwało. Lepiej kupić taką do 1,5KM ale z mocniejszymi obrotami i nie składaną tylko taka w całości. Mamy taką z odzysku, ale musieliśmy poczynić naprawy (wymiany) gaźnika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 14.11.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 rewo, planowałeś zamieszkanie gdzieś o tej porze roku właśnie. Napisz jak ci to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 15.11.2013 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 dana0606 dzięki za informacje przedadzą się w przyszłości Blekowca ano wyszło na razie nijak. Kończę płytkowanie podłóg. Robię to sam więc idzie trochę wolniej. W przyszłym tygodniu kładę panele w pokojach. Czekamy na szafy do garderoby i wiatrołapu. I takie tam. Kolekcjonuję papierki do oddania budynku do użytku. Mieszkanie nadal nie sprzedane. W pracy zawodowej zajob. I tak dalej w ten deseń. Nie mam czasu nawet żeby zajrzeć na forum a co dopiero pisać. Ogólnie rzecz biorąc jest jak jest zobaczymy czy wyrobimy się przed świętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 15.11.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 kosa to w ogóle ciężki temat. jednym marketowa tandeta działa, innym nie.kosa powinna kosztować minimum osiem stów i nazywać się np. husqvarna. wszystko poniżej jest chińskie i bylejakie. Problemy sa głównie z silnikiem, gaźnikiem. z firmą NAC miałem identyczne doświadczenia, sypało się wszystko, a była po gwarancji bo teść ją kiedyś kupił i rok lezała w pudle. naprawiłem, oddałem, przeprosiłem i kupiłem własną z castoramy. ciężka jak smok, wytrzymała prawie jeden sezon i zaczynają się problemy. wiosną ją naprawię na gwarancji i spróbuję sprzedać na jakiejś tablicy.pl. W międzyczasie namówiłem miasto, żeby kosiło mój rów i jak skończę wiosną trawnik to wystarczy mi mozliwie mocna podkaszarka elektryczna, gdzie odpada masa problemów związanych z silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 15.11.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 polecam firmę HECHT. to jest taki czeski NAC, czyli też zlecają produkcję w chinach ale lepiej nad nią panują.mam stamtąd kosiarkę spalinową, a kosę kupiłbym od nich taką http://www.narzedzia.pl/kosa-elektryczna-hecht-1442,41774.htmlfajny jest komentarz pod nią odnośnie tanich kos spalinowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts