Tomek0 19.01.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, tak jak w temacie. Na suficie mam smugi po malowaniu. Zacznę od początku by nie było niejasności. Zrobiłem sufit podwieszany z k-g. Na łączeniach dałem siatke i 2 warstwy gładzi SEMIN Sem Joint Compound z wiaderka ( gładź tylko na łączeniach i wkrętach ). Spoiny szlifowane papierem 180. Odpyliłem i naniosłem jedną warstwe farby podkładowej akrylowej LUXENS równolegle do okna. Na to 3 warstwy Śnieżki białej do ścian i sufitów mat ( 1 równolegle, 2 pozostałe prostopadle ). Prosze o pomoc co zrobić. Inna farba ? może jakiś dobry grunt ?. Szpachlowanie całych płyt odpada gdyż już jest posprzątane i jutro musze skończyć, poza tym nie czuję się na siłach by równo wyszpachlować. Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Tomek0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarowa2 20.01.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 za malo miales farby na walku dlatego ci smugi wyszły pomaluj jeszcze raz i nie oszczędzaj na farbie nie maluj suchym wałkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 20.01.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 2 wyjście to źle rozprowadzona farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek0 21.01.2012 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Dzieki za rady, ale szczerze to nie oszczędzałem na farbie. Na 8 m2 poszły 3 litry śnieżki plus warstwa podkładówki. Co do złego rozprowadzania farby to nie wiem w czym popełniłem błąd. Nie malowałem pierwszy raz, a dopiero teraz takie coś mi się zdarzyło. Myślę nad kupnem lepszej farby np beckers, zagruntować 2 razy, podkładówka 2 razy i na to beckers. Może jakiś wałek z długim włosiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abry 19.02.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Czy udało Ci się uporać z tym problemem?Mam to samo i nie wiem, co może być przyczyną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew_zg 19.02.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 abry napisz jakimi materiałami i w jakiej kolejności malowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abry 22.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 abry napisz jakimi materiałami i w jakiej kolejności malowałeś Grunt Dulux, następnie farba Dulux. Powstały smugi tak jak na zdjęciu przedstawionym przez Tomek0. Później zeszlifowałem połowę sufitu i pomalowałem na nowo farbą tikkurila. Efekt pozostał bez zmian... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abry 18.03.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Jakieś rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 19.03.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 w wałku inaczej się układa włos zależnie od kierunku obrotu, dlatego ostatnie pociągnięcia należy robić w jedną stronę, albo używać wałków twardych o krótkim włosiu. Do sufitu jednak twarde wałki nie są za dobre, bo lepiej mieć na suficie grubą fakturę. Może zmień wałek na taki z krótszym włosiem, nie używaj futerka ale czegoś w rodzaju małych sznureczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts