Zielony ogród 22.01.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 na panel od zmywarki nawet nie zwróciłabym uwagi....a jak cie drazni to nowa zmywarke kupisz bez panela (jak ta już się zepsuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 22.01.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 (edytowane) zazdrostki i ich wysokość powieszenia są chwilowe (chyba w ogóle z nich zrezygnuję) no właśnie płytki.... same w sobie są ładne, na szczęście w realu lepiej - łagodniej - wyglądają niż na zdjęciu, ale... Mąż nawet obliczył, że nie zrujnują nas w razie czego nowe. Ale już nie chcę bałaganu i obcych ludzi w domu przynajmniej nie teraz. zazdrostki zdjęłam a przytulanie gdzie???!!!!!!!!!!!! Edytowane 22 Stycznia 2012 przez ave! ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 22.01.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Łeee ave nie ma tragedii Meble fajne, panel od zmywarki faktycznie jest no ale co z tego? Niech widzą, że masz Płytki-w tym tkwi problem. Skoro małżonek jest skuszony na poświęcenie i wymianę to kiedyś faktycznie można i problem zniknie. Choć wiesz, do tego czasu możesz te płytki pokochać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 22.01.2012 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Dzięki Malka, Elizakop, Zielony Ogród i AgaKuba! Podziałałam trochę: za phfiraneczki zabiorę się jutro (bo...sama je szyłam... bawełna i koronka bawełniana ale są za białe i małe za wysoko) podziałałam z naczynkami - jednakowe na półeczce (kilka kurzołapek powedrowało do kartonika płytki... w dzień jest w miare ok. Popracuję jeszcze jak je unieszkodliwić kolorystycznie. A potem... może się zniszczą 80 i panel od zmywarki... psuć nie będę zwykły ale dobrze działajacy boszsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 22.01.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 a może dobrym rozwiązaniem na kilka lat żeby bałaganu z kuciem nie robic byłoby przykrycie płytek takim panelem jak blaty albo lacobelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 22.01.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 zbyt słabe zdjęcie zamieściłas, aby mozna było cos doradzićale przyjrzałam sie jeszcze raz i wiesz dlaczego chyba ten panel do zmywarki troche razi - przez uchwyty od mebli. Uchwyty musiałyby byc inne, bo masz wszystko raczej nowoczesne, może troche te meble sa bardziej klasyczne niz nowoczesne, ale uchwyty sa bardzo rustykalne. Wymiana uchwytów może duzo zmienić, wypozycz chociaz coś od tej firmy co ci kuchnie robiła i przymierz, może to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 22.01.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 uchwyty są ZDECYDOWANIE tymczasowe - te, które wybraliśmy "nie doszły" - będa wymienione - te, które wybralismy sa ... łagodniejsze - nie takie rustykalne i postarzane. (przy otwieraniu mojego zdjęcia nie pokazują się zdjęcia inne -3- kuchni?) blat jest z klepek dębowych - byłby za gruby, aby go tak przyłożyć do kafelków. Mam już kafelki.. tak tylko, wirtualnie - z tej samej serii, ale białe, a w zasadzie ecru a już zastanawiałam się, czy nie zamówić "na wszelki wypadek" frontu całościowego do zmywarki Trzeba będzie z tym żyć..... jakoś ) I pytanie na miarę Hamleta (albo hodowcy papryki) jak żyć z ... żółtymi kafelkami i widocznym panelem od zmywarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 22.01.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 dopiero obejrzałam jeszcze to drugie zdjęcie. na nim rzuca sie w oczy para okap-lampa. Okap jest baardzo nowoczesny, lampa bardzo rustykalna.musisz zdecydowac sie na jeden styl - albo wszystko co nowoczesne wywalasz i robisz rustykalna kuchnię, albo odwrotnie. Okap jest tu bardzo mocnym nowoczesnym akcentem, a wzrokowo jest prawie na wysokości lampy i to może bardzo zgrzytać. Zresztą ten okap raczej w ogóle nie pasuje do tych mebli, chociaż jest bardzo ładny.trzecie zdjęcie sie nie otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 22.01.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 zobaczysz, jak zmienisz uchyty, panel będzie lepiej wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 22.01.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 a żyć się da z wszystkim, nic sie nie przejmuj. Nawet nie zauwazysz, jak sprzęty się zepsuja ze starości, jak remonty sie zaczna... takie zycie. A ta kuchnie drobiazgami mozna uratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.01.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 http://images50.fotosik.pl/1333/798af13f9adc2690m.jpg kuchnia z jakiejs perspektywy - strasznie drażni mnie panel od zmywarki, można to zamalować? Elizakop - nie usuwaj. Ja z jedną łazienką też tak mam - na szczęścia to mniejsza. I też jest ... bardzo bezpieczna w kolorze Ave kuchnia jest bardz fajna, nie wiem o co ci chodzi.... Jedyne co mnie drażni to rzeczywiście panel od zmywarki ale to tylko kawałek mlusieńki a nie cała kuchnia. Moim zdaniem płytki tez są ok. Daj jeszcze kilka fotek z innej perspektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 22.01.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 jeszcze jedno - skoro i tak zdecydowałabyś się na kucie płytek, warto spróbować zanim skujesz: cytat z sieci:"Tu gdziemiezkam sa specjalne farby do malowania glazury, sa rewelacyjne.Wczoraj na probe pomalowalam jedna plytke. Mioooooodzio :lizak: Plytka pomalowna wyglada jakby byla prosto ze sklepu, swieci sie i wogole. Warto zapytac sie w sklepach z farbami zwlascza tych duzych,moze maja cos takiego." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 22.01.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 znowu sie przyjrzałam..... na poczatek niskobezkosztowo wywalic firanki, lampę, zmienić uchwyty. i wtedy obejrzeć, może juz będzie dobrze. A byc może te kafelki byłyby ok, gdyby kolor sciany nad nimi zmienić? może one tylko przez kontrast rażą... nie wiem. bo przeciez nie sa brzydkie. no ten okap...kurde ani do mebli, ani do kafelków, ani do piekarnika, a szkoda wywalać. spróbuj zdjęcie na monitorze wyswietlic i zakrywać kawałkami papieru wątpliwe fragmenty - sama zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 22.01.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 dzięki dziewczyny za wsparcie i konstruktywne odpowiedzi - jeśli chodzi o okap ... nie był drogi i jest specjalnie niezabudowany, aby można było go szybko wymienić i lampę tez mamy upatrzoną.... ta, pójdzie do wiatrołapu Mamy mały wiatrołap = Andrzejka wie i nie bedzie jej widać Andrzejko pozdrawiam serdecznie !!!!! W tym cały ból, że wiem chyba, co należy wymienić i ujednolicić stylistycznie - tak to jest, gdy wszystko trzeba robić na raty i zmieniają się koncepcje..... co do farb na glazurę, to... może być dobre wyjście. A kolor scian to - chyba - orchidea =duluxa trochę "żółtsze" ecru? nie chciałabym mieszać z kolorami i wprowadzać kolejne Masz pomysł, na jaki kolor zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 22.01.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 ja niestety nie jestem zbyt konstruktywna z ta swoja krytyka (paskudna przywara), bo widze od razu, co mi nie pasuje, ale z pomysłami na poprawe to kiepsko....podglądam u innych po prostu, bo sama nie mam dobrych pomysłów. jak coś pasujacego znajdę, to zaraz tu wrzuce. bardzo mi sie podoba ten szlaczek przy płytkach, może do niego jakos nawiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polikarpia 22.01.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Kuchnia ładna, nie szukaj dziury w całym;) A co zmywarki to kilka słów rozsądku: miałam przez 10 lat dwie zmywarki z ukrytym panelem, zabudowane na 100%. Nie polecam. Drzwiczki od zmywarki były zniszczone na górze od pary /popękał lakier i fornir/. I to dopiero było widać! Panel na wierzchu to pestka:) Wprawdzie światło na podłodze dawało znać czy urządzenie pracuje, ale często, gdy już zgasło nieświadomy domownik otwierał gorące urządzenie i nieźle buchało. W nowym domu mam zmywarkę z panelem na zewnątrz, widzę, ile czasu zostało do końca cyklu a i kuchnia nie jest monotonna;) Głowa do góry, wiosna zaraz, o kwiatach trza pomyśleć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 22.01.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Głowa do góry, wiosna zaraz, o kwiatach trza pomyśleć! dzięki!!! natenczas tego mi trzeba!. To, co da się zmienić - zmienię. Z resztą poczekam na lepsze czasy i finanse Dzięki dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!1 bo chłopaki, to tylko przegląd barku radzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 22.01.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 chłopaki mieli rację, przegląd barku dobrze robi - w mysl zasady, że "kuchni brzydkich nie ma, tylko wina czasem brak".... ha ha, ja takie rozterki jak ty z kuchnią to mam z podłogą w całej chałupie.....i co mam zrobić, zrywac jej nie bedę, pomalować się nie da ....trzeba z tym żyć. z czasem sie zapomina po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 22.01.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 To ja się spytam jakie to kafelki. Bardzo mi się podobają, zwłaszcza ten kolorowy pas. Meble ładne, klasyczne. Fajne otwarte półeczki. Dla mnie zmywarki z panelem na wierzchu sa o niebo wygodniejsze w użytkowaniu od tych całkowicie zabudowanych. Ave - głowa do góry - ładnie masz . No i przytulam tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 22.01.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Zielonyogród - masz racje - trzeba przyjąć to co jest i już - a zmieniać - to co się da - gdzies tam widziałam Twój domek - dobre wrazenie pozostawił Elizakop - Twój domek przed chwilą odwiedziłam - jest sliczny!!!! Tylko ode mnie przestroga - nic na szybko i na zasadzie "niech już bedzie" - bo tez będziesz zaglądać do "psychologa";) - jakby co, pocieszymy!!!! Twój domek jest podobny do mojego! Kafelki same w sobie naprawdę ładne i na żywo wygladające - właśnie ..... żywo! - to majolika z Tubądzina mam je także w łazience wiekszej - jesli chcesz zdjęcia - zrobię w jakis albumik. Daj znać. Ale zdjęcia zrobię już jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts