Marzena2007 21.09.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 (edytowane) Niesamowity dom, będę stale zagladać aby obserwować postępy prac. Jakże żałuję że moj plan zagospodarowania przestrzennego nie pozowlił mi na płaski dach, widze, że sprytnie to ominęłaś. Jestem ciekawa jak sobie poradziliście z żaluzjami fasadowymi..... U mnie skrzynki były dwukrotnie docinane bo ekipa wykonująca otwory przy oknie kuchennym źle wymierzyła..... Na fasadzie poludniowej nie było jak ukryć skrzynek pod żaluzje. Jedno co jest pewne okna aluminiowe i żaluzje fasadowe to element decydujący o wyglądzie bududynku. Pozdrawiam i kibicuję wykończeniówce , która wykańcza Edytowane 21 Września 2013 przez Marzena2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 21.09.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Wnętrza się krystalizują. Faaajnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristof_ 22.09.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 witam Bardzo fajny dom, wlasnie zaczynam budowe cos w waszym stylu, mam pytanie czy myśleliście o chłodzeniu domu latem? u mnie bedzie PC + WM ... teraz mieszkam na poddaszu takze mam hopla na temat "opałów" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 22.09.2013 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Honya , Demon, Beszo dziękuję Marzena 2007 jutro demontaz zaluzji - dam znać, przy czym inna ekipa wykonuje skrzynki i dociepla a inna montuje żaluzje. Kristof nie mysleliśmy o chłodzeniu - projektowaliśmy budynek tak,aby latem w południe słońce nie wpadało do wnętrza. Podczas moich tegorocznych obserwacji - a lato było upalne-w domu panowała przyjemna temperatura pomimo otwartych okien i braku włączonej rekuperacji. W związku z tym zakładam, iż w przyszłym roku przy działającym reku będzie ok. Pozdrawiam wszystkich sledzących nasze zmagania budowlane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristof_ 22.09.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 dzieki za blyskawiczna odpowiedz oto moj dom: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-karaganach/m4a0bf529ebeb2 obawiam sie troche tego przeszkelnia....sa 3 warstwy no ale slonce bedzie praktycznie caly dzien od poludnia i zachodu, Instalator namawia mnie na klimakonwektory zamontowane w suficie i podlaczone do PC , ale wiaze sie to dodatkowymi 30 tk ( inne odwierty itd)lub opcja tylko chodzenie podloga...... jak myslisz? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 22.09.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Ale się fajnie robi Miło popatrzeć na zdjęcia z takiego etapu. Monika, a jak Wy będziecie wykańczać podłogi przy ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.09.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Monika, ależ się to wnętrze zmienia : ) Fajnie! Czekam na więcej... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 23.09.2013 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Kristof nie czuję się kompetentna, aby udzielać rad z zakresu ogrzewania/ chłodzenia zapytaj Architekta, swojego instalatora. Katti dziekuję Karolina bedziemy miec listwy malowane na kolor scian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 04.10.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Moniu, czym masz obłożony kominek? Chodzi mi głównie o czarną półkę poniżej wkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 05.10.2013 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Karola kamien na kominku to granit zimbabwle black extra satyna. Widziałam zdjecia u Ciebie - postępy ogromne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 05.10.2013 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) w tym tygodniu:uruchomiliśmy piec a tym samym zaczęliśmy wygrzewać wylewkękończymy tynkowanie elewacji http://i3.fmix.pl/fmi2228/1cc9426e00225874525051f8/zdjecie.jpghttp://i3.fmix.pl/fmi2880/54f13f0b0019010a52505205/zdjecie.jpgprzyszly tydzien montaz drzwi, konczymy lazienki, zaczynamy prace brukarskie wokol domu Edytowane 10 Marca 2014 przez Moni_ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 06.10.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Witaj Moni_ta, Sukcesywnie do przodu ...gratuluje skoordynowania i zaplanowanie wszystkich ekip tak aby prace mogły być kontynuowane jedna po drugiej Jeśli wygrzewanie podłogówki to zaraz będzie deska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 06.10.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 dzieki za blyskawiczna odpowiedz oto moj dom: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-karaganach/m4a0bf529ebeb2 obawiam sie troche tego przeszkelnia....sa 3 warstwy no ale slonce bedzie praktycznie caly dzien od poludnia i zachodu, Instalator namawia mnie na klimakonwektory zamontowane w suficie i podlaczone do PC , ale wiaze sie to dodatkowymi 30 tk ( inne odwierty itd) lub opcja tylko chodzenie podloga...... jak myslisz? pozdrawiam Witaj, Sugeruje tańsze rozwiązanie tzn. zastosowanie od strony płd szkła np. "Cool Lite" (sprawdzone w praktyce, znakomicie obniża nagrzewanie pomieszczenia) i/lub żaluzje fasadowych/rolet i jako opcja dodatkowo klimatyzator split. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dianasj 07.10.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Heja po cichu obserwuje Twoje poczynania. Czy zechcialbys sie podzielic informacja co to za firma plytek z postu 302 . No i te piekne deski (dab szarzony) , z jakiej firmy pochodza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 09.10.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Płytki to ceasar z serii indium more, deska warstwowa dębowa przygotowana na indywidualne zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 10.10.2013 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Zygii Deska lezy i czeka w klimatyzowanym magazynie:)Jak wszystko dobrze pójdzie to za 3 tygodnie montujemy parkiet.A na budowie kończymy tynkowanie, w środku trwa montaz drzwi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannapoznan 10.10.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 pięknie! kiedy planujecie się wprowadzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 10.10.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 pięknie! kiedy planujecie się wprowadzać? koniec listopada - taki jest plan, mam nadzieję,ze wykonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena2007 10.10.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 witam Bardzo fajny dom, wlasnie zaczynam budowe cos w waszym stylu, mam pytanie czy myśleliście o chłodzeniu domu latem? u mnie bedzie PC + WM ... teraz mieszkam na poddaszu takze mam hopla na temat "opałów" pozdrawiam Żaluzje fasadowe mocno ograniczają nasłonecznienie. Polecam chłodzenie w ścianach za pomocą zimnej wody w rurkach (zimą te rurki ogrzewają dom) - system chłodzenia z wykorzystaniem PC. Mam południową elwację całkowicie przeszkolną i taki system sprawdza się całkowicie w moim domu. Monika nie mogę doczekać się kolejnych zdjęć wnetrz. Przeczytalam wreszcie całą historię budowy i czekam chyba z taką samą niecierpliwością jak Ty na efekt finalny a wiosną na ogród. Ogród o którym pisałaś wcześniej to ogród Maja Palma z Simple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 11.10.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Moni_ta rewelacyjna fotka.Trzymam kciuki za listopad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts