Balbina200 07.02.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam! Trzymam kciuki za pozwolenie i piękny dom:yes: Czekam na realizację tej perełki:) Będę mocno kibicować i uczyć się, żeby nie popełnić błędów, jak taki własny będę budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 07.02.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 O, "mój dom" Ten ostatni to była nasza główna inspiracja. Muszę przyznać, że na jednym zdjęciu wyszło niemal identycznie Oczywiście metraż i ilość przeszkleń została drastycznie zmniejszona Fajnie, że mamy podobny gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 07.02.2012 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) Ten dom znalazłam jakiś rok temu, był moją główna inspiracją jeżeli chodzi o tarasy, kolory, przeszklenia:) Wczoraj Architekci złożyli projekt budowlany do Starostwa - czekamy na PNB - podobno potrwa to do miesiąca- zobaczymy. Edytowane 23 Marca 2012 przez Moni_ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.02.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Jak Was popatruję, to chce mi się budować kolejny dom.Żółwik, załóż dziennik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 07.02.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Anula zapraszamy doświadczenie już masz, wykonwców sprawdzonych w boju, nic tylko zaczynać a tak na poważnie masz piękny, nowoczesny dom ciesz się nim, pomieszkaj trochę a jak Ci się znudzi buduj kolejny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 07.02.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Oj tam dziennik od razu. Avatara sobie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 07.02.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Cześć Wam Ta ostatnia inspiracja to też moje klimaty Moni_ta, gratuluję projektu budowlanego! Teraz tylko PnB i można wbijać pierwszą łopatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 07.02.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Podpisuje sie pod klimatami I powtorze sobie, co powtarzam od roku, zeby nie zapomniec - nastepna dzialke kupie tylko tam, gdzie mpzm przewiduje plaski dach No, chyba ze kolejny dom bedzie na emeryturze dopiero, to moge parterowke budowac i dach w attyce ukryc Monita, nie moge sie doczekac Twojego startu! Zolwik, pokazesz nam projekt? Wstyd sie nie chwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 07.02.2012 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) Cześć Dziewczyny:) Lullaby nie tak szybko:) teraz architekci pracują nad szczegółowym projektem konstrukcyjnym, a ten zajmie im więcej czasu niż budowlany.Mam nadzieję, ze do końca marca się sprężą. Rozsyłam oferty do budowlańców dopracowuję szczegóły więc do tego startu jeszcze trochę czasu Planujemy zacząć późną wiosną lub latem, zobaczymy... Edytowane 23 Marca 2012 przez Moni_ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 07.02.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Wizualizacje jak żywe Mi też się podobają betonowe wylewane płyty (chyba bardziej białe niż szare), ale jeszcze nie zgłębiałam tematu. W projekcie mam wstępnie deski, ale nie mam też basenu, a jedynie oczka wodne Info o oknach poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 08.02.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Szary! A z czego jest ta szara elewacja? Łupek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 08.02.2012 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Planujemy łupek lub granit - dopracowuję szczegóły. Architekci proponują biały beton na taras, zastanawiam się nad estetyką tego rozwiązania po kilku latach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturPoniatowski 08.02.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Jaką wystawę będzie miał taras? Beton podkreśla surowość ale możecie pomyśleć nad płytami na wzór trawertynu Występują w trzech odcieniach jest możliwość zakupu wybranej wielkości chcąc uzyskać odpowiedni wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 08.02.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Chodzi mi bardziej jednolite, duże płaszczyzny wykonane z betonu dekoracyjnego, coś w stylu jak na załączonej wizualizacji http://i1.fmix.pl/fmi2717/cbf440bb000b20ec4f31109c/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 08.02.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 I znów "mój dom" A jak się taki beton zachowuje po deszczu czy na śniegu? To dość istotne, bo przez ponad połowę roku w naszym klimacie pada... Wygląda fantastycznie. Lubię to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 08.02.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 cześć a czy koniecznie musi to być beton?bo jeśli tak to żaden problem zrobić sobie samemu (czy dac firmie budowalnej do roboty) szalunki i zalać betonem. Z tym że nie wiem jak to będzie wyglądalo z tarasem-beton łatwo "pije" rozne rzeczy wiec jesli wyleje Ci sie czerwone wino albo sok porzeczkowy to będzie plama nie do zmycia-myśle że ani z posypka ani polerowanego chyba nie bedziesz robic na podwórku:D mój J. ostatnio wyczaił coś takiego jak żywica-klej. Miesza się to z dowolnym kamieniem (żwir, grys, bazalt, otoczaki)w betoniarce cokowiek co sie czlowiekowi podoba i wylewa sie to na tarasy, alejki, podjazdy(na podjazd grubsza warstwa niz taras). Robi sie własnie takie szalunki (można lączyc np biały i szary kamyczek-tworzyc geometryczne kształty czy np zywkle kwadarty z jednego lub drugiego koloru). Jesli jest np kamien jednobarwny to jest jednoloity kolor. Calkowicie przepuszcza wodę (pytałam o to forumowa Elfir- powiedziala ze super wygladaja fontanny tryskające woda wprost wypuszczone wlasnie z takiego tarasu). Trzeba tylko przygotwac podłoze porzadnie (nawieźć kamyczków pod to,i je ubic etc). Myśle ze jest to niezła alternatywa dla wszechobecnego granitu czy kostek betonowych (policzylismy ze nawet cenowo jest to korzystniejsze) i drewna na tarasach (nie dosc ze cena niemala to trzeba jeszcze impregnowac)Jesli bedziesz zainteresowana to poszukam ulotki firmy ktora sie tym zajmuje (chemia chyba firmy BASF)na marginesie ładny dom sie zapowiada:D trafiony w 100% w moj gust bo ja bede miec baaaardzo podobny:)(plaski dach, duzo przeszklen, biala elewacja-gabionowy płot-na razie z tego wszystkiego stoi tylko dom w stanie surowym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 08.02.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Zólwik właśnie zgłębiam temat, boję się ze w naszych warunkach klimatycznych taki beton popęka. Ale wygląda super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 08.02.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Link do tej żywicy Elfir wklejała chyba u mnie. Przyłączam się do pytania Moni_ty o dom Koktajl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 08.02.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) hej wejdz sobie na strone http://www.hanzavia.pl produkt dokladnie nazywa sie "elastopave" sa tam podane informacje na ten temat. maz widzial to na zywo-powiedzial ze wygladalo to naprawde ladnie i woda faktycznie przez to przelatywala wiec zarówno na podjazd sie nadaje jak i na taras. Co do mojego domu to mozna go zobaczyc wylacznie u mnie na budowie:)nie ma dziennika i nie zamieszczalam tez zadnych zdjeć nie wiem natomiast na jakie rozwiazanie dachu sie zdecydowaliscie- my bedziemy robic membrane i mam nadzieje ze zda egzamin i nie bedzie przykrych niespodzianek w postaci przecieków;) aczkolwiek juz moja ciocia sie pytala czy to prawda ze bedziemy miec na dachu lodowisko... moj tata wszystkim glupot do jaj naopowiadal ze w lato bedzie basen a w zime lodowisko:D tak lullaby wlasnie chyba u Ciebie rozmawialam z Elfir na temat tej zywicy Edytowane 8 Lutego 2012 przez koktajl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 08.02.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 aaa to znowu nie doczytalam;-) z jednej strony szkoda ze nie bedziesz miec plaskiego dachu-attyki beda chyba dosc kosztowne zreszta jak kazdy dach kopertowy a z drugiej moze to i lepiej bo dom bedzie wygladal jak plaski a nie bedziesz sie martwic czy cos nie przecieka albo przemarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts