Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowoczesny i parterowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 723
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zygii - taras skończony , zaimpregnowany, zafugowany. Pozostało do dokończenia tylko pare płyt przy basenie, ale to dopiero na wiosnę. Jakimi spostrzezeniami chcesz sie podzielic? :)

Wykończeniówka - powoli, bez pośpiechu :) Mamy zamontowaną kuchnię , bez wyspy. Łazienki skończone - bez blatów i szafek - będą w styczniu.

Pozostałe meble czekają w magazynie, a my czekamy na podłogę, która bedzie montowana na początku roku.

A co u Ciebie?

Lullaby sprowokowała mnie do podsumowania naszych zmagań budowlanych.

Zacytuję to, co napisałam u Karoliny.

W ramach swojego komentarza - niestety mam podobne doświadczenia - generalnie uwazam, że "sektor budowlany" jest nieprzystosowany do wymagań świadomych inwestorów. Bo wymagają,chcą na czas i żeby było zgodnie z dopracowanym wcześniej projektem. Nie toleruję byle jakości, wymagam od nich myślenia i zaangażowania, w zamian jestem w stanie zapłacić dobrą stawkę - zatrudniając wykonawców oczekuję, że znają się na swojej robocie i nie wymagają ode mnie znajomości procesów budowlanych itp. Dodatkowo tzw obsluga klienta pozostawia wiele do zyczenia, nie wspomnę o kulturze osobistej...

Są oczywiście miłe wyjątki od powyższych, ale nieliczne niestety.

A poza tym podtrzymuję stwierdzenie,że polski rynek budowlany musi się wiele nauczyć i to zarówno w materii technicznej jak i w ramach tzw.obsługi klienta. Niestety uwaga ta dotyczy również tzw. młodych fachowców - np. na moje uwagi,ze po skończonej pracy ma być czysto widziałam na twarzach zdziwienie....

Do dobrych przykładów mogę zaliczyć wspomniany przez Karolinę Alltop oraz elektryka, który poza tym,że jest świetnym i myślącym fachowcem, dba o klienta, jego budowę czas i pieniądze to np przy montażu lamp pracował w bawełnianych białych rękawiczkach, aby nie pobrudzić pomalowanych ścian i sufitów. Sam z własnej inicjatywy :)

Na pochwały zasłużyła również ekipa od c.o i wodkangaz. Świetni i mili fachowcy.

Z prac pozostał mi tylko montaż podłóg, armatury w łazienkach i montaż niektórych mebli.

Powinno odbyć się bez większych problemów :)

Na wiosnę do dokończenia będzie płot ( otynkowanie) oraz ogród i basen.

Kolejnego domu już nie planuję budować ;)

Edytowane przez Moni_ta

Zygii - taras skończony , zaimpregnowany, zafugowany. Pozostało do dokończenia tylko pare płyt przy basenie, ale to dopiero na wiosnę. Jakimi spostrzezeniami chcesz sie podzielic? :)

Wykończeniówka - powoli, bez pośpiechu :) Mamy zamontowaną kuchnię , bez wyspy. Łazienki skończone - bez blatów i szafek - będą w styczniu.

Pozostałe meble czekają w magazynie, a my czekamy na podłogę, która bedzie montowana na początku roku.

A co u Ciebie?

Cześć Monit_ta !

Co do spostrzeżeń to w zasadzie to chyba opisałem wszystkie...ale ciekawy jestem Twojej szerokości fugi bo ona może ukryć nierówności płyt, czy potwierdzasz ?

U nas podobnie jak u Ciebie powoli do przodu, staramy się utrzymywać jakość :lol2: (zrobiłem malutką aktualizacje naszego DB - wreszcie)

Lullaby sprowokowała mnie do podsumowania naszych zmagań budowlanych.

Zacytuję to, co napisałam u Karoliny.

W ramach swojego komentarza - niestety mam podobne doświadczenia - generalnie uwazam, że "sektor budowlany" jest nieprzystosowany do wymagań świadomych inwestorów.

Na całe szczęście trafiłem na fachowców. Ale wokoło nich jest całe "stado" osób wyrwanych z kapelusza, obracających taką gotówką i równocześnie nie potrafiących sklecić prostego sensownego zdania. Jedyne co mogę powiedzieć to że im nie płaci się od myślenia ale od roboty...

Cześć Monit_ta !

Co do spostrzeżeń to w zasadzie to chyba opisałem wszystkie...ale ciekawy jestem Twojej szerokości fugi bo ona może ukryć nierówności płyt, czy potwierdzasz ?

U nas podobnie jak u Ciebie powoli do przodu, staramy się utrzymywać jakość :lol2: (zrobiłem malutką aktualizacje naszego DB - wreszcie)

Zygii potwierdzam płyty są dość nierówne, wykonwca segregował je nawet przed położeniem. Po położeniu fugi różnice zostały zniwelowane, aczkolwiek trochę widać ale moim zdaniem taras bardzo zyskał, mi się podoba:) zobaczymy jak po zimie, czy impregnat da radę.

• 3 weeks później...
Kuchnia wieeeeeeelka, super!!!!!

Czekam na wyspę - widać, że będzie czad!!!

cześć Ciacho;)

Moni_ta - kuchnia cudowna!!!!!!!!!!!!!!!!:yes::yes::yes::yes:

u mnie też troche w budyń wpada, ale jest po prostu piekna...

nie mogę doczekać się reszty.....

mam prosbę, masz fotki tarasu? bo widze 'moje' piękne płyty libeta...jak nie chcesz tu, to bardzo bardzo prosze na priva.będe bardzo zobowiązana:D

Meble w kuchni to rozbielony beż wpadający w ciepły szary - odcien zależy od oswietlenia inaczej wyglada przy dziennym świetle, a inaczej przy sztucznym. Fronty są lakierowane na wysoki połysk. Na zdjeciach tego nie widac, bo na frontach polozona jest ochronna folia. Wyspa bedzie cala z bialego corianu ( cieply bialy - lekki krem).

tu wizualizacja

http://i1.fmix.pl/fmi537/e6c8770300235b3f52d45cac/zdjecie.jpg

Edytowane przez Moni_ta

cześć Ciacho;)

Moni_ta - kuchnia cudowna!!!!!!!!!!!!!!!!:yes::yes::yes::yes:

u mnie też troche w budyń wpada, ale jest po prostu piekna...

nie mogę doczekać się reszty.....

mam prosbę, masz fotki tarasu? bo widze 'moje' piękne płyty libeta...jak nie chcesz tu, to bardzo bardzo prosze na priva.będe bardzo zobowiązana:D

Cześć Moja Ulubiona Nadmorzanko!!!!:D

Moni_ta,

też bylabym BARDZO wdzięczna za fotki tarasu, bo zamówiliśmy trawertyn:rolleyes: