zygii 16.12.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Cześć Moni_ta, Czy udało Ci się może skończyć tarasy, ciekawy jestem czy masz podobne doświadczenia z płytami Libetu jak ja ? A tak w ogóle jak tam wykończeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 17.12.2013 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Zygii - taras skończony , zaimpregnowany, zafugowany. Pozostało do dokończenia tylko pare płyt przy basenie, ale to dopiero na wiosnę. Jakimi spostrzezeniami chcesz sie podzielic? Wykończeniówka - powoli, bez pośpiechu Mamy zamontowaną kuchnię , bez wyspy. Łazienki skończone - bez blatów i szafek - będą w styczniu. Pozostałe meble czekają w magazynie, a my czekamy na podłogę, która bedzie montowana na początku roku. A co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 18.12.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 To może będzie mała fotorelacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 21.12.2013 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 (edytowane) Lullaby sprowokowała mnie do podsumowania naszych zmagań budowlanych. Zacytuję to, co napisałam u Karoliny. W ramach swojego komentarza - niestety mam podobne doświadczenia - generalnie uwazam, że "sektor budowlany" jest nieprzystosowany do wymagań świadomych inwestorów. Bo wymagają,chcą na czas i żeby było zgodnie z dopracowanym wcześniej projektem. Nie toleruję byle jakości, wymagam od nich myślenia i zaangażowania, w zamian jestem w stanie zapłacić dobrą stawkę - zatrudniając wykonawców oczekuję, że znają się na swojej robocie i nie wymagają ode mnie znajomości procesów budowlanych itp. Dodatkowo tzw obsluga klienta pozostawia wiele do zyczenia, nie wspomnę o kulturze osobistej... Są oczywiście miłe wyjątki od powyższych, ale nieliczne niestety. A poza tym podtrzymuję stwierdzenie,że polski rynek budowlany musi się wiele nauczyć i to zarówno w materii technicznej jak i w ramach tzw.obsługi klienta. Niestety uwaga ta dotyczy również tzw. młodych fachowców - np. na moje uwagi,ze po skończonej pracy ma być czysto widziałam na twarzach zdziwienie.... Do dobrych przykładów mogę zaliczyć wspomniany przez Karolinę Alltop oraz elektryka, który poza tym,że jest świetnym i myślącym fachowcem, dba o klienta, jego budowę czas i pieniądze to np przy montażu lamp pracował w bawełnianych białych rękawiczkach, aby nie pobrudzić pomalowanych ścian i sufitów. Sam z własnej inicjatywy Na pochwały zasłużyła również ekipa od c.o i wodkangaz. Świetni i mili fachowcy. Z prac pozostał mi tylko montaż podłóg, armatury w łazienkach i montaż niektórych mebli. Powinno odbyć się bez większych problemów Na wiosnę do dokończenia będzie płot ( otynkowanie) oraz ogród i basen. Kolejnego domu już nie planuję budować Edytowane 21 Grudnia 2013 przez Moni_ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 23.12.2013 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Zygii - taras skończony , zaimpregnowany, zafugowany. Pozostało do dokończenia tylko pare płyt przy basenie, ale to dopiero na wiosnę. Jakimi spostrzezeniami chcesz sie podzielic? Wykończeniówka - powoli, bez pośpiechu Mamy zamontowaną kuchnię , bez wyspy. Łazienki skończone - bez blatów i szafek - będą w styczniu. Pozostałe meble czekają w magazynie, a my czekamy na podłogę, która bedzie montowana na początku roku. A co u Ciebie? Cześć Monit_ta ! Co do spostrzeżeń to w zasadzie to chyba opisałem wszystkie...ale ciekawy jestem Twojej szerokości fugi bo ona może ukryć nierówności płyt, czy potwierdzasz ? U nas podobnie jak u Ciebie powoli do przodu, staramy się utrzymywać jakość (zrobiłem malutką aktualizacje naszego DB - wreszcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 23.12.2013 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Lullaby sprowokowała mnie do podsumowania naszych zmagań budowlanych. Zacytuję to, co napisałam u Karoliny. W ramach swojego komentarza - niestety mam podobne doświadczenia - generalnie uwazam, że "sektor budowlany" jest nieprzystosowany do wymagań świadomych inwestorów. Na całe szczęście trafiłem na fachowców. Ale wokoło nich jest całe "stado" osób wyrwanych z kapelusza, obracających taką gotówką i równocześnie nie potrafiących sklecić prostego sensownego zdania. Jedyne co mogę powiedzieć to że im nie płaci się od myślenia ale od roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 23.12.2013 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Cześć Monit_ta ! Co do spostrzeżeń to w zasadzie to chyba opisałem wszystkie...ale ciekawy jestem Twojej szerokości fugi bo ona może ukryć nierówności płyt, czy potwierdzasz ? U nas podobnie jak u Ciebie powoli do przodu, staramy się utrzymywać jakość (zrobiłem malutką aktualizacje naszego DB - wreszcie) Zygii potwierdzam płyty są dość nierówne, wykonwca segregował je nawet przed położeniem. Po położeniu fugi różnice zostały zniwelowane, aczkolwiek trochę widać ale moim zdaniem taras bardzo zyskał, mi się podoba:) zobaczymy jak po zimie, czy impregnat da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 23.12.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Moni_ta najserdeczniejsze życzenia Świąteczne, dużo radości, ciepła, spokoju i cudownej świątecznej atmosfery http://bi.gazeta.pl/im/2/8823/z8823592Q,fot--Boze-Narodzenie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.12.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 http://foto3.m.onet.pl/_m/c9da22c5fda6c03856431bfc10fadf33,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 23.12.2013 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Amglad, Magda 34 dziękuję za życzenia Wszystkim odwiedzającym mój wątek życzę również Wesołych Świąt oraz wszystkiego dobrego w 2014 roku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 13.01.2014 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Dzisiaj zaczęto kłaść podłogę - kolor na zdjeciach nie oddaje rzeczywistości - deska debowa szarzona, olejowanahttp://i2.fmix.pl/fmi606/78ceb60f000f9c5552d3ff5d/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 13.01.2014 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Kuchniahttp://i3.fmix.pl/fmi1908/96850f14001689b852d4015b/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2388/95ab1256002442ed52d40168/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 13.01.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Super ci te meble wyszły- czy one sa jasno szare? Bo u mnie wygladaja na cappuccino. Jaka bedzie wyspa kolorystycznie?Taka sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.01.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Kuchnia wieeeeeeelka, super!!!!!Czekam na wyspę - widać, że będzie czad!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 13.01.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Kuchnia wieeeeeeelka, super!!!!! Czekam na wyspę - widać, że będzie czad!!! cześć Ciacho;) Moni_ta - kuchnia cudowna!!!!!!!!!!!!!!!!:yes::yes: u mnie też troche w budyń wpada, ale jest po prostu piekna... nie mogę doczekać się reszty..... mam prosbę, masz fotki tarasu? bo widze 'moje' piękne płyty libeta...jak nie chcesz tu, to bardzo bardzo prosze na priva.będe bardzo zobowiązana:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 13.01.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Jejku takie "rzeczy" przed snem i jak tu zasnąć dechy piekne, długie ach no a kuchnia bedzie czad! Jaki kolor frontow masz ( chyba szary) , sa w pól macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 13.01.2014 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Meble w kuchni to rozbielony beż wpadający w ciepły szary - odcien zależy od oswietlenia inaczej wyglada przy dziennym świetle, a inaczej przy sztucznym. Fronty są lakierowane na wysoki połysk. Na zdjeciach tego nie widac, bo na frontach polozona jest ochronna folia. Wyspa bedzie cala z bialego corianu ( cieply bialy - lekki krem).tu wizualizacjahttp://i1.fmix.pl/fmi537/e6c8770300235b3f52d45cac/zdjecie.jpg Edytowane 13 Stycznia 2014 przez Moni_ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 13.01.2014 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Amglad -jak zrobię więcej zdjęć tarasu to prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 14.01.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 witam sie i ja :)piekny domek a kuchnia no coz .....musisz koniecznie cos zobaczyc to moja wizka kuchni i bardzo mi przypomina Twoja piekna kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.01.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 cześć Ciacho;) Moni_ta - kuchnia cudowna!!!!!!!!!!!!!!!!:yes::yes: u mnie też troche w budyń wpada, ale jest po prostu piekna... nie mogę doczekać się reszty..... mam prosbę, masz fotki tarasu? bo widze 'moje' piękne płyty libeta...jak nie chcesz tu, to bardzo bardzo prosze na priva.będe bardzo zobowiązana:D Cześć Moja Ulubiona Nadmorzanko!!!! Moni_ta, też bylabym BARDZO wdzięczna za fotki tarasu, bo zamówiliśmy trawertyn:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts