Moni_ta 03.03.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Martahp jak znajdę czas to w przyszłym tygodniu podjadę do polecanej hurtowni kamienia - podobno to granit, dam znać Kwarco granit to raczej nie bo nadaje sie tylko do wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 03.03.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Ok, bedę czekała na wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 06.03.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Ja mam beton! A editta ma szara zywicę, bo beton im nie wyszedł.Jeszcze ktoś robił beton w domu z wizja tez miał przeboje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 06.03.2012 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 E-mol Ty masz beton wewnątrz, ja szukam czegoś na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 06.03.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 E-mol Ty masz beton wewnątrz, ja szukam czegoś na taras monia e-mól chyba odnosiła się do mojego wcześniejszego postu w którym pytałam czy ktoś ma beton. jeszcze raz sorki że zaśmieciłam Ci wątek bo teraz bedziesz miec w nim wpisy niezwiązane z twoją budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.03.2012 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 dziewczyny czy któras z was widziała go w mieszkaniu? ja widziałam nawet w dwóch mieszkaniach Witam Spirea Beton w polskich warunkach chyba niestety nie do końca zda egzamin a dlaczego nie, kostka betonowa przeżyła nie jedno pokolenie -dobra technologia i jeszcze prawnuki beda po nim skakać beton zbyt nasiąkliwy(...) to zbyt wiele opcji juz tak nie zostaję (no jeszcze kostki granitowe lub betonowe, a jaki problem wylać płytę z betonu (kostkowego" barwionego na biało ? Moni_ta, z tego co sie orientuję, biały granit nie istnieje. Napisz, proszę, co polecają Ci architekci. Może chodzi o kwarco-granit? istnieje http://www.nagrobki.biz.pl/granit.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 07.03.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Monia, a to przepraszam.Malka, bo jak się podjazd olejem zatrudni to kosteczki mozna powyjmowac i powymieniac, a z płyta juz kaplica. Monia zadzwoń moze tutaj http://epco-torun.com/index.php?page=260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.03.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Monia, a to przepraszam. Malka, bo jak się podjazd olejem zatrudni to kosteczki mozna powyjmowac i powymieniac, a z płyta juz kaplica. Monia zadzwoń moze tutaj http://epco-torun.com/index.php?page=260 nie wiem jak się podjazd zatrudnia olejem? ale jakby się zabrudził, to bierzesz sorbent, zasypujesz na godzinkę,dwie,potem zamiatasz i zalewasz preparatem do czyszczenia silników, albo zwykłą benzyną, To co nie odparuje zmywasz ciepłą wodą pod ciśnieniem i koniec ..... Metoda skuteczna i tania, zdradzona przez pewnego pana mechanika, który z plamami olejowymi ma do czynienia każdego dnia w swoim warsztacie samochodowym dzień dobry Paniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 07.03.2012 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Odnośnie betonu - dla przypomnienia na tarasie chodzi mi o uzyskanie podobnego efektu jak na poniższych zdjęciach http://i2.fmix.pl/fmi1681/bed01746000f45f84f57247d/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi619/2ebd7064000553b54f57245e/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi1897/a84afb120005aa8e4f57245d/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 07.03.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 nie wiem jak przedostatnie zdjęcie ale ostatnie wyglada mi na kamien (marmur-np carrara?) a nie na betonmoni_ta już lullaby pokazywałam jak wygląda dach w operze w Oslo (zrobiony jest z carrary w calosci i ludzie moga po nim spokojnie chodzic) wpisz sobie w google opera oslo i Ci wyskoczy ogromny budynek z bialym dachem nad wodą-moze w takim razie carrara płomieniowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 07.03.2012 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Marmur na zewnatrz zdecydowanie nie, ze względów kosztowych ( ja mam tam ponad 100 metrów)Rozważam biały granit, muszę podjechać do hurtowni go obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 07.03.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 ale granit w kostkach czy z duzych płyt? bo jeśli z dużych płyt to nie wiem czy to wyjdzie taniej niż marmur (carrara u nas w okolicy 650-670 złm2) aczkolwiek mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 07.03.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 u nas carrara w podobnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.03.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 ja widziałam nawet w dwóch mieszkaniach a dlaczego nie, kostka betonowa przeżyła nie jedno pokolenie -dobra technologia i jeszcze prawnuki beda po nim skakać a jaki problem wylać płytę z betonu (kostkowego" barwionego na biało ? istnieje http://www.nagrobki.biz.pl/granit.html Malka, dzięki wielkie za te informacje Czyli można I nawet da się wyczyścić. Ta Carrara wygląda bardzo ładnie, ale to już jest inny klimat niż surowy biały beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 07.03.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ta Carrara wygląda bardzo ładnie, ale to już jest inny klimat niż surowy biały beton. z pewnością carrara to coś innego niż beton ale na pewno łatwo załatwic i bezproblemowo zanleźć kogoś kto to dobrze ułozy a efekt nadal niezły oczywiście myślę tutaj o płomieniowanym marmurze tak jak np. tu http://blog.travelpod.com/travel-photo/alleifer/7/1247394662/being-creative-at-the-opera-house.jpg/tpod.html - to tez wszystko carrara i powiem szczerze że całkiem podobnie się prezentuje. Natomiast Moniko jesli masz tego ponad 100 m to faktycznie koszt byłby całkiem spory (nawet po sporym upuście), jak się dowiesz ile kosztuje m2 białego granitu(?) to napisz (moze byc na priv) bo chyba sama będę zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 09.03.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Dziewczyny, naprawdę nie ma białego granitu (mam w domu specjalistę od kamienia). Ten na stronie podanej przez malkę to błąd, dzwoniłam do tej firmy z ciekawości. Powiedzieli, że to szary granit (dziwne, ze nie podali nazwy). Carrara nie nadaje sie na zewnątrz (chyba, że komuś nie przeszkadza, że za parę lat będzie kiepsko wyglądać). Tam, gdzie się często uczęszcza, porobią się wystarte scieżki i moim zdaniem wyglada to, delikatnie rzecz ujmując, mało elegancko. A marmuru nie powinno sie płomieniować, tylko np. szczotkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 09.03.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 mnie też zawsze uczono że granit jest ciemnego koloru jako ze jest skałą magmową (ewentualnie żółty) ale z ciekawości weszłam na wikipędię i tam napisali że granit ma różne kolory m.in. biały więc już sama nie wiem jak to jest:) wiem ze marmur nie jest najlepszym rozwiązaniem na dwór no ale jakimś jest ( w sumie to nawet jest kiepskim rozwiązaniem w domu bo ścieżki robią się tak samo), a z tym płomieniowanym to może sie i pomyliłam:)grunt żeby na dworze był chropowaty a nie wypolerowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 09.03.2012 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Problem w tym, że nazwa "biały granit" funkcjonuje, tylko, że on nie jest biały. Albo szarawy, albo ma sporo bieli, ale i innych barw, w zalezności od gatunku. A jesli chodzi o marmur ...wiem, wiem, sporo osób, np. architektów wnętrz, namawia na marmur na zewnątrz, bo efekt jest bardzo spektakularny. I co tu duzo mówić, krótkotrwały. Inwestorzy wydają gruuube pieniądze, a potem przeklinają, na czym świat stoi. Niestety marmur nadaje się najbardziej do wnętrz mało uczęszczanych, gdzie chodzi się raczej w miękkim obuwiu (np. łazienka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 12.03.2012 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) Dzisiaj otrzymaliśmy POZWOLENIE NA BUDOWĘ Edytowane 14 Marca 2012 przez Moni_ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.03.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts