fender1 21.01.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Witam Domek z poddaszem użytkowym, dachem dwuspadowym. Pow. dachu 260m2. Chcemy narazie urządzić sobie dół a za ok 8-10 lat urządzić poddasze. Czy warto w takim razie teraz montować w dachu okna dachowe? (sztuk 6), czy może lepiej poczekać i dziurawić potem dach? Na poddaszu byłyby tylko okna zwykłe po dwóch stronach domu. Co jaki czas wymienia się okna dachowe w domach? Piszcie proszę za i przeciw takiego rozwiązania. pozdrawiamKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 21.01.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Tanie okna Fakro potrafią zgnić w 4 lata, wiem bo widziałem. Ja bym nie montował, skoro i tak nie będziesz z tego miejsca korzystał. Są punktem straty ciepła...zużywają się. Lepiej za 10 lat cieszyć się nowym produktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 21.01.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Montowałbym tylko w przypadku gdy pokrycie jest z blachy na felc. W pozostałych pokryciach nie ma większych problemów z wmontowaniem okien. Tak jak K 160 uważam, ze za 10 lat będziesz miał nowe okna , może w lepszej technologi . Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.01.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 A jakie krycie wstępne? Za wyjątkiem "gnicia i zużywania się" wszystkie pozostałe argumenty szanownych przedmówców zdecydowanie przemawiają za brakiem sensu montażu. Z reguły w prowizorkach mieszka się najdłużej więc może nigdy nie będą zamontowane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts