Forest-Natura 30.01.2012 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam. Margod - coś nie teges z linkami ... nie chce "samo" lecieć Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 02.02.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Witam.Żeby nie było że wątek tylko o samych starociach ... i że ceramika tylko.Poniżej link do znakomitego "kominkowego dizajnera" pracującego tylko w stali.http://www.guenter-matten.de/Warto pooglądać.Dla "wtajemniczonych" - w Eggenfelden to właśnie jego ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 02.02.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Znowu wyjdę na frankofona, ale cóś mi te bunkry nie leżą. Dlatego coś z klasyki nowoczesności i Grand Design'u, chociaż najładniejszego już tam nie ma Jak znajdę , to wkleję . http://www.focus-creation.com/FluidBook/UK2011/index.html#0 pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 03.02.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 @Bader: No ładne cacka. Wnętrza też niczego sobie. Tylko weź je nagrzej przy -25°C na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.02.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Ani Focus, ani Matten nie do grzania zbytnio. Jedno i drugie skupia się bardziej na otoczce piękna wokół ogniska. Mimo pozornego podobieństwa spore różnice. Jeden i drugi twórca to niewątpliwie artyści i wirtuozerzy spawarki i fleksa Matten bardziej indywidualnie , jednostkowo. Fokus powiela swe wzory dość pospolicie. Matten z germańskim "ciężarkiem", Focus z francuską fantazją... Jakościowo też pewnie jak VW do Piużota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 03.02.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 @Bader: No ładne cacka. Wnętrza też niczego sobie. Tylko weź je nagrzej przy -25°C na zewnątrz. Wiesz, Imbert NIGDY nie robił palenisk grzewczych, a co wiecej zawsze o tym mówił ( w odróżnieniu od wielu jego naśladowców , sprzedających jego pomysły jako wkłady grzewcze ) Jestem do bólu człekiem praktycznym, ale parę jego pomysłów powaliło mnie na kolana. Jak znajdę Wielką Piczkę, to wkleję i będziesz wiedział o co mi chodzi pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 03.02.2012 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Ani Focus, ani Matten nie do grzania zbytnio. Jedno i drugie skupia się bardziej na otoczce piękna wokół ogniska. Mimo pozornego podobieństwa spore różnice. Jeden i drugi twórca to niewątpliwie artyści i wirtuozerzy spawarki i fleksa Matten bardziej indywidualnie , jednostkowo. Fokus powiela swe wzory dość pospolicie. Matten z germańskim "ciężarkiem", Focus z francuską fantazją... Jakościowo też pewnie jak VW do Piużota... Spoko, spoko Imbert robił jednostkowo przez ponad 30 lat , zanim poszedł w " elitarną " masówkę. Poczekaj , zobaczymy kiedy zrobi to Matten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 06.02.2012 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 A oto i moja ulubienica, chociaż w wersji zmasowionej Orginalna miała kształt prostokąta o wysokości ok 2,5m i kryła pionowy wkład z szybą wysokości ok. 1m- tu otwór jest niestety duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo za duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.02.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 świńtuch... Mattenowi raczej nie grozi to co przytrafiło się Imbertowi - wielka popularność i np zdobycie lauru najpiękniejszego przedmiotu świata, za jeden z wiszących modeli - dość popularnych niestety. Przyznają go chyba we Włoszech raz w roku. Rywalizacja z całym światem ! Kto by chciał kupować ciężkie niemieckie przydupasy w takiej ilości jak Focusy? Z Focusem (może z Arkiane ?) związana jest historia mojego kominka ze zdjęcia. Na jednym z osiedli sąsiedzi kupili dwa identyczne (!). Nie wiedząc jeden o drugim. Wkurzyli się niemiłosiernie na taką "indywidualność" (za 40.000) Mój klient, by uniknąć wpadki, dał mi wolną rękę, więc zaszalałem. Znaleziony polny "kamyszek" pociąłem na plasterki grubości 5-6 cm, oszlifowałem, zostawiając krawędzie ze śladami po prehistorycznym lodowcu (robił to oczywiście kamieniarz). Kamień powiesiłem, ale nie na ścianie, lecz 20 cm przed nią. Drzwiczki z 1 cm kwasówki (bez klamki), dorobiliśmy sami. Palenisko oczywiście z możliwością podłączenia kanałów kumulacyjnych Wersja targowa : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 06.02.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 E tam , zaraz świntuch Chodziło mi o genialność pomysłu z wielkim wkładem ukrytym za obudową ze stali trawionej z malutkim otworkiem , z którego intensywnie tryska światło. W masówce proporcje są już znacznie gorsze:( Dziura za duuuuuuuuuuuuuuuuuża A Ty o czym myślałeś ps. nazwę nadałem skojarzywszy z pewnym pomnikiem rzeszowskim ps2. a to inna forma - też niestety zmniejszona na potrzeby masowego odbiorcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 17.02.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 http://www.youtube.com/watch?v=_hPqKlqHz0o&feature=player_embedded Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.02.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Podobnie mają w kolej na Syberii ... Filmik z" fajnym" pomysłem ... szkoda tylko że Eniu będzie niezadowolony .. spalarka bez akumulacji .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 17.02.2012 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witam. Niezłe ... ciekawe jak gościa witają okoliczne stacje benzynowe ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.02.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witam. Niezłe ... ciekawe jak gościa witają okoliczne stacje benzynowe ... Pozdrawiam. WYBUCHEM radości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 17.02.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 To już teraz wiem po co na stacjach drewno i brykiet wciskają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 17.02.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Dobre, dobre. "Z trójki poproszę. A, i dwie siatki brykietu do kociołka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 02.04.2012 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Żeby tydzień zacząć z uśmiechem na twarzy: Ja wymiękłem przy próbie założenia nogi na głowę, no a już "jogin" na początku drugiego dnia położył mnie dokumentnie. Dla niewtajemniczonych ... to w rzeczywistości wygląda zupełnie inaczej (budowanie pieca czy kominka) a z tego filmu leją ze śmiechu rówież i nasi południowi sąsiedzi ... To tak z tęsknoty do Mistrza, którego daaawno już na FM nie było ... Zaczynam się nawet niepokoić ... Pozdrawiam. Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 02.04.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 A żona mi zawsze mówi, że to ja rozrabiam jak wypiję (dlatego mam zakaz). Muszę jej to pokazać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts