surgi22 06.02.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Masz excela ? lub worda ? wstaw 1 tabelkę , wykonaj to straszne działanie mnożenia , oraz sumowania ( jak nie idzie a masz dziecko w szkole poproś na pewno Ci nie odmówi a cwiczenia przed klasówką z matwmy jak znalazł ) i prześli to do tartaku z zapytaniem skąd u nich takie różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HankaBe 06.02.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 A mogę prosić o wyjaśnienie co do tych kleszczy? Co to jest w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 06.02.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Według mnie to zestawienie jest trochę dziwne, tj opisanie wymiarów kleszczy i co to jest krokiew kalenicowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HankaBe 06.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Kalenicowa to krokiew, która idzie wzdłuż domu, równolegle do kalenicy.A o co chodzi z tymi kleszczami to pojęcia nie mam, nawet nie wiem jak to wygląda.Ale nie licząc kleszczy wychodzi mi niespełna 8m3. One chyba nie mają 3 czy 6m3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek68 06.02.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Można rzut dachuKLESZCZE to ok 3,14m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 06.02.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 http://www.dachy.org/artykuly,1117_1,Co_to_jest_wiezba_dachowa tu masz wyjaśnienie co to są kleszcze ( dachowe ) i przez pozycję 2x6x14 rozumiemy belke podwójną o grubości 6 cm i szerokości 14 cm , a długości i ilość masz podane obok - jeśli te pozycje uwzględnisz to wyjdzie Ci te dziwne 14 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 07.02.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) To zestawienie jest po prostu źle wykonane, tj niepoprawne nazewnictwo, błędnie opisane wymiary i ilości kleszczy ( nie musimy się domyślać co projektant miał na myśli robiąc dokumentację , tylko wiedzieć na pewno). Ilość m3 powinna być podana w zestawieniu. Te błędy nie są duże ale jednak są, a więc można spodziewać się poważniejszych (oby ich nie było). Edytowane 7 Lutego 2012 przez winiu1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 07.02.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Cieśla policzył mi więźbę. Jest to wykaz zawierajacy przekrój więźby i jej długość. Np. krokiew 15x15 cm długość 9 m, sztuk 8. Jak to przeliczyś na m3. W tarteku na m3 będą liczyć i za m3 będę płacić. Wykaz zrobiony przez cieślę mam zawieźć na tartak a tam przygotują gotowe elementy. Chcę jednak przeliczyć to na m3 żebym wiedział ile tych kubików bdzie, dla własnego rozeznanaia. Jest jakiś sposób żeby to w miarę miarodajnie przeliczyć???? Chyba trzeba zapytać syna,córkę jeśli akurat w trzeciej klasie podstawówki są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krizi 07.02.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Żeby odpowiedzieć na temat czy zestawienie jest błędne czy nie, trzeba je sprawdzić , porównać z rzutem więźby i oczywiście skorygować wymiary z postawionym już budynkiem.Nie zapominajmy jeszcze o bardzo ważnej rzeczy jak np. dodatek długości do materiału na potrzeby odpadu technologicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HankaBe 09.02.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Małż był u architekta i rozpisali więźbę raz jeszcze, kleszcze zostały zapisane bardziej czytelnie :-/ Jak by nie liczyć wychodzi 11m3, a dodaliśmy jeszcze naddatek technologiczny więc tartaki, które liczą 14m3 odpadają, zresztą cenowo też atrakcyjnie nie wypadły. Dziękuję wszystkim za chęć pomocy w rozwikłaniu problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts