Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wiatr z gniazdek i okapu!!!!

Recommended Posts

Witam, proszę o podpowiedź, co może być nie tak, ponieważ niedawno odebrałam mieszkanie od dewelopera i strasznie wieje wiatr z gniazdek elektrycznych oraz z okapu? temperatura drastycznie spada, a dodam że np. sąsiad z dołu czuje co ja gotuję, wszystko z mojego wyciągu idzie do niego...

Witam, proszę o podpowiedź, co może być nie tak, ponieważ niedawno odebrałam mieszkanie od dewelopera i strasznie wieje wiatr z gniazdek elektrycznych oraz z okapu? temperatura drastycznie spada, a dodam że np. sąsiad z dołu czuje co ja gotuję, wszystko z mojego wyciągu idzie do niego...

A wyciąg masz podłączony do kanału przeznaczonego na podłączanie wyciągu czy do wentylacji ?

A okna masz szczelne ? A wentylacja działa ?

Jak do jednego kanału wentylacyjnego, podłączone są co jedną kondygnację dwa mieszkania, to będzie wiało. Zapachy z kuchni też będą wyczuwalne dla sąsiadów poniżej i powyżej. Może tu zadziałała pomysłowość dewelopera lub wykonawców a może i samych właścicieli mieszkań?

Natomiast gniazdka elektryczne podłączone do wentylacji, to jest już sam szczyt polskiej techniki budowlanej-wykonawczej. Nikt lepiej by tego nie wykonał a polski budowlaniec potrafi zrobić, instalację elektryczną wentylowaną:D

Edytowane przez M K

Gość Konto usunięte_12*

Jak się tak czyta o mieszkaniach (domach) kupowanych u deweloperów i ich pomysłowości w "oszczędzaniu" (aby tylko wyjść "na swoje"), to zaczynam się dziwić, że są jeszcze straceńcy, którzy ryzykują tam swoje pieniądze. Sam fakt, że mieszkania tanieją, powinien zapalać "lampkę" ostrzegawczą w głowie potencjalnych inwestorów, bo zarobek na mieszkaniu w tych warunkach można uzyskać już tylko kosztem JAKOŚCI.

Pozdrawiam

Zależy jeszcze jaki deweloper, ostatnio robiłem kilka domków pod Wieliczką dla małego dewelopera, taka dbałość o szczegóły zaskoczyła mnie zupełnie. Fakt, że po prostu podwykonawcy byli od lat ci sami i szanowali swoją robotę, nikt ich specjalnie nie kontrolował, ale naprawdę jakość wykonania bardzo wysoka. Spokojnie mogę polecić te domki.

Z drugiej strony, u mnie w mieście wybudowali osiedle domków na terenach bagiennych, w korycie podziemnej rzeki(!) (to taka rzeka, która płynie kawałek, potem znika, potem zaś wypływa i tak w kółko). Teren leży u zboczu pagórka, w którym jest pełno źródeł, też znikających, i płynących po podłożu skalnym do tej podziemnej rzeki. Budowa tam osiedla to dramat, ale są frajerzy i kupują :-) Już w trakcie budowy widać było, że to jedno bagno jest :-) Ciekawe co będzie, gdy zakończy się zatapianie pobliskiej kopalni, która od stu lat osuszała te bagna :-)