link2jack 09.02.2017 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Tak - od podłogi jest karton gips. Karton gips --> pustka--> porotherm--> styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.02.2017 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 .. I w jaki sposób można usunąć taki mostek w narożniku?? Bo jak chodzę i pikam pirometrem to też mam chłodniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 09.02.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 kulibob - mam nadzieje ze ktoś coś mądrego nam podpowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 09.02.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Ja mam u siebie w obecnym mieszkaniu dokładnie to samo, ale u góry w rogu. Sciana wszędzie 22 stopnie a tam 15....Teoretycznie wełna u góry, styro naklejone Nie mam pomysłu jak to zwalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 09.02.2017 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) kulibob - mam nadzieje ze ktoś coś mądrego nam podpowie... A pytałeś xsmg? U mnie Pan Grzegorz równierz przeprowadził termowizję i w paru miejscach w narożnikach wyszły mi podobne kwiatki. Spowodowane były kiepskim obrobieniem styro przy murłacie. Wiosną otwierałem podbitkę i uszczelniałem pianką wszystkie wskazane przez badanie miejsca. Edytowane 9 Lutego 2017 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.02.2017 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Myśłałem żeby nawiercić Gips karton od środka i zapśikac pianą w miejscu styku narożnika z murłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 09.02.2017 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Myśłałem żeby nawiercić Gips karton od środka i zapśikac pianą w miejscu styku narożnika z murłata Nie lepiej z zewnątrz?,Dokładnie będziesz widział nieszczelność i łatwiej będzie dokładnie uzuoełnić brak ciągłości izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.02.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Z zewnątrz niewiele zobacże bez dłubania bo podbitka jest na krokwiach, Poza tym Potrzebują rusztowanie a cienki jestem w tym sporcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 09.02.2017 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Z zewnątrz niewiele zobacże bez dłubania bo podbitka jest na krokwiach, Poza tym Potrzebują rusztowanie a cienki jestem w tym sporcie No tak, u siebie uszczelnianie przeprowadziłem w trakcie malowania elewacji. Skorzystałem z okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.02.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 No tak, u siebie uszczelnianie przeprowadziłem w trakcie malowania elewacji. Skorzystałem z okazji. Elewacji jako takie to niema styro klej,śiatka i cerplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 15.03.2017 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Witam! I ja dotykam problemu mostków, gdyż jestem przed wylewkami i proszę o pomoc w tematach: 1. duży wykusz z balkonem -projektant przewidział ocieplenie od góry 15cm styropianu -czy to wystarczy na teraz ? a potem ocieplenie elewacji 2. próg drzwi wejściowych na styku z betonowymi schodami -nie wiem jak to ocieplić 3. 3 okna francuskie na piętrze z wysokim progiem ok. 10cm powyżej podłogi -trzeba robić tutaj coś extra? 4 "lodówka" pod schodami -wgłębienie poniżej poziomu na ok. 0.5m -niby ma być chłodny schowek, ale chyba trzeba zabezpieczyć przed roszeniem styropianem min. 2cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts