macgiz 22.01.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam. Mam następujący problem. Mam podłogę drewniana dębowa, kilka naście lat temu. Jest ona w bardzo dobrym stanie, ma tylko jeden mankament , jest pomalowana farba. Chciałbym położyć na nią panele by ładniej było i łatwiej było sprzątać, ale jak rozwiązać problem wilgoci... Z tego co wiem...domek stoi na betonowych klocach(fundamentach) z ziemia sie nie styka bo legary podłogi zaczynają się dopiero około 40 cm nad ziemia by był przepływ powietrza pod domkiem i by wilgoci nie było. Pierwsza warstwa do dębowe deski wymalowane olejem czarnym potem idzie papa na to warstwa trocin z wapnem by gryzonie się nie lęgły a następnie warstwa desek jedna i druga właściwa która jest podłoga. Jak położę na nią panele z pianką? to nie będzie mi ona gnić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 22.01.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam. Mam następujący problem. Mam podłogę drewniana dębowa, kilka naście lat temu. Jest ona w bardzo dobrym stanie, ma tylko jeden mankament , jest pomalowana farba. Chciałbym położyć na nią panele by ładniej było i łatwiej było sprzątać, ale jak rozwiązać problem wilgoci... Z tego co wiem...domek stoi na betonowych klocach(fundamentach) z ziemia sie nie styka bo legary podłogi zaczynają się dopiero około 40 cm nad ziemia by był przepływ powietrza pod domkiem i by wilgoci nie było. Pierwsza warstwa do dębowe deski wymalowane olejem czarnym potem idzie papa na to warstwa trocin z wapnem by gryzonie się nie lęgły a następnie warstwa desek jedna i druga właściwa która jest podłoga. Jak położę na nią panele z pianką? to nie będzie mi ona gnić?? Witam... Lepiej poszukac dobrego cykliniarza, zeby te dechy wycyklinował,polakierował lub zaolejował,(ale jezeli stwierdzi na miejscu ze nic z tego cyklinowania nie wyjdzie, wtedy ostatecznie mozna ten "panel" polozyc.Przesyłam poglądowe zdjecie,co mozna uzyskac ze 100-letniej "dechy" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glazurnik_Ekspert 22.01.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 zgadzam sie, ja bym zrobila jak radzi spaparkiet sadze ze to nawet tansze rozwiazanie moze byc i bedziesz miala podloge vintage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daymon 24.01.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Oj polecam cyklinowanie. Kuzyn mieszka w mieszkaniu w starej kamienicy i ma bardzo stary parkiet. Kilka miesięcy temu zdecydował się na cyklinowanie i naprawdę parkiet jest nie do poznania. Naprawdę wygląda prawie jak nowy a cała operacja nie kosztowała majątek... -------------------- Listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 24.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Warto przeprowadzac renowacje podłog drewnianych,nawet tych starych, i zniszczonych Pokaze wam Parkiet z 1932 roku.ktory wycyklinowalismy i zaimpregnowalismy (po zerwaniu wykładziny,dostrzeglismy date kladzenia 1932.julii i nazwisko lub firme B.Ullrich holzboden Duzo jest domow i mieszkan gdzie pod wykładzinami,kafelkami,pcv itp. mozemy miec naturalne drewniane podłogi. Pozdrawiam (po kliknieciu na foto,bedzie powiekszone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts