Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele na podłodze drewnianej

macgiz

Recommended Posts

Witam.

Mam następujący problem.

Mam podłogę drewniana dębowa, kilka naście lat temu. Jest ona w bardzo dobrym stanie, ma tylko jeden mankament , jest pomalowana farba.

Chciałbym położyć na nią panele by ładniej było i łatwiej było sprzątać, ale jak rozwiązać problem wilgoci...

Z tego co wiem...domek stoi na betonowych klocach(fundamentach) z ziemia sie nie styka bo legary podłogi zaczynają się dopiero około 40 cm nad ziemia by był przepływ powietrza pod domkiem i by wilgoci nie było. Pierwsza warstwa do dębowe deski wymalowane olejem czarnym potem idzie papa na to warstwa trocin z wapnem by gryzonie się nie lęgły a następnie warstwa desek jedna i druga właściwa która jest podłoga.

Jak położę na nią panele z pianką? to nie będzie mi ona gnić??

Witam.

Mam następujący problem.

Mam podłogę drewniana dębowa, kilka naście lat temu. Jest ona w bardzo dobrym stanie, ma tylko jeden mankament , jest pomalowana farba.

Chciałbym położyć na nią panele by ładniej było i łatwiej było sprzątać, ale jak rozwiązać problem wilgoci...

Z tego co wiem...domek stoi na betonowych klocach(fundamentach) z ziemia sie nie styka bo legary podłogi zaczynają się dopiero około 40 cm nad ziemia by był przepływ powietrza pod domkiem i by wilgoci nie było. Pierwsza warstwa do dębowe deski wymalowane olejem czarnym potem idzie papa na to warstwa trocin z wapnem by gryzonie się nie lęgły a następnie warstwa desek jedna i druga właściwa która jest podłoga.

Jak położę na nią panele z pianką? to nie będzie mi ona gnić??

Witam...

Lepiej poszukac dobrego cykliniarza, zeby te dechy wycyklinował,polakierował lub zaolejował,(ale jezeli stwierdzi na miejscu ze nic z tego cyklinowania nie wyjdzie, wtedy ostatecznie mozna ten "panel" polozyc.Przesyłam poglądowe zdjecie,co mozna uzyskac ze 100-letniej "dechy"

pozdrawiam

Wielgus-usluga 438.jpg

Oj polecam cyklinowanie. Kuzyn mieszka w mieszkaniu w starej kamienicy i ma bardzo stary parkiet. Kilka miesięcy temu zdecydował się na cyklinowanie i naprawdę parkiet jest nie do poznania. Naprawdę wygląda prawie jak nowy a cała operacja nie kosztowała majątek... :)

--------------------

Listwy

Warto przeprowadzac renowacje podłog drewnianych,nawet tych starych, i zniszczonych

Pokaze wam Parkiet z 1932 roku.ktory wycyklinowalismy i zaimpregnowalismy (po zerwaniu wykładziny,dostrzeglismy date kladzenia 1932.julii i nazwisko lub firme B.Ullrich holzboden

Duzo jest domow i mieszkan gdzie pod wykładzinami,kafelkami,pcv itp. mozemy miec naturalne drewniane podłogi.

Pozdrawiam

(po kliknieciu na foto,bedzie powiekszone)

Wielgus-usluga 944 (2).jpgWielgus-usluga 944.jpg