Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kominek słabo grzeje ?!

wolo63

Recommended Posts

Doradźcie jaka może być przyczyna słabego grzania kominka Dovre. Wkład rozgrzewa się b.dobrze ale wg,mnie słabo przekazuje ciepło.Do drzwiczek nie można się zbliżyć tak jest gorący a powietrze z kratek ma zaledwie 45*C .Cz to jest normalne?Dodam.że odległoś wkładu od zabudowy wynosi 8-10 cm tak zalecał producent w instrukcji montażu.

Wolo

Podobna sprawa była niedawno omawiana na tym forum.

Zapytałeś zakładając nowy temat, nie czytając wcześniej forum.

Zobacz tutaj:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?192793-wielkośc-komory-grzewczej

Wiem jednak jak trudno tutaj znaleść konkretne informacje.

Forum to powoli przekształca się w ataki i obrazy typowo personalne. Dzieje się tak gdy brak rzeczowych argumentów

Edytowane przez bohusz

Dzięki Kolego za sugestie . Śledzę to Forum od kilku lat i wiem coś o tym dogryzaniu .

Dzięki Kolego za chęć pomocy. Śledzę to Forum od kilku lat i wiem coś o tym dogryzaniu . Wracając do zabudowy to jest prostokątna, posiada dwie ścianki lewą i przednią . Prawą jest komin systemowy wysunięty w salon. Wkład to Dovre2175. Wielkość kratek zastosowałem zgodnie z instrukcją montażu. Kratki wylotu z komory są umieszczone 2-3cm poniżej sklepienia . Jutro lekko zmniejszę ich światło może temperatura wzrośnie.

Dzięki Kolego za sugestie . Śledzę to Forum od kilku lat i wiem coś o tym dogryzaniu .

Dzięki Kolego za chęć pomocy. Śledzę to Forum od kilku lat i wiem coś o tym dogryzaniu . Wracając do zabudowy to jest prostokątna, posiada dwie ścianki lewą i przednią . Prawą jest komin systemowy wysunięty w salon. Wkład to Dovre2175. Wielkość kratek zastosowałem zgodnie z instrukcją montażu. Kratki wylotu z komory są umieszczone 2-3cm poniżej sklepienia . Jutro lekko zmniejszę ich światło może temperatura wzrośnie.

A kratki wlotu ?

Witam.

Wolo ... trzy ostatnie posty (czyli wszystkie poza pierwszym) zniechęcające kogokolwiek by Ci pomóc ...

W tym czasie mogłeś obfotografować kominek, wrzucić zdjęcia i ... miałbyś już pewnie kilka hipotez dlaczego Twój kominek jest zje...y ...

Taki Eniu czy Bader chcą Ci pomóc (tobie i pewnie paru setkom innych posiadaczy kominka z podobnym problemem) - zrób zdjęcia i pokaż je tutaj.

Prosimy Cię bardzo ...

Pozdrawiam.