wolo63 22.01.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Doradźcie jaka może być przyczyna słabego grzania kominka Dovre. Wkład rozgrzewa się b.dobrze ale wg,mnie słabo przekazuje ciepło.Do drzwiczek nie można się zbliżyć tak jest gorący a powietrze z kratek ma zaledwie 45*C .Cz to jest normalne?Dodam.że odległoś wkładu od zabudowy wynosi 8-10 cm tak zalecał producent w instrukcji montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 22.01.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Wrzuć zdjęcie wnętrza obudowy. Przyczyn może być wiele.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolo63 22.01.2012 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Z moich rozważań wynika,że jest słaby ruch powietrza wewnątrz obudowy . Uważam ,że problemem może być za duża odległość wkładu od ścian obudowy .Przy mniejszej odległości prędkość powietrza byłaby większa .Jaką temperaturę macie przy wkładach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 22.01.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 (edytowane) Wolo Podobna sprawa była niedawno omawiana na tym forum.Zapytałeś zakładając nowy temat, nie czytając wcześniej forum.Zobacz tutaj:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?192793-wielkośc-komory-grzewczej Wiem jednak jak trudno tutaj znaleść konkretne informacje.Forum to powoli przekształca się w ataki i obrazy typowo personalne. Dzieje się tak gdy brak rzeczowych argumentów Edytowane 22 Stycznia 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.01.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Pedział Ci chop wklej wzdęcie to wklej, a jak nie to do wróżki zadzwoń. Obudowa nie tylko od wewnątrz, ale z zewnątrz z wszystkimi kratkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolo63 22.01.2012 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Dzięki Kolego za sugestie . Śledzę to Forum od kilku lat i wiem coś o tym dogryzaniu . Dzięki Kolego za chęć pomocy. Śledzę to Forum od kilku lat i wiem coś o tym dogryzaniu . Wracając do zabudowy to jest prostokątna, posiada dwie ścianki lewą i przednią . Prawą jest komin systemowy wysunięty w salon. Wkład to Dovre2175. Wielkość kratek zastosowałem zgodnie z instrukcją montażu. Kratki wylotu z komory są umieszczone 2-3cm poniżej sklepienia . Jutro lekko zmniejszę ich światło może temperatura wzrośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.01.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Dzięki Kolego za sugestie . Śledzę to Forum od kilku lat i wiem coś o tym dogryzaniu . Dzięki Kolego za chęć pomocy. Śledzę to Forum od kilku lat i wiem coś o tym dogryzaniu . Wracając do zabudowy to jest prostokątna, posiada dwie ścianki lewą i przednią . Prawą jest komin systemowy wysunięty w salon. Wkład to Dovre2175. Wielkość kratek zastosowałem zgodnie z instrukcją montażu. Kratki wylotu z komory są umieszczone 2-3cm poniżej sklepienia . Jutro lekko zmniejszę ich światło może temperatura wzrośnie. A kratki wlotu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolo63 22.01.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Widzę po ilości postów Kolega ma specyficzne podejscie . Ale bez urazy .Co kratki ?Są duże . Co do wymiarów kratek to nie mam pewności. Lewa 15x 35,przednia 15x70cm.To były wloty .A wylotowe 15x35 i 15x45.W narożniku sklepienia jest rura fi 125 do sypialni nad salonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.01.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam.Wolo ... trzy ostatnie posty (czyli wszystkie poza pierwszym) zniechęcające kogokolwiek by Ci pomóc ...W tym czasie mogłeś obfotografować kominek, wrzucić zdjęcia i ... miałbyś już pewnie kilka hipotez dlaczego Twój kominek jest zje...y ...Taki Eniu czy Bader chcą Ci pomóc (tobie i pewnie paru setkom innych posiadaczy kominka z podobnym problemem) - zrób zdjęcia i pokaż je tutaj.Prosimy Cię bardzo ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts