Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Duchi
Typu odwrotne spalanie w czeskich kotłach lub holzgaz przepraszam

Mylisz się WG.Sam osobiscie widziałem reklame chyba Atmosów czy Vigasów.To nie wiem w czym problem.Sam chetnie chciałbym wiedziec o co w tym chodzi.Odwrotne spalanie.Jak ktos cos takiego pisze to chyba wie co.Albo Holzgaz.Co on ma wspólnego z forum?Holzgaz osmiesza forum,czy ten który o tym pisze osmiesza siebie ?WG coś tutaj sciemniasz .

https://forum.murator.pl/topic/16480--/#findComment-272282

Gość Luft
Ja sadzę ,ze ktoś pragnie zdyskredytować nas Polaków.Ktoś żeruje na niewiedzy właśnie nas Polaków.Holzgaz,odwrotne spalanie,zgazowanie drewna.I ktoś inny chce wykorzystac te forum dla dobra nas wszystkich.Dla mnie osobiscie jest wstyd,że Czesi wciskaja nam kit,a my jak te potulne głupiutkie istotki z trzeciego swiata,niedouczeni,zagubieni w nowościach technicznych dajemy z siebie robić głupców.Popieram z całą mocą wszystkich którzy wysmiewaja ten holzgaz,odwrotne spalanie,zagazowanie drewna itp.bzdury.Zgadzajac sie z tymi okresleniami dajemy dowód naszej niewiedzy.Wystarczy wpisać w wyszukiwarke słowo piroliza i porównać z tymi bredniami wypisywanymi przez naszych przyjaciół z południa."wg" przemyśl to co napisałeś.
https://forum.murator.pl/topic/16480--/#findComment-272381

Typu odwrotne spalanie w czeskich kotłach lub holzgaz przepraszam

Proszę bardzo dowód na odwrotne spalanie czeskich kotłów http://www.gpc.pl/atmos_kotly_na_drewno.html Forumowicze! nie dajmy sie. Miejmy swój rozum.

Miejmy swoj tzn. nie kupujmy zagranicznych kotlow ?

To, jaki jezykiem posluguja sie sprzedawcy to inna rzecz.

Wiekszosc z forumowiczow to, mozna dosjc do takich wnioskow po przeczytaniu np. w ubuieglym sezonie grzewczym przetaczajacej sie fali

kominkowcow, ktorzy juz z praktycznej stroy nie bardza maja ochote sie wypowiadac na forum.

Kolly na wegiel, gaz, czy to na drewno okreslonego typu pracuja z okreslona dla siebie wydajnoscia, i czy to bedzie vi3smann ze sprawnoscia 109% badz atmos ze swoimi 85%. ten fakt jest jaki jest.

Opalam kotly paliwem stalym od ponad 20 lat.

Palilem weglem, od paru sezonow wstawilem do kotlowni kociol tzw. zgazujacy i pale w nim nie zsatanawiajac sie godzinami, czy zachodzi w nim piroliza, zgazowanie, odwrotne spalanie, lancuchowa reakcja jadrowa.

Wazne jest dla mnie w tym wszystkim, ze przy latwym dostepie opalu, wlozonej pracy wlasnej w jego wlasciwe przygotowanie i przede wszystkim swiadomosc specyfiki eksploatacji tego typu kotlow

daja mi satysfakcje jako uzytkownikowi, a o to chyba chodzi kazdemu potencjalnemu kupujacemu.

Ped ku drogim kotlom gazowym, ktore bez rzetelnej informacji ze strony sprzedawcow/wykonawcow potrafi rozczarowac niejednego uzytkownika oraz proby przeniesienia problemu do kominka w pokoju przed telewizor

bywaja jedynie dorazne.

Sprawdzone nadal ja, o czym i ja sie przekonalem budujac, drozsze dodatki do domu, a wiec piwnica z wydzielonym miejscem na kotlownie etc.

Czytanie smiesznych ulotek, co jest u nas powszchna praktyka, zastanawianie sie przy tym nad znaczeniem paru slow o znaczeniu marketingowym odlozcie na bok, lepiej skorzystac z rad i dosiadczen

innych, ktorych jeszcze niestety niewielu jest na tym forum.

https://forum.murator.pl/topic/16480--/#findComment-272458