Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Akcesoria łazienkowe - pomysły na dodatki do łazienki

zaga

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zaga nie wiem czego ty poszukujesz ale są np. z firmy Etrusca seria smart z wenge, niestety wąski asortyment. Pomdor ma wszystko ale kalkulacja wyszła mi na 5 k za dodatki, więc nie dla mnie poza tym za dużo chromu. Jest jeszcze Decotec seria etnic i to jest strzał w dziesiątkę ale niestety nie ma w Polste regularnego dystrybutora. Dzwoniłam do Warszawy jest firma Interkeram i oni mogą ściągnąć na indywidualne zamówienie ale nie mają katalogu a stronka detotecu jakaś dla mnie jest trudna i nie mogę odszukać dodatków.

Tak więc czekam, bo coś mają sprowadzić. Coś czyli katalog. A z tej firmy jest wszycho i jak raz super mi pasuje.

my zamówiliśmy dodatki wenge do łazienki z koła ( szafki, lustro) może nie tanio ale mam pewnośc że wszystko będzie pasowało

Wiem, że są fajne, ale kurcze u mnie jest tak mało miejsca, że wymiary nie odpowiadaja.

Z resztą bardziej zależy mi na dodatkach typu kubeczki, dozowniki mydła, wieszaki etc.

• 3 weeks później...
Równiez mam dosc malą łazienke. S.P czy mozesz ewentualnie podac strony internetowe firmy Etrusca czy Decotec zebym miała pojecie o jakich dodatkach mowimy. Byłam IKE i byly tam skrome dodatki z drewna typu: wieszak, półka, mydelniczka..., ale to nieporozumienie. Pozdrawiam!

• 2 months później...

Może macie jakieś namiary na sklepy internetowe z akcesoriami upiększającymi a niezbędnymi do łazienek: pojemnik na mydło, kubki do zębów, wieszaczki itp.

To co w ogólnie dostępnym handlu jakoś mi nie bardzo pasuje. Szukam brązów, beży, połączenia drewna z ceramiką itp.

I tak ogólnie pokażcie swoje łazienki!

• 1 year później...

Jako, że remont na finiszu, a łazienki skończone, zacząłem się rozglądać za akcesoriami do tychże:)

uchwyty na ręcznik, na szczoteczke do zębów, na papier toaletowy, na mydło itd...

Wcześniej miałem serie damixa i bardzo mi się podobała, a dodatkowo dobrze pasowała do armatury damixa-venus.

Poszedłem do sklepu celem zakupu i szok...wiedziałem że firma droga, ale żeby aż tak...uchwyt na ręcznik 500zł, bateria umywalkowa 1000zł...za drogo.

Wyruszyłem zatem do marketów celem znalezienia rodzimych produktów w niskiej cenie a dobrej jakości...bo w końcu z tego słynęły nasze armatury (KFA).

Po przejśćiu 4ech marketów stwierdziłem, że nie ma tam nic dla mnie....albo wyglądają jak z papieru, albo kosztują 75%ceny damixa a nie są ani ładne, a do tego noname i nie pasują do armatur...

zdesperowany zacząłem szukać w internecie i natknąłem się na stronę http://www.megabad.com patrzę, prowadzą wszystkich wiodących lepszych producentów, a do tego na damixie cena 2x niższa jak u nas...zadzwoniłem z transportem nie ma problemu, z przelewem też nie...cena transportu jednakowa w całej europie 20E....no i po co przepłacać...zamówiłem komplet dla 3ech łazienek za cenę, za którą w pobliskim sklepie wyposażyłbym ledwie 1 i to nie tak jak bym chciał, ale tak jak bym coś w sklepie znalazł....dla mnie paranoja...taniej jest sprowadzić z niemiec jak kupić w Polsce...

Może ja źle szukałem, ale naprawdę poświęciłem na to niemało czasu i nie było nic...:(

Notabene zamek do drzwi wejściowych też muszę z niemiec sprowadzać, bo u nas nie ma:)

mnie to nie dziwi, ja moja armature i ceramike tez kupilem w niemczech za polowe ceny. ceramika firmy keramag, armatura seri axor starck.

to samo z kablami i reszta osprzetu do elektryki, ceny tansze niz w polskich marketach a pozadna jakosc bo busch&jäger seria duro 2000.

welna knauf i ursa do izolacji dachu, placilem po 15 euro za rolke 180 i 160mm/035. tak by mozna bylo dalej wymieniac.

no ale czy to nie paranoja? Jak się u nas ma gospodarka rozwijać jak ludzie mało zarabiają, a cny 2x wyżse niż w Niemczech...dlaczego? kto ta kasę bierze??

Podatki wysokie a ceny jeszcze gorsze...dla mnie masakra...\

Samochód też z niemiec chyba sprowadzę, bo fabrycznie nowy i jest 15-20tys róznicy...przykro mi, ale jak ktoś twierdzi, że to nie patriotyczne, powiem tyle, w d..mam taki patriotyzm...:)

• 3 months później...