Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Akcesoria łazienkowe - pomysły na dodatki do łazienki

zaga

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na razie kupiłam tylko do malego kibelka (haczyk, wieszak na papier i mydelniczke) ale chyba do dużej łazienki kupie tą samą serie. Szkoda tylko że dozwonik na mydło i szczotka jest w szklanej mlecznej tubie - wolałabym całą w chromie i "kanciatą" :lol: Będę musiała dokupić z innej firmy ;)

Mam w chromie, naprade dobrze wyglądają i są masywne, ale masz racje najpierw obejrzyj sobie w castoramie a kup przez internet (na pewno znajdziesz taniej)

• 1 year później...

Witam

Zaczełam remontować właśnie swoją łązienke i po kafelkach utknełam i nie wiem co dalej przegładałam ostatnio allegro i wpadłam na firme Harimex wszystko jest chromowane i wygląda super ale co wy na to ma ktoś może coś z tej firmy?

Witam

Zaczełam remontować właśnie swoją łązienke i po kafelkach utknełam i nie wiem co dalej przegładałam ostatnio allegro i wpadłam na firme Harimex wszystko jest chromowane i wygląda super ale co wy na to ma ktoś morze coś z tej firmy?

Jak Gdynia, to i morze ...

• 9 months później...

ponieważ jestem właśnie na etapie googlowania akcesoriów łazienkowych czyli pierdół które w łazience pomagaja utrzymać w ryzach używane ręczniki, szczoteczki do zębów czy papier toaletowy i powoli ogarnia mnie nerwowość na widok kolejnej wizualki zamiast zdjęcia - pochwalcie się tym, co macie u siebie.

może macie już pierwsze przemyślenia, które z waszych wyborów okazały się trafione, a które nie (moja mama konsekwentnie twierdzi, że wieszak na ręcznik z dwoma ruchomymi relingami to wielkie g*, z którego każdy jeden ręcznik tylko i wyłącznie zjeżdża)? może chcecie podpowiedzieć jakiś fajny sklep czy po prostu pochwalić się swoimi zdobyczami.

z ogromną przyjemnością podglądne co macie u siebie :)

tu 2 linki do starych wątków o podobnej tematyce, które jednak niezbyt wiele wnoszą do tematu:

a. Niebanalne akcesoria łazienkowe: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?83422-Niebanalne-akcesoria-%C5%82azienkowe-poszukuj%C4%99!&highlight=akcesoria+%C5%82azienkowe

b. Akcesoria łazienkowe - dodatki w drewnie wenge: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?75433-Akcesoria-%C5%82azienkowe-dodatki-w-drewnie-wenge&highlight=akcesoria+%C5%82azienkowe

• 3 months później...

Dla mnie najważniejsze przy akcesoriach łazienkowych jest ich mocowanie. Nie do przyjęcia są dla mnie akcesoria stojące. Masakra, ciągle trzeba myć pod spodem bo zbiera się brud. Jak chcę zetrzeć umywalkę, podłogę to muszę przestawiać. Przy wiszących tego nie ma. Dlatego w każdym mieszkaniu, w którym mieszkałam miałam podwieszane i teraz też mam. Akcesoria z Leroya. Bardzo fajny plastik, reszta aluminium. Brudu nie widać, czyści się łatwo. Polecam

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/uWy08ol59H1mwGVL1B.jpg

Po 5 latach mydeł w płynie z wielką ulgą wróciłam do kostki - syndetu, nie mydła. Nic tak nie myje, nie przeciwdziała przesuszaniu - a przy okazji żadnych glutów, żadnych plam... A pod mydelniczką, jak i cały blat, regularnie zmywam :D

Po 5 latach mydeł w płynie z wielką ulgą wróciłam do kostki - syndetu, nie mydła. Nic tak nie myje, nie przeciwdziała przesuszaniu - a przy okazji żadnych glutów, żadnych plam... A pod mydelniczką, jak i cały blat, regularnie zmywam :D

Co do glutów to się nie zgodzę. Co do przesuszania jak najbardziej. Mąż mi właśnie zakomunikował, że musimy kupować lepszej jakości mydło w płynie, bo te tanie strasznie wysuszają. Może te lepsze też ale jak na razie zostaję przy płynnym :) Mydła w kostce nie używam już od od dobrych 8 lat.