JacekJI 22.01.2012 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam, Jestem na etapie budowania scian, O czy trzeba pomyśleć ze względu na kominek? doprowadzenie powietrza to wiem, w wylewce rura ok 100mm? a coś więcej? Nie jestem jeszcze zdecydowany jaki kominek, gdyby był bez płaszcza pewnie trzeba by zostawić jakieś przepusty na rozprowadzenie powietrza w górnych pokojach? Chciałbym zrobić takie połączanie piec węglowy+ kominek z płaszczem +ogrzewanie wody pitnej do tego kolektory do wody pitnej ale nie wiem czy tak można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 23.01.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Witam! O wzmocnionym fundamencie pod komiek pamiętałeś? Bo u nas doprojektowano Za radą naszego:) zduna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekJI 23.01.2012 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 tak, jest nawet ława pod kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 23.01.2012 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Heejo,..."czy tak można", to też nie wiem. Ale za to wiem, że musi być odpowiedni komin (i wysokość i średnica i najlepiej blisko kalenicy). Chodzi o ciąg.Prawdę mówiąc o kominku powinno się mysleć na etapie projektu. I pod konkretne rozwiązania działać już na etapie fundamentów. Tylko właśnie, trzeba być zdecydowanym... od samego początku wiedzieć czego się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolo63 25.01.2012 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Pod wylewką stosuje się rurę fi 150 (ze spadkiem na zewnątrz budynku aby ewentualny kondensad wypłynął) a dopiero na wyjściu z posadzki dajesz redukcję na 100mm.Odcinek nad posadzką dobrze jest zaizolować wełną bo zimą na nim wykrapla się woda(poci się) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts