przemek4net 23.01.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Witam,sytuacja nastepujaca: kupiona w przetargu od gminy dzialka jest czesciowo "zagarnieta" przez sasiada (nie jest to zgodne z podzialem dzialek w katastrze - moja dzialka budowlana to kilka dzialek administracyjnie w jednej KW a plot "zabiera" czesc jednej z poddzialek) - plot z 1.5m dalej niz wynika to ze slupow granicznych wyznaczonych przez geodete przy "przekazaniu" nieruchomosciChwilowo mi to nie przeszkadza ale nie wiem od kiedy ten plot jest (dodatkowo taras przydomowy sasiada tez tak na 30cm wchodzi na juz moja dzialke) - wpis do KW o nowym nabywcy (czyli ja) jest "w drodze"Czy jest ciens szansy, ze sasiad jutro otworzy szampana i powie ... "ha... moje bo od zagarniecia to plotem dokldanie dzis mija 30la"?pozdrawiam,Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 24.01.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 No zanim otworzy tego szampana, to musi mieć wyrok sądu, a tam jak wiadomo droga długa i kręta, niemniej radzę porozmawiać z sąsiadem na temat uregulowania tej sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts