arti12 23.01.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Chciałem po tynkach uruchomić w salonie oświetlenie,mam zrobione wyłączniki w trzech miejscach.Czy muszę kupować wyłączniki schodowe i i krzyżowy czy można zrobić prowizorkę? chodzi mi czy wystarczy w jednej puszce odpowiednio połączyć czy trzeba we wszystkich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 23.01.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Można prowizorkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti12 23.01.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Ale jak tą prowizorkę dokładniej zrobić?z jednej i drugiej puszki wystają 3 żyły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.01.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 użyj złączek typu vago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 23.01.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 a nie lepiej zwykłej kostki tzn taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.01.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ale jak tą prowizorkę dokładniej zrobić? z jednej i drugiej puszki wystają 3 żyły ? Trzeba te żyły odpowiednio połączyć. Jak - wybacz, nie wiem. Szklana kula mi się stłukła, a czarny kot gdzieś się szlaja, z niczego innego wróżyć nie potrafię Jeśli z puszek osprzętowych wystają Ci tylko trzy druty, można podejrzewać, że masz instalację tradycyjną, z puszkami łącznikowymi. JEŚLI TAK, to w jednej puszce należałoby zewrzeć wszystkie trzy przewody razem, a w drugiej zwierając dowolne dwa z trzech sprawdzać, która para będzie zapalać światło i na którą w związku z tym trzeba założyć prowizoryczny wyłącznik. I to MOŻE działać. Ale nie musi, bo może to być zrobione zupełnie inaczej... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 27.01.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 raczej zawsze da się prowizorycznie połączyć jeśli to bezpuszkowo zrobiono. Inaczej trzeba gmyrać w puszkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts