Edo67 09.12.2019 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Dzień dobry szukam pomocy gdzie się tylko da,mam węzeł cieplny MEIBES MEIHW2PD26/50 i nie wiem jak mam go ustawić żeby nie płacić takich sum jak do tej pory płacę za faktury,ogrzewanie i ciepłą wodę (1400 zł za m-ąc ) Dzwonię gdzie się tylko da ale odsyłają mnie zawsze gdzie indziej a servisanci mają mnie w przysłowiowej czarnej …..bo to jest na gwarancji i ich nie obchodzi ile ja za to płacę a 1GJ=70z. Mogłem zostać przy piecu na węgiel i dalej kopcić z komina bo z tego co teraz widzę to się nie opłaca być eko ponieważ każdy mnie olewa znikąd pomocy byle że płacę PEC-owi takie wielkie kwoty za CO,za które mógłbym kupić dwie tony węgla na miesiąc… Może ktoś ma jakieś linki do stron w tym temacie,byłbym bardzo wdzięczny a jeżeli mógłby mi ktoś pomóc naprawdę i szczerze to bardzo proszę o tę pomoc!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 09.12.2019 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Strzeliłeś sobie w kolano , umisz z tego jakoś zrezygnować to to zrób dla dobra twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edo67 09.12.2019 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Nie mogę z tego badziewia zrezygnować bo trzymie mnie umowa i dupa blada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 09.12.2019 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Nie zazdroszczę , ja chyba bym dom sprzedał i na bloki uciekał bo nawet za 80m2 zapłacisz mniej niż ty za samo ogrzewanie a gdzie reszta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 09.12.2019 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Jakie masz żużycie i jaki metraż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edo67 09.12.2019 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Nie zazdroszczę , ja chyba bym dom sprzedał i na bloki uciekał bo nawet za 80m2 zapłacisz mniej niż ty za samo ogrzewanie a gdzie reszta ?[/quote wiem tak to jest jak się chce być ekologicznym i niby dotacja z urzędu miasta ale musieliśmy dopłacić do tego 12 tysięcy JAK KTOŚ BĘDZIE CZYTAŁ TEN POST TO NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA TAKIE DOTACJE PALCIE W SWOICH PIECACH NIE BIERZCIE TAKICH CIULSTW DO DOMÓW BO WAS Z KASY OGOŁOCĄ Z NIKĄD NIE MA POMOCY ŻADNYCH RAD ......zadzwoniłem raz do servisanta ,przyjechał coś podłubał wziął za 5 min stówkę i tyle go widziałem ,gówno zrobił ,będę to wszędzie rozsyłał po wszystkich forach niech ludzie się dowiedzą prawdy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edo67 09.12.2019 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Jakie masz żużycie i jaki metraż? siema mtdeusz , mam nieocieploną 80 letnią chaupę u góry grzejniki przykręcone żeby nie grzało na maxa i tak tam nikt nie mieszka w sumie jest 150 m kwadratowych a zużycie mam 700 na dobę a jeden GJ giga dżul to 1000 jednostek to idzie mi jak pisałem 700 na dobe kuźwa nie mam już nerwów do tego najchętniej bym to rozpierdo....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edo67 09.12.2019 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Powiem tak, weś to wypi#$@$l w p@#$u i tyle bo ja tu innej opcji nie widzę. Fajnie się pisze ale nie mogę tego wypieprzyć ot tak ponieważ jestem związany umową na to gówno na pięć lat i niestety w okresie zimowym ponoszę tego konsekwencje w postaci zajebistych rachunków za ogrzewanie. Człowiek chciał sobie polepszyć a tylko narobiłem sobie kłopotów i niepotrzebnych starganych nerwów , może to pomoże jak zaproszę jakiegoś gościa z gazety żeby to opisał , qrwa ręce same opadają będę musiał coś wykombinować albo nie grzać w ogóle Najlepsze jest to że znikąd nie ma żadnej podpowiedzi lub jakiejś fachowej rady ,pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 09.12.2019 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 https://infoliniaprawna.pl/?gclid=Cj0KCQiA_rfvBRCPARIsANlV66PObSar04EF4YbPxf00gc5fJt1gKRIFf9FZFlH5CzJgjpr-ZOc2gbAaAvrpEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 09.12.2019 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Rzecznik Praw Konsumenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 09.12.2019 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 (...) ja za to płacę a 1GJ=70z. (...) To jeszcze nie masz tak źle. U moich rodziców, jak się podłączyli do MZECu w Kędzierzynie-Koźlu wychodzi 100 zł za 1 Gj. Jak by wiedzieli to by grzali prądem w nocnej taryfie, było by taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edo67 10.12.2019 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 To jeszcze nie masz tak źle. U moich rodziców, jak się podłączyli do MZECu w Kędzierzynie-Koźlu wychodzi 100 zł za 1 Gj. Jak by wiedzieli to by grzali prądem w nocnej taryfie, było by taniej. Widzisz Tom na początku jest wszystko ok przychodzi akwizytor czarodziej i wciska ci kit że będziesz tylko płacił miesięczny abonament w wysokości 260 zeta i za ciepłą wodę którą wykorzystasz ale ani słowa o GJ i ogrzewaniu w umowie też jest tak sprytnie napisane że czytasz i wszystko wydaje się być w porzo. No ale cóż twoi rodzice też się przekonali o tym że to nie jest bajka za tą kasę kupiłbym dwie tony węgla i jeszcze bym sąsiada ogrzewał za free muszę coś z tym zrobić tylko co???.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edo67 10.12.2019 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Może ktoś z forumowiczów ma znajomego czy znajomych co mają ten sam problem z węzłem grzewczym MEIHW2PD26/50. Bardzo prosiłbym właśnie o taką wiadomość, pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 10.12.2019 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Ja bym sprzedał ten dom i uciekał na bloki , serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 10.12.2019 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 muszę coś z tym zrobić tylko co???.... Podał Ci infolinię z darmową poradą. Zadzwoniłeś ?????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edo67 10.12.2019 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Ja bym sprzedał ten dom i uciekał na bloki , serio Siema kryzys w ostateczności będę zmuszony tak zrobić innego wyjścia wtedy nie widzę ale może są tacy fachowcy co umieją takie coś ogarnąć może są ludzie co także mają taki problem lecz o tym nie piszą lub się wstydzą bo wdupcyli się w szambo tak jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edo67 10.12.2019 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Podał Ci infolinię z darmową poradą. Zadzwoniłeś ?????????????????????????????? Cześć Bogusław _58 myślisz że nie odwiedzałem radców prawnych adwokatów i rzeczników praw konsumenta pisałem że znikąd pomocy jadę zaraz do urzędu miasta do wydziału środowiska ciekawe co powiedzą nara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 10.12.2019 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Chodzi mi o to czy umowa, która podpisałeś jest zgodna z prawem ?Na pewno jest jakiś haczyk na nich.Trzeba iść z tym również do biura poselskiego i gazety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edo67 10.12.2019 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Chodzi mi o to czy umowa, która podpisałeś jest zgodna z prawem ? Na pewno jest jakiś haczyk na nich. Trzeba iść z tym również do biura poselskiego i gazety.[/quote Bogusław_58 umowa jest zgodna z prawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 10.12.2019 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Czy masz Edo jakiś limit ile tego ciepła weźmiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts