Gość Januszem 11.11.2020 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Proponuje przejść na forum medyczne tam na pewno jest lekarz psychiatra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 11.11.2020 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A tak ogólnie o czym rozmawiacie ? pogubiłem się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 11.11.2020 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 (edytowane) Kolego Januszem, masz absolutną Rację.! Powyższy - "u n i k a t" - rzeczywiscie pomylił Fora dyskusyjne... (w poszukiwaniu pomocy na rzeczywisty, jego Problem.!)... A tak ogólnie o czym rozmawiacie ? pogubiłem się . Tematyczny Kolego, usiłuję zachęcić Was... (tylko takich, jak Ty.!) - dyskutujacych merytorycznie w tym wątku pt. - "Ekonomiczne spalanie paliw stałych", aby rozpocząć Naszą Dyskusję od absolutnej Podstawy tego spalania. W porozumieniu z Rangerem - wcześniej umieściłem dwa pytanka., na które nie umieją odpowiedzić niektórzy Dyskutanci... (a wśród Nich - pojedynczy, ukryci tutaj trollerzy, "kąsajacy" za ujawnienie ich ignorancji, niewiedzy w Temacie.!).! Abyś nie musiał daleko szukać w omijaniu troller`skich ataków na mnie... (i Rangera - z którym jestem w kontakcie ze zapytaniami i Jego, merytorycznymi odpowiedziami.!) - kolejny, trzeci raz przenoszę tutaj - TE., powtarzane, dwa konkretne pytania... (majace ścisły związek z obecnym tutaj Wątkiem.!)... : Ktoś wie - dlaczego tu sadza wybuchła ? I dlaczego fuknęło tylko troszkę - a nie cała kupka ? `````````````````````````````````````````````````````` I - tyle... (aż - TYLE.!)... Edytowane 1 Marca 2021 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 17.11.2020 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Byś se nie myślał, że ci to zginęło - wywalili to na Info - ciekawe czy tu się ostanie. https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/34076-sprawno%C5%9B%C4%87-kot%C5%82a-zasypowego-wydzielone-z-mpm-ds-modyfikacje-do-palenia-drewnem/ https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/32687-jak-sprawdzi%C4%87-czy-w-popielniku-jest-p%C5%82aszcz-wodny/?do=findComment&comment=524600 http://czysteogrzewanie.pl/wp-content/uploads/2015/03/DTR-MPM-DS-7-32-kW-2016-UZ.pdf Zaś napchaj se szamotu – u ciebie / do paleniska – Oooo to sprawność będziesz mieć zaś strasznie wysoką i zaś na czopuchu 415*C. Zapomniałem nadmienić o iskrach nad kominem, które na filmie pokazywałeś. To się dopiero nazywa – pogłębianie efektu cieplarnianego – ale, że ty masz paliwo (zrębke i drewno jak utrzymujesz ) za darmo – to juści, że możesz je se utylizować – tylko po co i do czego ci te spalanie opony Aaa już wiem – czymś musisz chatę ogrzać a że przy takiej sprawności ze spalania biopaliwa przy kotle musisz stać i ciągle świeżego dokładać - tu i w tym leży odpowiedź na to dlaczego ci z komina na czarno wali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 17.11.2020 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Błędów moich - ja nie kryje.!Za... porady - też nie... "ryje... -dołków" - Ludziom.!! Ty - brylujesz.. -tkwisz w tych bzdurach i troll`ujesz.! Wciąż udajesz tu "Mesjasza"...(samcowanie tu... ogłaszasz.!).!Zapowiadam - masz Rachunek...(suma - "zalet".!) - WIZERUNEK..! Postscriptum...a... Ja, o błędach...- dyskutuję...(wciąż się uczę.. - edukuję.!).!Ty o ... s a d z y - nie wiesz...- nic..!!!Więc, zastępczo - "nówka"... (pic.!).! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 18.11.2020 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Błędów moich - ja nie kryje.! Za... porady - też nie... "ryje... - dołków" - Ludziom.!! Ty - brylujesz.. - tkwisz w tych bzdurach i troll`ujesz.! Wciąż udajesz tu "Mesjasza"... (samcowanie tu... ogłaszasz.!).! Zapowiadam - masz Rachunek... (suma - "zalet".!) - WIZERUNEK..! Postscriptum...a... Ja, o błędach...- dyskutuję... (wciąż się uczę.. - edukuję.!).! Ty o ... s a d z y - nie wiesz...- nic..!!! Więc, zastępczo - "nówka"... (pic.!).! https://www.medonet.pl/zdrowie,hipokryzja---znaczenie--zyciowe-przyklady,artykul,1728515.html Znalezione w twojej bibliotece. 5.Wymiana ciepła 7. Strata kominowa 33. Strata kominowa Oraz w temacie „Odbiorniki Ciepła” ... „Palącą” potrzebą jest dla mnie także ciągłe, całoroczne podgrzewanie wody… (bez zanieczyszczania Środowiska..!) – w basenie „BestWay”… o pojemności 17 tys. litrów… (napełniany filtrowaną deszczówką z trapezowych blach dachowych altany i garażu..!)… – na moim, nowo zakupionym ogrodzie działkowym. ... Jak, więc to powyższe wytłumaczysz – ano dokładnie tak jak to robiłeś do tej pory – zgodnie z tym co w powyższym skrócie jest zdefiniowane. Jak już o tym pisałem – ty dyskutować nie chcesz – ty kreatywnego mięcha szukasz, które będziesz mógł okraść z jego lub ich innowacyjnych pomysłów – twoje rozliczne poszukiwania na forach przez zakładanie i wszczynanie nowych tematów i czepianie się wszystkiego właśnie do tego zmierza, by sprowokować kogoś by ci się opowiedział z tego co osiągnął skutkiem wysiedzenia tego w kotłowni. Wszak : Analizując od podstaw Teorię Spalania – robiłem kolejne konstrukcje (eliminując zauważane, niepożądane efekty!) – udało mi się zbudować dwa doświadczalne piece (górne i dolne spalanie!) – które nie „kopcą” garnka z zimną wodą i tworzą płomień od błękitnego do prawie przejrzystego z błękitną poświatą… (różnica w odcieniach jest uzależniona od dynamiki spalania, ciągu kominowego!). Wszystkie konstrukcje z założeniem: bez prądu elektrycznego i wentylatora. Z tym jest problem mały ale w twoje ręce to składam, bo tak jak to pamiętam - o tym małym piecyku na którym grzałeś kubek wody na kawę w swoim mieszkaniu w przeciągu spowodowanym otwartymi drzwiami od łazienki z wentylacją do Junkersa – to ty opowiadałeś i że film z tego nakręciłeś który co nie którym pokazałeś. Teraz jeśli o tego Gs-a z rury chodzi, to go nabył razem z tym na działce domkiem letniskowym – gdzie Paweł nadmienił, że w tym Gs-ie jakieś cud odpopielenie żeś wymyślił czy może poprawił – więc jak z tym jest i o co w tym wszystkim chodzi – zwłaszcza, że szykujesz się do grzania wody w basenie o pojemności 17 tys. litrów – do mycia rzecz prosta w kubku też nagrzać se możesz na tym małym piecyku z china blaszek. Z tym związana jest jeszcze rzecz jedna - o czym wspominałeś, że do tych twoich 800*C z niebieskiego płomienia trzeba układ wyposażyć w potężny wymiennik - ciekawe jak w tej sytuacji ciąg kominowy uzyskasz i podtrzymasz a niebieski sakramenckiego ciągu potrzebuje. Zupełnie tak jak @krzych13 o czym już pisałem – który skopiował stary bez PW badziew - się po Info z nim obniósł i teraz ma problem, bo nie wie co dalej z tym począć a już zainteresowani zaczęli go o to wypytywać. Ooo i to na razie o tobie tyle a jest z czego czerpać, by twoją hipokryzję i intencje obnażyć do końca. Na zakończenie tego – nie zapominaj o hitlerze i stalinie – oni też się rzekomo mylili i błędów swoich nie kryli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 18.11.2020 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Tej... "całości"... - nie skopiuję... (bo "tasiemca" - ekstrahujesz.!).! Tylko... "złotą myśl" - samcową... - "F i l o z o f i ę"... ("Mesjaszową".!) Na zakończenie tego – nie zapominaj o hitlerze i stalinie – oni też się rzekomo mylili i błędów swoich nie kryli. Pomijając ... - o r t o g r a f y.., "chore" dictum... (same gafy.!) - Czas najwyższy - jest spuentować... (samca &... (alfa.!) - podsumować.! Siedem Grzechów... (Głównych.!) 1. Biel na stronkach - zaciemnianie 2. Mnogość stronek - tasiemcowanie 3. Bzdurność - hipotezowanie 4. Niewłaściwość - linkowanie 5. Nieadekwatność - cytowanie 6. Nieudolność - złe spalanie 7. Nieporadność - doradzanie ........................................... + kilka... (cięższych + pośledniejszych.!) A.) - Trolling`owanie B.) - Hateing`owanie C.) - Buta - chorowanie D.) - Zaparcie - trwanie ``````````````````````````````````````` e.) - Nauka - ignorowanie f.) - Kultura - profanowanie g.) - Sztuka - brylowanie h.) - Ortografia - kalanie i.) - Gramatyka - ośmieszanie j.) - Współczynnik IQ - odstawanie ======================= S U M A = S A M C O W A N I E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 20.11.2020 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Forum Info-ogrzewanie można porównać ze zorganizowaną grupą przestępczą. Byłem tam raz i nigdy więcej. Forum kontrolowane z inwigilacją, skanowaniem łącza i komputera użytkowników. Jeśli coś napiszesz nie po ich myśli zablokowują sieć oraz dany komputer użytkownika bez możliwości dostępu do tej witryny. PS. Co do ich wiedzy w temacie spalania paliw stałych to życia im braknie w ustawianiu cegiełek szamotowych. Argument. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 27.11.2020 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/34205-palenie-od-g%C3%B3ry-problem/?do=findComment&comment=544340 No ja pierdzielę – tak jak tu o tym napisałem : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?367686-kocio%C5%82-na-pellet-z-sekom-pleszew&p=7997590&viewfull=1#post7997590 ranger/mtedeusz/alewalneło2/rey112 a jak wy sobie wyobrażacie zduszenie kotła gdy woda się w nim gotować zacznie – że co – z powodu wycięcia tej uszczelki kocioł zdusić da się – może już lepiej by było jak byście napisali, że trzeba w takiej sytuacji kocioł schładzać benzyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 27.11.2020 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Stosownie... do zaleceń dla (powyższego osobnika.!) - Rozpoznania... załączonej w T Y M ... - tej Instrukcji... - postępowania... :https://olneo.pl/travelblog/trolle-i...eta-w-serwisieżadną, następną prowokacją - ów ... o s o b n i k... nie doczeka się... mojego - o d p o w i a d a n i a... (by... miał pretekst do dalszego - trolling`owania.!).! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 27.11.2020 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Stosownie... do zaleceń dla (powyższego osobnika.!) - Rozpoznania... załączonej w T Y M ... - tej Instrukcji... - postępowania... : https://olneo.pl/travelblog/trolle-i...eta-w-serwisie żadną, następną prowokacją - ów ... o s o b n i k... nie doczeka się... mojego - o d p o w i a d a n i a... (by... miał pretekst do dalszego - trolling`owania.!).! No któż tu od was oczekuje jakiegoś odpowiadania : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?221532-Czy-b%C4%99dzie-zakaz-palenia-w%C4%99glem&p=7997111&viewfull=1#post7997111 No któż tu od was oczekuje jakiegoś z wami dyskutowania : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?195149-Ekonomiczne-spalanie-paliw-sta%C5%82ych&p=7994512&viewfull=1#post7994512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 27.11.2020 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Stosownie...do zaleceń dla (powyższego osobnika.!) - Rozpoznania...załączonej w T Y M ... - tej Instrukcji... - postępowania... :https://olneo.pl/travelblog/trolle-i...eta-w-serwisieżadną, następną prowokacją - ów ... o s o b n i k...nie doczeka się... mojego - o d p o w i a d a n i a...(by... miał pretekst do dalszego - trolling`owania.!).! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 27.11.2020 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Stosownie... do zaleceń dla (powyższego osobnika.!) - Rozpoznania... załączonej w T Y M ... - tej Instrukcji... - postępowania... : https://olneo.pl/travelblog/trolle-i...eta-w-serwisie żadną, następną prowokacją - ów ... o s o b n i k... nie doczeka się... mojego - o d p o w i a d a n i a... (by... miał pretekst do dalszego - trolling`owania.!).! Ejjj – jak to o was się DUNIA.MD słusznie wyraził – a dlaczego do cholery ciężkiej tu : https://czystespalanie.info/ nic nie ma o waszym spalaniu opon – Cooo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 27.11.2020 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 No tak, a jaki właściwie temat dyskusji - wymiana poglądów, czy udowodnianie sobie czegoś? Panowie, pokój. Ciekawa dyskusja bez udziału Hitlera i Stalina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 27.11.2020 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 No tak, a jaki właściwie temat dyskusji - wymiana poglądów, czy udowodnianie sobie czegoś? Panowie, pokój. Ciekawa dyskusja bez udziału Hitlera i Stalina. Witam serdecznie. Droga i Szanowna Redakcjo – przy okazji powyższego o wyjaśnienie proszę – jak to z tym jest i dlaczego @ranger i @mtedeusz z jednego @mtedeusza konta piszą i jeszcze jedno dlaczego Forum Muratora przez powyższych gloryfikuje spalanie opon. Wszystko wszystkim ale to i takie podobne – to skandal. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 28.11.2020 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Stosownie...do zaleceń dla (powyższego osobnika.!) - Rozpoznania...załączonej w T Y M ... - tej Instrukcji... - postępowania... :https://olneo.pl/travelblog/trolle-i...eta-w-serwisieżadną, następną prowokacją - ów ... o s o b n i k...nie doczeka się... mojego - o d p o w i a d a n i a...(by... miał pretekst do dalszego - trolling`owania.!).! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 29.11.2020 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Wszak pisałem : Witam serdecznie. Droga i Szanowna Redakcjo – przy okazji powyższego o wyjaśnienie proszę – jak to z tym jest i dlaczego @ranger i @mtedeusz z jednego @mtedeusza konta piszą i jeszcze jedno dlaczego Forum Muratora przez powyższych gloryfikuje spalanie opon. Wszystko wszystkim ale to i takie podobne – to skandal. Pozdrawiam serdecznie. Skąd więc nie pytanego taka odpowiedź : Stosownie... do zaleceń dla (powyższego osobnika.!) - Rozpoznania... załączonej w T Y M ... - tej Instrukcji... - postępowania... : https://olneo.pl/travelblog/trolle-i...eta-w-serwisie żadną, następną prowokacją - ów ... o s o b n i k... nie doczeka się... mojego - o d p o w i a d a n i a... (by... miał pretekst do dalszego - trolling`owania.!).! Czyż by "Droga i Szanowna Redakcjo" w taki sposób zajęła stanowisko w związku z powyższym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 29.11.2020 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Stosownie... do zaleceń dla (powyższego osobnika.!) - Rozpoznania... załączonej w T Y M ... - tej Instrukcji... - postępowania... :https://olneo.pl/travelblog/trolle-i...eta-w-serwisieżadną, następną prowokacją - ów ... o s o b n i k... nie doczeka się... mojego - o d p o w i a d a n i a... (by... miał pretekst do dalszego - trolling`owania.!).! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 24.12.2020 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 O a co to się staneło. Czyżby najgorszy typ kotła forever czyli kopciuch dolnego spalania wreszcie szykował się na złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1998 25.07.2021 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2021 Tym latem miałem sporo desek do spalenia. [ATTACH=CONFIG]377563[/ATTACH] Deski byli z poddasza, w nich byli powbijane drobne gwoździ, na nich nakręcony drut i na to tynk. Przez to nie dało się ich pociąć, tylko byli połamane przy pomocy młota. Rozmiary wyszli bardzo różne, ciężko talkie coś spalić. Najpierw zrobiłem palnik kanałowy z większą dysza- ciemny dym i bardzo wysoka temperatura spalin. Powoli zmniejszałem dyszę, spalanie coraz czystsze, ale często zrywa płomień. Wcześniej myślałem, że to jest problem występujący tylko w palniku wirowym, a jednak nie. Doszedłem do optymalnego rozmiaru dyszy, że przy zgazowywaniu spalało bezdymnie, ale problem zrywania płomienia pozostał, a jak nie dało się poukładać te połamane deski wystarczająco ciasno, to w ogóle masakra. Na szybko zlepiłem taki palniczek: [ATTACH=CONFIG]377564[/ATTACH] Dysza 12,5x6 cm , średnica komory wirowej 11 cm, wysokość 8 cm, gzymsy 1,5 cm. Rożnica w porównywaniu z kanałowym ogromna, o wiele bardziej stabilnie trzyma płomień. Chyba że całkiem luźnie powrzucać te deski. Jasna sprawa, że o jakimkolwiek sterowaniu niema mowy, spalanie z otwartymi drzwiczkami, ale już mogłem to spalić prawie bezboleśnie. Tu filmik ze spalania: Wymiennik nie czyszczony dwa tygodni. Jak już spaliłem te deski, co trwało trzy miesiąca, to paliłem normalnym drewnem, bardzo ładnie to się spalało, nawet, jak czasem nierównomiernie wypalało się w palenisku, to i tak spalanie było bezdymne. Próbowałem sterować tym na podstawie temperatury spalin, niby nie było złe, ale czasem zrywało płomień, trzeba było dawać większe wartości temperatury spalin. Potem zamontowałem RCK i to już inna bajka, bardzo stabilnie się paliło z małą mocą na stałych szczelinach: PG w ruszt pionowy, PG w drzwiczki zasypowe i PW przed dyszą. Więc polecam RCK do spalania drewna, jest to chyba jedyny sensowny sposób ograniczenia mocy i przedłużenia czasu spalania. Potem przez dwa tygodni paliłem węglem z Knurowa, to już gorzej ten palnik pracował, myślę, że jak by zmniejszyć gzymsy, to było by lepiej. Większe gzymsy dławią odpływ gazów i palnik działa gorzej, przepływ jest spokojniejszy i przez to lepiej trzyma płomień. Dzień dobry chciał bym wykonać taki palnik. Czy mogę prosić o więcej informacji na jego temat? Najlepiej więcej zdjęć z przodu z boku, z tyłu? I wymiary. Oraz którędy jest podawane powietrze wtórne i jakiej wielkości jest wylot powietrza wtórnego? I jeszcze chciałem się zapytać czy lepiej wycinać z cegły czy odlać z betonu ogniotrwałego? Niczego jeszcze nie odlewałem, trzeba jakoś uzbroić ten beton, żeby nie popękał ? Mógł by ktoś się wypowiedzieć na ten temat? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts