Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WHIRLPOOL - wątek zbiorczy o sprzęcie do kuchni. Opinie, rady, zdjęcia

zbyszek27

Recommended Posts

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Także taki wyrała moja małżonka i mam nadzieję :roll: , że będzie sprawował się bardzo dobrze. Sprzedawca polecił go z oferty W. i po przejrzeniu jego możliwości zdecydowaliśmy się na ten model. Zamontowany będzie na początku października. Nie jest on wybitnie "zbajerzony", ale to co posiada w zupełności nam wystarczy. Pozostały sprzęt także będzie pochodził z tej firmy.

Funkcja Niskich Temperatur. Idealny do rozmrażania produktów i szybszego wyrastania ciasta. podgrzewanie ze wspomaganiem (Booster). Służy do szybkiego wstępnego podgrzania komory piekarnika. Piekarniki najnowszej generacji osiągają temperaturę 200°C już po sześciu minutach, a nie, jak w przypadku tradycyjnych modeli, dopiero po 20 minutach. Browning. Trzy poziomy dodatkowego rumienienia pozwalają przygotować potrawę zgodnie z naszymi upodobaniami. Warm Keeping. Program utrzymujący potrawę w temperaturze przydatnej do natychmiastowego spożycia przez czas 5 godzin. Można go wstępnie zaprogramować lub ustawić ręcznie po zakończeniu pieczenia.

to jest to co znalazłem na jego temat

• 5 months później...

Witam

Jeżeli moge cos poradzic to proponowalabym zwrocic uwage na ruszty bo np ponizszy model AKM 434 http://www.whirlpool.pl/pub/img/medium/AKM_434.jpg

ma zle moim zdaniem zaprojektowane ruszty - garnki "nie trzymają sie " za dobrze na płycie - szczególnie niebezpieczne przy maluchach w domku. Poza tym warto zwrócic uwage czy jest to szkło czy ceramika (szkło szybciej i łatwiej zarysować). Ja polecałabym bardziej coś w tym stylu (chodzi mi tylko i wyłącznie o ruszty)

http://www.siemens-agd.pl/zdjecia/produkty/243.jpg

http://www.bosch-agd.pl/pl/produkty/zdjecia/produkty/74.jpg

Pozdrawiam :D

płytę WHIRlPOOL używam z dwa lata,więc z doświadczenia powiem że:lekkie patelnie niekiedy latają/np.smażenie boczku/,cięższe garnki jeszcze nigdy,płyta jest wytrzymała,ale gdybym miała możliwość mieć płytę ceramiczną ,to ze wzg.na prostsze czyszczenie wybrałabym tę drugą.

• 7 months później...
  • 2 months później...
Ja osobiście Whirlpoola odradzam. Nie wiem, jak te konkretne produkty, ale pralka tej firmy dość szybko mi sie sypnęła, pochłaniacz - wprawdzie prosty model, ale beznadziejny, lodówka jako tako. Mam obecnie pralkę AEG i według mnie super. Do nowego domku pewnie wybiorę AEG - Elektrolux, no chyba, że będzie mnie stać na Miele - to moje marzenie!

...a ja dla odmiany - pralka W. chodzi jak "burza" 8)

..a teraz kupiliśmy lodówkę "no frost" El/Aeg i ... działa

...bo prawdę mówiąc nie słyszałem, żeby komuś nowa lodówka "padła"

..ale to tylko "lajf" :wink:

Pozdro

J

... i dopóki Ci się nie zepsuje to nie będziesz narzekać ..... :roll:

Nie pamietam modeli ale mam w kuchni sprzet ok. 5 letni Whirpoola:

lodowka 2- agregatowa

zmywarka (12 zestawow)

Pralka (900obr.)

Opinia:sprzet bez zastrzezen, do tej pory brak awarii. W forumowych watkach o zmywarkach byly zastrzezenia co do mycia w/w, u mnie brak jakichkolwiek problemow. Wydaje mi sie, ze jest to sprzet ze sredniej polki w ekonomicznej cenie.

Dla przykladu: w pracy mamy dwie pralki Miele- piekne z obudowa z nierdzewki, kosztowaly majatek, a serwis byl kilka razy w ciagu 2lat.Przyklad podalem aby pokazac, ze i sprzet z wyzszej polki ma prawo zepsuc sie.

Zdecydowanie odradzam zakup zmywarki Whirpool. Szwagierka i znajoma takową posiadają i z ich ok. 3 letnich doświadczeń wynika, że conajmniej 2 razy były naprawiane. Osobiście od 6 lat posiadam Siemensa i nigdy nie było z nim żadnych problemów.