Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WHIRLPOOL - wątek zbiorczy o sprzęcie do kuchni. Opinie, rady, zdjęcia

zbyszek27

Recommended Posts

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 10 months później...
Posiadacze tego modelu, rozwiejcie moje wątpliwości, bo nigdzie nie mogę się dowiedzieć. Chciałam zamówić ten model, bardzo mi się podoba, jest niedrogi i pasuje do reszty sprzętu, ale wymyśliłam sobie, że chcę funkcję gotowania na parze (przydaje się przy różnych dietkach). Tak też ten model znalazłam szukając kuchenek z taką funkcją. Ale okazuje się, że ten sam model w jednym sklepie ma funkcję steam a w drugim nie ma. Sprzedawcy nie potrafią udzielić sensownej odpowiedzi, zresztą w większości sklepów, do których zadzwoniłam kuchenki nie mają, w internecie są błędne informacje. Ciekawe, że na stronie Whirpoola nie ma tego modelu. Jak macie to pomóżcie, chciałabym coś wreszcie zamówić.

• 1 year później...

Cześć,

Poszukuje w miare taniej kuchenki gazowej. Natknąłem się na Whirlpool AKT 414 NB http://www.ceneo.pl/106575s

Czy ktos z Was ma jakieś doświadczenia z tym produktem? Niby opinie na stronie są dość pozytywnie, ale nauczony doświadczeniem wole zapytać na forum.

Z góry dziekuje za informacje!

pozdrawiam

Bardzo fajna i niedroga płyta. Jedyne, co by mnie martwiło to szkło ceramiczne niezwykle podatne na uszkodzenia żeliwnym rusztem. Proszę sprawdzić w sklepie, czy ruszt jest odpowiednio zabezpieczony - a czy posiada liche "gumki" osłaniające.

• 2 weeks później...
Ja mam płytę gazową na szkle masterquka i odradzam. Szkło dość trudno utrzymać w czystości takiej "bez smug" niby umyta., czysta ale jak zapale okapi i światło na nią pada - to mnie trafia. Moja ma 2 lata - nie jest porysowana - za to ruszta ma emaliowane, słabo wyprofilowane i sie "ślizgają". kilkakrotnie spadały nam z niej naczynia. Teraz kupiłabym zwykłą - inox, czy cuś podobnego - tańsza, dobre i łatwiej utrzymać w czystości.

• 1 month później...
  • 1 year później...

Odświeżę stary wątek. Jak to jest z tym whirlpoolem?

Pomału rozglądam się za sprzętem do kuchni. Potrzebuję: piekarnika, mikrofali, płyty indukcyjnej, lodówki pod zabudowę, zmywarki i oczywiście okapu podszafkowego. Co sądzicie o sprzęcie whirlpoola? Marzy mi się bosch albo siemens, ale niestety to troszkę wyższa półka cenowa i nie wiem czy mnie na nią stać. Szczególnie mikrofale są baaardzo drogie.

Co myślicie o zestawieniu:

piekarnik WHIRLPOOL AKZ 274 IX

mikrofala WHIRLPOOL AMW 712 IX

płyta indukcyjna WHIRLPOOL ACM 848 BA

Nie oglądałam tych produktów na żywo. Ktoś ma? Poleca? Odradza? Czy lepiej zacisnąć pasa i kupić boscha z mniejszą ilością opcji?

• 7 months później...

Mogę się wypowiedzieć tylko na temat płyty indukcyjnej Whirlpool ACM848BA. Tak jak wspomniałeś posiada dużo funkcji i dodam od siebie, że jest bezawaryjna. Posiada bardzo ciekawe pola grzewcze (kształty) które na pewno Ci się przydadzą. A czyszczenie takiej płyty to bajka. Pozdrawiam!

http://images.okazje.info.pl/p/sprzet-agd/8831/whirlpool-acm848ba.jpg

Edytowane przez joliska

Nie ma żadnego powodu żeby zaciskać pasa i ciułać na słabszego Boscha czy Siemensa.

To co wybrałaś póki co (AKZ & AMW + ACM) to dobry - ładny zestaw i będziesz zadowolona.

Zaszalej z lodówką jeśli chcesz pozostać przy Whirlpool-u - ART 866A+ Jeśli nie - celuj w Electroluxa.

Zmywarka ADG 6240

i cacy