Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WHIRLPOOL - wątek zbiorczy o sprzęcie do kuchni. Opinie, rady, zdjęcia

zbyszek27

Recommended Posts

Piekarnik AKZ431 ma pewną złą przypadłość.

Mianowicie uszczelka drzwi piekarnika nie spełnia w pełni swojej funkcji.

Po pieczeniu jakiś wilgotnych potraw - np. pieczeń, zapiekanka ze śmietaną -

po otwarciu drzwi, skroplona para wodna spływa na meble znajdujące się poniżej piekarnika (piekarnik w słupku).

U znajomych w piekarniku BOSCH podbnych problemów nie ma więc sądze, iż jest to błąd konstrukcyjny piekarnika WHIRPOOL.

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja tez wam nie podam konkretnych modeli ale lodówka dwuagrgatowyow , zmywarka 12 zestawów pralka z sytemem wagowym 1100 obr - dziłaja juz ponad półtorej roku wszystko w jak najlepszym porzadku.

Pralka u teściów juz 5 rok i nie do zdarcia.

Prosze zwócic uwage na produkcję - Made in poland bedzie działało bezproblemowo, made in turkey bedzie sie sypała!!! EU tez może byc - porada od serwisanta Whirpoola

sebo8877

• 1 year później...

Jako nowa forumowiczka witam na początku wszystkich :)

Z góry przepraszam za długiego posta ale nie da się tego krócej wyjaśnić :(

Mam problem z nowo zakupionym piekarnikiem do zabudowy Whirlpool AKZ 421/01 o końcówce numeru seryjnego 033(to podobno ma znaczenie). Otóż na programie grzanie góra+dół+wentylator wentylator wewnętrzny i zewnętrzny działają pulsacyjnie z róznymi przerwami. Dziwne jest to, że dzieje się tak do temperatury 215*C powyżej tej temperatury wentylatory działają ciągle. Jeszcze dziwniejsze jest to, że kiedy nastawię piekarnik najpierw na program Pizza/chleb (wentylatory działają tam ciągle) potem przestawię go na program grzanie góra+dół+wentylator nawet na temperaturę niższą niż 215*C to wszystko się "naprawia" i działa bez pulsacji, ciągle. Jest to dla mnie zupełnie nielogiczne, że na tym samym programie wentylatory potrafią działać raz dobrze a innym razem pulsacyjnie. Oczywiście usterka została zgłoszona do serwisu, wymieniono cały moduł i nic to nie zmieniło. Serwis upiera się że tak ma być bo widocznie producent tak to zaprojektował. Dodam że serwis twierdzi że testował u klientów piekarniki AKZ 421 końcówka serii 031 i AKZ 501 końcówka serii 032 i twierdzi że jest tak samo czyli poniżej 215*C wentylator wewnętrzny działa pulsacyjnie(zewnętrznego nie raczyli sprawdzić)

Ponieważ nie mam możliwości porównania mojego piekarnika z innymi z tej serii, a mocno wątpię w wiarygodność testów serwisu, zanim napiszę pismo do centrali Whirlpoola, proszę posiadaczy ww piekarników o informacje czy zaobserwowali u siebie takie samo działanie i czy da się wywołać ciągłą pracę wentylatora poprzez przełączenie z wyższego programu na niższy, tak jak opisalam to wyżej.

• 2 years później...

POMÓZCIE !!!

Czy ktoś z Was posiada lodówkę Whirlpool side by side o takim symbolu:

20 RI D 4 L A+ lub 20 RI D 4 A+ PT

Proszę o kontakt osoby, które posiadają taki typ. Czytam na internecie od tygodni i co stronka to inne dane. Najlepsze jest to, ze na stronie Whirlpool w ogóle brak informacji.

Szukałam już tych lodówek w marketach typu saturn, media i tego typu nie maja na stanie wiec informacji szczegółowych też nie podadza bo ... nie wiedza ;-(

Proszę Was Drogich Forumowiczów....odezwijcie się jak macie takie lodowki.

Z góry dzięki

Alexia78

Dziekuję za stronkę, jednak tam też są błędne dane.

Już otrzymałam odpowiedzi na moje pytania dotyczace przede wszystkich wymiarów więc dziękuję za pomoc.

Wątek zamykam.

Pozdrawiam

AleXia

• 1 month później...
  • 2 months później...

Witam . Dokonałam zakupu piekarnika firmy Whirppool. Mimo, że przeczytałam instrukcję obsługi - mam problem z jego uzytkowaniem. Po włączeniu jakiejkolwiek funkcji grzania np.frytek z termoobiegiem po wyłączeniu temperatury na "0" piekarnik ten nie wyłącza się i przez cały czas chodzi. Nie wiem już co jest grane, albo ja jestem taka tempa w obsłudze albo coś z nim jest nie tak. W normalnych piekarnikach po wyłaczeniu temperatury i sposobu grrzania (góra-dół,termoobieg itp.) automatycznie się wyłączały a tu chodzi.

Jeśli ktoś ma taki piekarnik to może mi coś poradzi? Bardzo proszę o pomoc.