piotr_ro 03.12.2005 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Piekarnik AKZ431 ma pewną złą przypadłość.Mianowicie uszczelka drzwi piekarnika nie spełnia w pełni swojej funkcji.Po pieczeniu jakiś wilgotnych potraw - np. pieczeń, zapiekanka ze śmietaną -po otwarciu drzwi, skroplona para wodna spływa na meble znajdujące się poniżej piekarnika (piekarnik w słupku).U znajomych w piekarniku BOSCH podbnych problemów nie ma więc sądze, iż jest to błąd konstrukcyjny piekarnika WHIRPOOL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.12.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 ja tez wam nie podam konkretnych modeli ale lodówka dwuagrgatowyow , zmywarka 12 zestawów pralka z sytemem wagowym 1100 obr - dziłaja juz ponad półtorej roku wszystko w jak najlepszym porzadku.Pralka u teściów juz 5 rok i nie do zdarcia.Prosze zwócic uwage na produkcję - Made in poland bedzie działało bezproblemowo, made in turkey bedzie sie sypała!!! EU tez może byc - porada od serwisanta Whirpoolasebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 05.12.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Nie wiem jak te konkretne modele, ale przeszło rok mamy CAŁE AGD w domu Whirpoola i jesteśmy bardzo zadowoleni, więc mogę śmiało polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 05.12.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Też od roku posiadam sprzęt interesującej Ciebie firmy w tym trzy modele, o które pytasz - płytę ceramiczną 970- piekarnik 431- okap 950 IX.Na razie jesteśmy bardzo zadowoleni. Oprócz tego mamy lodówkę do zabudowy, mikrofalówkę i zmywarkę też Whirlpoola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafalanx 08.12.2005 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Polecam plyte ceramiczna Akm 953 Bardzo ladna przedewszystkim bezramkowa,mnostwo funkcji ,zadnych awarii.Trzeba natomiast uwazac przy montazu ,tak aby uszczelka byla dokladnie pod plyta w przeciwnym wypadku grozi to uszkodzeniem naroznikow plyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziunia123 16.01.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Jako nowa forumowiczka witam na początku wszystkich Z góry przepraszam za długiego posta ale nie da się tego krócej wyjaśnić Mam problem z nowo zakupionym piekarnikiem do zabudowy Whirlpool AKZ 421/01 o końcówce numeru seryjnego 033(to podobno ma znaczenie). Otóż na programie grzanie góra+dół+wentylator wentylator wewnętrzny i zewnętrzny działają pulsacyjnie z róznymi przerwami. Dziwne jest to, że dzieje się tak do temperatury 215*C powyżej tej temperatury wentylatory działają ciągle. Jeszcze dziwniejsze jest to, że kiedy nastawię piekarnik najpierw na program Pizza/chleb (wentylatory działają tam ciągle) potem przestawię go na program grzanie góra+dół+wentylator nawet na temperaturę niższą niż 215*C to wszystko się "naprawia" i działa bez pulsacji, ciągle. Jest to dla mnie zupełnie nielogiczne, że na tym samym programie wentylatory potrafią działać raz dobrze a innym razem pulsacyjnie. Oczywiście usterka została zgłoszona do serwisu, wymieniono cały moduł i nic to nie zmieniło. Serwis upiera się że tak ma być bo widocznie producent tak to zaprojektował. Dodam że serwis twierdzi że testował u klientów piekarniki AKZ 421 końcówka serii 031 i AKZ 501 końcówka serii 032 i twierdzi że jest tak samo czyli poniżej 215*C wentylator wewnętrzny działa pulsacyjnie(zewnętrznego nie raczyli sprawdzić) Ponieważ nie mam możliwości porównania mojego piekarnika z innymi z tej serii, a mocno wątpię w wiarygodność testów serwisu, zanim napiszę pismo do centrali Whirlpoola, proszę posiadaczy ww piekarników o informacje czy zaobserwowali u siebie takie samo działanie i czy da się wywołać ciągłą pracę wentylatora poprzez przełączenie z wyższego programu na niższy, tak jak opisalam to wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziunia123 17.01.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 I co? Nikt nic? A może jednak ktoś się znajdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 17.01.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Wentylator zewnetrzny? Ten do chłodzenia obudowy? Jeżeli to ten to powinien działać praktycznie non stop do czasu swychłodzenia obudowy. u mnie działa jeszcze jakieś 10-20 min po wyłaczeniu piekarnika. Tyle, że ja mam 431. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziunia123 17.01.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Bardziej chodzi mi o wentylator wewnętrzny(421 ma tylko wentylator bez grzałki czyli nie ma termoobiegu jak 431) chociaż u mnie zewnętrzny też przerywa ale tylko wtedy gdy wewnętrzny to robi. Ale i tak dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 17.01.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 No to jak przerywa nawet na "spułę" z wewnetrznym to na bank coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 17.01.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 mam piekarnik 431 i oba wentylatory działają normalnie tj. bez pulsacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AleXia78 20.01.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 POMÓZCIE !!! Czy ktoś z Was posiada lodówkę Whirlpool side by side o takim symbolu: 20 RI D 4 L A+ lub 20 RI D 4 A+ PT Proszę o kontakt osoby, które posiadają taki typ. Czytam na internecie od tygodni i co stronka to inne dane. Najlepsze jest to, ze na stronie Whirlpool w ogóle brak informacji. Szukałam już tych lodówek w marketach typu saturn, media i tego typu nie maja na stanie wiec informacji szczegółowych też nie podadza bo ... nie wiedza ;-( Proszę Was Drogich Forumowiczów....odezwijcie się jak macie takie lodowki. Z góry dziękiAlexia78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 20.01.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 ale po co szukasz?Chcesz kupic czy masz problem z nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AleXia78 21.01.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 ale po co szukasz?Chcesz kupic czy masz problem z nią? Chce kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 21.01.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 a proszę np tuhttp://www.twenga.pl/cena-20RID4APT-WHIRLPOOL-Chlodziarko-zamrazarka-184686-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AleXia78 22.01.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 a proszę np tu http://www.twenga.pl/cena-20RID4APT-WHIRLPOOL-Chlodziarko-zamrazarka-184686-0 Dziekuję za stronkę, jednak tam też są błędne dane. Już otrzymałam odpowiedzi na moje pytania dotyczace przede wszystkich wymiarów więc dziękuję za pomoc. Wątek zamykam. Pozdrawiam AleXia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 27.02.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Odświeżam wątek. Zdecydowałam się na piekarnik AKZ 431/01 IX - czyli to chyba jakaś nowsza model AKZ431IX, tak? I mikrofala AMW410. Taniej się nie dało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 27.02.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Mam Lodówkę Whirpool od 8 lat . No i odpukać : działa dobrze . Znajomy na taką samą tj .Lodówkozamrażarka z jednym agregatem . I też od 5 lat jest wszystko OK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 03.03.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Własnie kupiłem lodówkę whirlpool ART 484/4, mikrofala amw 410 IX i piekarnik akz 223 ix te ostatnie idealnie do siebie pasują zabudowane w słupku, a jak się będą sprawować czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieiwo 08.05.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam . Dokonałam zakupu piekarnika firmy Whirppool. Mimo, że przeczytałam instrukcję obsługi - mam problem z jego uzytkowaniem. Po włączeniu jakiejkolwiek funkcji grzania np.frytek z termoobiegiem po wyłączeniu temperatury na "0" piekarnik ten nie wyłącza się i przez cały czas chodzi. Nie wiem już co jest grane, albo ja jestem taka tempa w obsłudze albo coś z nim jest nie tak. W normalnych piekarnikach po wyłaczeniu temperatury i sposobu grrzania (góra-dół,termoobieg itp.) automatycznie się wyłączały a tu chodzi.Jeśli ktoś ma taki piekarnik to może mi coś poradzi? Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts