jarett 24.01.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 W sumie zadałem to pytanie w dziale izolacji, ale teraz myślę, sobie, że tu mi bardziej pomożecie. Żeby nie powielać wątków pozwolę sobie tylko wkleić link do tamtego pytania: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?195197-PILNE-Przeciekaj%C4%85cy-taras-na-dachu-gara%C5%BCu-wylewka-czy-konstrukcja-drewniana&p=5146410#post5146410 Żeby zwiększyć dramatyzm sytuacji poniżej wklejam fotkę. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.01.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Fachowcem nie jestem, ale bez prawidłowego zaizolowania się nie da. Spadek i odwodnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 24.01.2012 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 To jest oczywiste. Kwestia jak wykonać ten spadek - czy tradycyjną wylewką czy konstrukcją drewnianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 24.01.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Szybciutko zlikwiduj dłuższy murek i powieś rynnę . Oczywiście zrób spadek; styro + papa termo dobrej klasy + wylewka. Pod papę pas nadrynnowy.Papę wywiń z trzech stron do góry. Inaczej zawsze będziesz miał kłopoty . Dobrze Ci radzę. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 24.01.2012 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Szybciutko zlikwiduj dłuższy murek i powieś rynnę . Oczywiście zrób spadek; styro + papa termo dobrej klasy + wylewka. Pod papę pas nadrynnowy.Papę wywiń z trzech stron do góry. Inaczej zawsze będziesz miał kłopoty . Dobrze Ci radzę. Jan. A nie mogłbym zostawić tego murku i uformować spadek na wylewce do jednego punktu (przepust w murku + jakiś kielich i do rury spustowej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 24.01.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Te murki ,to tylko problem z uszczelnianiem, obróbkami,..... Co tam nie zrobisz to i tak z czasem przy murkach powstaną pęknięcia i będzie znowu przeciekać.Ja pozbyłbym się wszystkich murków, z przodu i z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.01.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Te murki nie są żadnym problemem. Na tym daszku (tarasie) jest źle wykonana izolacja. Należy wygrzać papą taras i ścianki. nie może tego robić murarz tylko dekarz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts