biesy 24.01.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 WitamMam pytanie - czy ktoś z Państwa miał reklamację szafy wnękowej? jak przebiegało postępowanie reklamacyjne i jakie były tej reklamacji skutki ?Ja jestem posiadaczką Komandora - problem polega na radykalnej różnicy kolorystycznej pomiędzy próbkami na podstawie których dokonałam wyboru a produktem finalnym , oraz złym ustawieniem drzwi - przy zmianie strony drzwi nie dosuwaja się w części górnej . pan który przyjechal na reklamacje zrobil z nas glupków samemu udajac daltoniste - on roznicy nie widzi . Sama już nie wiem co mam robic w tej sytuacji , tym bardziej ze nie mam potwierdzenia ze reklamacje zlozylam(pismo bylo wydrukowane przez pania z punktu , ktora miala je wyslac do centrali ) a dodatkowo w umowie jest napisane ze reklamacji kolorystycznej nie uznaja bo moga byc roznice kolorystyczne....i co dalej?pomożcie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 24.01.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 zawsze warto jest skonsultować się z rzecznikiem praw konsumenta, oni mają bardzo wysoka efektywność swoich działań, czasem tylko ich zainteresowanie sprawą pomaga. Moim zdaniem z kolorem może być problem, jeśłi jest taka adnotacja w umowie, natomiast drzwi powinni naprawić bez gadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biesy 24.01.2012 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 dzieki za radę właśnie napisałam pisemko do rzecznika - jutro zaniosę do starostwa , martwi mnie ta kolorystyka , natomiast co do ustawienia drzwi to pan mi powiedzial : że złe ustawienie drzwi „wbrew pozorom nie jest wadą” ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 24.01.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 przepraszam, tobie pewnie nie jest do śmiechu, ale tekst pana mnie powalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biesy 25.01.2012 02:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 taaazdolniacha jak chol#@!najbardziej wkurza mnie to ze gosciu robil z nas idiotow - kolor dla niego jest ten sam - na wzornikach maja to samo tyle tylko ze ich ze soba nie mial , tak jak i poziomicy ... a na nasza argumentacje i pokazanie probek z ich sklepu stwierdzil ze to nie te probki ...a wogole , to jak zawsze mialam dobre zdanie o komandorze tak teraz nikomu nie bede polecacw zwyklym zakladzie stolarskim moga mi zrobic taka szafe za mniejsza cene i jeszcze z montazem nie bedzie problemu , ale jak to bywa -madry polak po szkodzie...podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biesy 28.01.2012 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Witam chcę Wam powiedzieć co dalej z tematem - otóż Rzecznik ma problem - nikt z nim nie chce rozmawiać , raz ktoś jest , pan czeka a za 10 minut tel rozłączają...żenada ... na moje kolejne pismo nadal nikt nie odpowiedział , Rzecznik ma wysyłać swoje poczekamy , zobaczymy jak się sprawa potoczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 29.01.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Witam Mam pytanie - czy ktoś z Państwa miał reklamację szafy wnękowej? jak przebiegało postępowanie reklamacyjne i jakie były tej reklamacji skutki ? Ja jestem posiadaczką Komandora - problem polega na radykalnej różnicy kolorystycznej pomiędzy próbkami na podstawie których dokonałam wyboru a produktem finalnym , oraz złym ustawieniem drzwi - przy zmianie strony drzwi nie dosuwaja się w części górnej . pan który przyjechal na reklamacje zrobil z nas glupków samemu udajac daltoniste - on roznicy nie widzi . Sama już nie wiem co mam robic w tej sytuacji , tym bardziej ze nie mam potwierdzenia ze reklamacje zlozylam(pismo bylo wydrukowane przez pania z punktu , ktora miala je wyslac do centrali ) a dodatkowo w umowie jest napisane ze reklamacji kolorystycznej nie uznaja bo moga byc roznice kolorystyczne.... i co dalej? pomożcie ... Witam , akurat nie robimy szaf komandora ale kolor płyty laminowanej powinien być taki jak na próbniku . Płyty są powtarzalne , natomiast drzwi suwane ustawia się dokładnie do jednej strony i zazwyczaj z drugiej nie dochodzą tak dokładnie jak do tej ustawianej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biesy 31.01.2012 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 WitamDziękuję za odpowiedź , mnie jednak nie chodzi o to ze drzwi nie przylegaja z jednej strony - sa poprostu niezamienne - po przesunieciu , zmianie strony "rozjezdzaja"sie gora , dol trzyma na listwie ktora za bardzo dokrecili czy juz nie wiem... Natomiast płyta rozni sie od probnika - jest ciemniejsza , nie ma tutaj mowy o powtarzalnosci kolorystycznej - dla mnie to zupelnie inny odcien od wybieranego , zupelnie niezgodny z probnikiem.Dostalismy odpowiedz oficjalna z K. - i co ? kolejne bzdury i kłamstwo ze dprzy wyborze dostaliśmy 2! rozne probki zebyśmy zobaczyli ze moga wystapic roznice kolorystyczne ! zobaczymy co dalejPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaliszka 17.04.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam,Ciekawi mnie jak sie kończy ten temat? Ja robiłam już 3 szafę z tej firmy (tym razem 4m) i z poprzednich 2 była bardzo zadowolona. Teraz przez przypadek trafiłam do innego dealera i jego montażysta mi szparę przy podłodze o wys 1,5 cm wypełnił silikonem, tak samo przy rurkach kaloryfera. Wygląda to okropnie, nie jestem zadowolona - szafa kosztowała 7000 tys. a tu taki bubel. Oczywiście nikt nam nie może pomóc, każdy rozkłada ręce (a facet był uprzedzony ze podłoga jest krzywa i ma jakoś sensownie zamaskować te krzywiznę listwą maskującą jak było robione przy poprzednich szafach).Może przesadzam, ale uważam, ze za taką kasę wolno mi oczekiwać estetycznie wykończonej szafy a nie wypełnień silikonowych w których odbite są palce montażysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts