Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

reklamacja szafy wnękowej

biesy

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie - czy ktoś z Państwa miał reklamację szafy wnękowej? jak przebiegało postępowanie reklamacyjne i jakie były tej reklamacji skutki ?

Ja jestem posiadaczką Komandora - problem polega na radykalnej różnicy kolorystycznej pomiędzy próbkami na podstawie których dokonałam wyboru a produktem finalnym , oraz złym ustawieniem drzwi - przy zmianie strony drzwi nie dosuwaja się w części górnej .

pan który przyjechal na reklamacje zrobil z nas glupków samemu udajac daltoniste - on roznicy nie widzi . Sama już nie wiem co mam robic w tej sytuacji , tym bardziej ze nie mam potwierdzenia ze reklamacje zlozylam(pismo bylo wydrukowane przez pania z punktu , ktora miala je wyslac do centrali ) a dodatkowo w umowie jest napisane ze reklamacji kolorystycznej nie uznaja bo moga byc roznice kolorystyczne....

i co dalej?

pomożcie ...

taaa

zdolniacha jak chol#@!

najbardziej wkurza mnie to ze gosciu robil z nas idiotow - kolor dla niego jest ten sam - na wzornikach maja to samo tyle tylko ze ich ze soba nie mial , tak jak i poziomicy ... a na nasza argumentacje i pokazanie probek z ich sklepu stwierdzil ze to nie te probki ...

a wogole , to jak zawsze mialam dobre zdanie o komandorze tak teraz nikomu nie bede polecac

w zwyklym zakladzie stolarskim moga mi zrobic taka szafe za mniejsza cene i jeszcze z montazem nie bedzie problemu , ale jak to bywa -madry polak po szkodzie...

podrawiam

Witam

chcę Wam powiedzieć co dalej z tematem - otóż Rzecznik ma problem - nikt z nim nie chce rozmawiać , raz ktoś jest , pan czeka a za 10 minut tel rozłączają...żenada ...

na moje kolejne pismo nadal nikt nie odpowiedział , Rzecznik ma wysyłać swoje :)

poczekamy , zobaczymy jak się sprawa potoczy...

Witam

Mam pytanie - czy ktoś z Państwa miał reklamację szafy wnękowej? jak przebiegało postępowanie reklamacyjne i jakie były tej reklamacji skutki ?

Ja jestem posiadaczką Komandora - problem polega na radykalnej różnicy kolorystycznej pomiędzy próbkami na podstawie których dokonałam wyboru a produktem finalnym , oraz złym ustawieniem drzwi - przy zmianie strony drzwi nie dosuwaja się w części górnej .

pan który przyjechal na reklamacje zrobil z nas glupków samemu udajac daltoniste - on roznicy nie widzi . Sama już nie wiem co mam robic w tej sytuacji , tym bardziej ze nie mam potwierdzenia ze reklamacje zlozylam(pismo bylo wydrukowane przez pania z punktu , ktora miala je wyslac do centrali ) a dodatkowo w umowie jest napisane ze reklamacji kolorystycznej nie uznaja bo moga byc roznice kolorystyczne....

i co dalej?

pomożcie ...

Witam , akurat nie robimy szaf komandora ale kolor płyty laminowanej powinien być taki jak na próbniku . Płyty są powtarzalne , natomiast drzwi suwane ustawia się dokładnie do jednej strony i zazwyczaj z drugiej nie dochodzą tak dokładnie jak do tej ustawianej . Pozdrawiam

Witam

Dziękuję za odpowiedź , mnie jednak nie chodzi o to ze drzwi nie przylegaja z jednej strony - sa poprostu niezamienne - po przesunieciu , zmianie strony "rozjezdzaja"sie gora , dol trzyma na listwie ktora za bardzo dokrecili czy juz nie wiem... Natomiast płyta rozni sie od probnika - jest ciemniejsza , nie ma tutaj mowy o powtarzalnosci kolorystycznej - dla mnie to zupelnie inny odcien od wybieranego , zupelnie niezgodny z probnikiem.

Dostalismy odpowiedz oficjalna z K. - i co ? kolejne bzdury i kłamstwo ze dprzy wyborze dostaliśmy 2! rozne probki zebyśmy zobaczyli ze moga wystapic roznice kolorystyczne !

zobaczymy co dalej

Pozdrawiam

• 2 months później...

Witam,

Ciekawi mnie jak sie kończy ten temat?

Ja robiłam już 3 szafę z tej firmy (tym razem 4m) i z poprzednich 2 była bardzo zadowolona. Teraz przez przypadek trafiłam do innego dealera i jego montażysta mi szparę przy podłodze o wys 1,5 cm wypełnił silikonem, tak samo przy rurkach kaloryfera. Wygląda to okropnie, nie jestem zadowolona - szafa kosztowała 7000 tys. a tu taki bubel. Oczywiście nikt nam nie może pomóc, każdy rozkłada ręce (a facet był uprzedzony ze podłoga jest krzywa i ma jakoś sensownie zamaskować te krzywiznę listwą maskującą jak było robione przy poprzednich szafach).

Może przesadzam, ale uważam, ze za taką kasę wolno mi oczekiwać estetycznie wykończonej szafy a nie wypełnień silikonowych w których odbite są palce montażysty.