witekgo 24.01.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witam'Mam takie pytanko mam zrobione tynki cw ręcznie i nie chcę dawać gładzi ale będę montował parapety i muszę trochu podkuć i oto moje pytanie czym później zaszpachlować(obrobić) te ściany koło parapetów żeby miał podobną strukturę do tynków cw i żeby nie rzucało się w oczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 24.01.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witam 'Mam takie pytanko mam zrobione tynki cw ręcznie i nie chcę dawać gładzi ale będę montował parapety i muszę trochu podkuć i oto moje pytanie czym później zaszpachlować(obrobić) te ściany koło parapetów żeby miał podobną strukturę do tynków cw i żeby nie rzucało się w oczy?? Możesz użyć materiału cementowo-wapiennego do nakładania ręcznego z małym uziarnieniem lekkiego np:dolina nidy, problemem jest to że jest mało plastyczny i przy zbyt dużych ubytkach może "wypływać". Drugim rozwiązaniem jest użycie tynku gipsowego i po wyschnięciu pomalowaniem go farbą strukturalną tak aby przypominał c-w. Idealnego rozwiązania nie ma i przy zarabianiu ubytków w tynku cementowo-wapiennym który nie będzie szpachlowany różnice zawsze będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 27.01.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 ja do osadzenia parapetów zawołałem....ekipę tynkarzy . Chłopaki wpadli, parapety osadzili, po czym ubytki uzupełnili tym samym materiałem, który używali do tynkowania. A ze fachowcy z nich pierwsza klasa, zrobili to zawodowo. Praktycznie śladu nie ma. Oprócz tego zrobili mi delkatną przecierkę na płytkach GK (ścianka telewizyjna w salonie i jej "plecy" na klatce schodowej, zapłytowany otwór drzwiowy na pietrze). Też wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts