rwxw 26.01.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Jeszcze jedno pytanie - jaka duża powinna być PC w takim DZ i domu wielkości 180 m2 i ile będę musiał za nią zapłacić bez oprzyrządowania? Pc powinna być dobrana do zapotrzebowania budynku na ciepło. Nikt Ci nie wywróży jakie zapotrzebowanie masz, musisz oszacować ozc i wtedy będziesz się orientował jaką pc potrzebujesz. Ja mam koło 200m2 i 8kW mi z powodzeniem wystarcza, ale komuś innemu może braknąć 20kW. Nikt Ci też nie wywróży ile będziesz musiał zapłacić za samą pc, bo to zależy gdzie i na jakich warunkach kupisz urządzenie. Cena w dużej mierze zależy od Twojej operatywności. Możesz iść do pierwszego lepszego sprzedawcy i kupić za tyle za ile on Ci sprzeda, a możesz lepiej poszukać. Ktoś sprowadzał pc np. z Francji i cieszył się że kupił tanio, więc szukajcie a znajdziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mszalega 11.09.2018 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Witam, Czy inwestycja się dokonała ?Czy ktoś ma podobne realizacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts