Renesans 26.09.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 My czyli Agat i ja otrzymaliśmy własnie pozwolenie na budowe domu w lawendzie 2 Domek bardzo ładny z zewnątrz i wewnątrz. Widzialem go w czasei realizacji . Ma kilka minusów np; duże okno miedzy kuchnia a salonem. My będziemy go chyba zmniejszać, powiększymy balkon z przodu aby pełnił również funkcjie zadaszenia poniewaz w projekcie jest on bardzo mały. Na górze przerobimy trochę ścianki działowe, bedą z regipsu więc nie będzie większych problemów . Podnosimy również ściankę kolankową, usuwamy prześwit nad salonem . na dole wylewke robimy równą nie tak jak w projekcie, gdzie znajduje się schodek. W kuchni robimy jedno wieksze okno zamiast 2ch małych.Zastanawiamy się nad sęsem wiatrołapu ale to wyjdzie w czasei realizacji. Jakoś sobie poradzimy ponieważ Agatka zajmuje się zawodowo wnętrzami a ja znam się na wykonawstwie.Potrafie też szukac materiałów w dobrych cenach i oczywiście nie dam tak łatwo się wyjelenić wykonawcy:) zresztą instalację elektryczną i sieć komp oraz alarm będe robił sam:) Jeśłi macie jakieś pytania to piszcie:) Agat&Ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olivka28 24.10.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witaj Renesans - jak już pisałam wyżej jestem zachwycona projektem, widziałam domek "na zywo". Jestem ciekawa jak Agatka - jako specjalista od wystroju wyobraża sobie wnętrze tego domku. Ja mam zaplanowany niemal kazdy szczegół, zaprojektowaną kuchnię - mimo, ze nie kupiliśmy jeszcze projektu domku!!! Chcę zaplanować wszystko przed ewentualnymi zmianami w projekcie i jego adaptacją. Co Agatka myśli o saloniku - nie za mały? My chcemy powiększyć go w stronę ogrodu, ale... czy to wystarczy? Mąż się śmieje , ze w swoich kombinacjach naginam przestrzeń , ale przyszłe gniazdko jest tego warte... Zaczynacie na wiosnę 2007?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renesans 24.10.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Fundamenty zaczynamy kopać w poniedziałek i na tym chyba poprzestaniemy do wiosny,salon niestety nie jest duży. My przesuwamy ścianę od strony ogrodu naprzeciwko kominka o 90cm, mieliśmy robić wykusz, ale zrezygnowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BLANKA P 16.11.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 A my ocieplamy poddasze i wykończeniówka przed nami, w zeszłym tygodniu podłączyliśmy piec i kaloryfery , mamy tynki, wylewki, okna, parapety, drzwi zewnetrzne i garażowe- ech a pomysleć że w czerwcu była jeszcze pusta działka . Pozdrawiam wszystkich lawendowiczów. Blanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 24.05.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Czy ktos buduje DOM W LAWENDZIE?Chcialabym zobaczyc zdjecia waszych domow w trakcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 10.11.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 http://www.archon.pl/index.php?act=17&fact=15&projId=m3f01942e015ae&pageNo=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata Tonder 12.06.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam. Kupiłam projekt domu w Lawendzie (Archon). Dom na zdjęciach wygląda bardzo ładnie, jednak zobaczyć taki dom już zbudowany, to byłoby coś ! Czy może ktoś mógłby mi to zaproponować ? Mieszkam w Warszawie, ale mogę pojechać gdziekolwiek. Byłabym bardzo wdzięczna za możliwość wejścia, rozejrzenia się (choćby na 15 minut), porozmawiania i wysłuchania uwag mieszkańców domu. Wszystkim forumowiczom życzę miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 29.06.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Hej tez bylem zachwycony projekte...lecz po obejrzeniu na wlasne oczy ...powiem ktrotko - totalne rozczarowanie wszedzie skosy , nigdzie na poddaszu nie ma szans na szafe w pokoju pomieszczenia jakies takie przytlaczajace.....ogolnie placz Za to dol domku to cos pieknego posiadam kilka zdjec domku tego co ogladalem Moje gg:9231476 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 30.06.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Z tymi skosami to niestety prawda ale czego mozna sie spodziwac po czterospadowym dachu ?Przyszlym budowniczym podsunolbym pomysl podniesienia lekko scianki kolankowej.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts