Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W LAWENDZIE pracownia ARCHON

Recommended Posts

My czyli Agat i ja otrzymaliśmy własnie pozwolenie na budowe domu w lawendzie 2 :) Domek bardzo ładny z zewnątrz i wewnątrz. Widzialem go w czasei realizacji . Ma kilka minusów np; duże okno miedzy kuchnia a salonem. My będziemy go chyba zmniejszać, powiększymy balkon z przodu aby pełnił również funkcjie zadaszenia poniewaz w projekcie jest on bardzo mały. Na górze przerobimy trochę ścianki działowe, bedą z regipsu więc nie będzie większych problemów . Podnosimy również ściankę kolankową, usuwamy prześwit nad salonem . na dole wylewke robimy równą nie tak jak w projekcie, gdzie znajduje się schodek. W kuchni robimy jedno wieksze okno zamiast 2ch małych.Zastanawiamy się nad sęsem wiatrołapu ale to wyjdzie w czasei realizacji.

Jakoś sobie poradzimy ponieważ Agatka zajmuje się zawodowo wnętrzami a ja znam się na wykonawstwie.Potrafie też szukac materiałów w dobrych cenach i oczywiście nie dam tak łatwo się wyjelenić wykonawcy:) zresztą instalację elektryczną i sieć komp oraz alarm będe robił sam:)

Jeśłi macie jakieś pytania to piszcie:)

Agat&Ja

• 4 weeks później...

Witaj Renesans - jak już pisałam wyżej jestem zachwycona projektem, widziałam domek "na zywo".

Jestem ciekawa jak Agatka - jako specjalista od wystroju wyobraża sobie wnętrze tego domku. Ja mam zaplanowany niemal kazdy szczegół, zaprojektowaną kuchnię - mimo, ze nie kupiliśmy jeszcze projektu domku!!! Chcę zaplanować wszystko przed ewentualnymi zmianami w projekcie i jego adaptacją. Co Agatka myśli o saloniku - nie za mały? My chcemy powiększyć go w stronę ogrodu, ale... czy to wystarczy? Mąż się śmieje , ze w swoich kombinacjach naginam przestrzeń , ale przyszłe gniazdko jest tego warte... Zaczynacie na wiosnę 2007?

Pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • 6 months później...
  • 5 months później...
  • 7 months później...
Witam. Kupiłam projekt domu w Lawendzie (Archon). Dom na zdjęciach wygląda bardzo ładnie, jednak zobaczyć taki dom już zbudowany, to byłoby coś ! Czy może ktoś mógłby mi to zaproponować ? Mieszkam w Warszawie, ale mogę pojechać gdziekolwiek. Byłabym bardzo wdzięczna za możliwość wejścia, rozejrzenia się (choćby na 15 minut), porozmawiania i wysłuchania uwag mieszkańców domu. Wszystkim forumowiczom życzę miłego dnia. :lol:

• 3 weeks później...

Hej

tez bylem zachwycony projekte...lecz po obejrzeniu na wlasne oczy ...powiem ktrotko - totalne rozczarowanie :(

wszedzie skosy , nigdzie na poddaszu nie ma szans na szafe w pokoju pomieszczenia jakies takie przytlaczajace.....ogolnie placz

Za to dol domku to cos pieknego

posiadam kilka zdjec domku tego co ogladalem

Moje gg:9231476