lukasz69karolina 19.11.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 całkiem całkiem ale od razu bym zmieniła bieg schodów by pomniejszyć ten pokój na korzyść salonu: jeśli ten pokój to taki gabinetowo miałby być to spokojnie mu 8-9m wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mai 21.11.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Hej ho:) gratuluję WZ dlaczego zmiana koncepcji na piętrusa? miałbyć anatolopodobny parterowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 22.11.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Olinku! Mam wrażenie, że choćbyś przeglądała jeszcze miliony projektów to i tak wybierzesz Z92 I bardzo dobrze, bo to fajny domek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 22.11.2013 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 http://pracownia-projekty.dom.pl/dom_przy_cyprysowej_20.htm ten ma wszystko całkiem całkiem To nie to, niestety. Ale baaardzo dziękuję za zaangażowanie. Hej ho:) gratuluję WZ Hej, mai. Sto lat... dlaczego zmiana koncepcji na piętrusa? miałbyć anatolopodobny parterowy? Hmmm.... KOMPROMIS - słowo klucz. Nadal kocham Anatola miłością wielką, ale... Mąż. No cóż. I tak jestem szczęśliwa, że w ogóle coś działamy, bo był bardzo przeciwny budowie. Olinku! Mam wrażenie, że choćbyś przeglądała jeszcze miliony projektów to i tak wybierzesz Z92 I bardzo dobrze, bo to fajny domek! Ja też mam takie wrażenie. Choć usilnie próbuję znaleźć coś mniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 24.11.2013 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 (edytowane) Pojawił się nowy pomysł - Projekt As z Domowych Klimatówhttp://www.domoweklimaty.pl/pl/projects/search/lustrzane_odbicie/1/nazwa_projektu/as/projekt_id//powierzchnia_uzytkowa_od//powierzchnia_uzytkowa_do//rodzaj_zabudowy//ilosc_pieter//ilosc_garazy//ilosc_pokoi_bez_salonu//ilosc_pokoi_na_parterze_bez_salonu//min_szerokosc_dzialki//min_dlugosc_dzialki//wejscie_do_domu_od//piwnica//dach//kat_dachu_od//kat_dachu_do//kategoria//technologia//project/3054/slug/projekt-domu-as-iii-nf40 http://img843.imageshack.us/img843/4222/a81x.png Zmiany:- wykusz do likwidacji- wyjście na taras na ścianie szczytowej- zamknięcie (przymknięcie ) kuchni Wątpliwości:- wielkość kotłowni (paliwo stałe), przewidujemy również garaż wolnostojący z pom. gosp. (m.in. na składowanie opału)- funkcjonalność kuchni - mało blatów roboczych- ustawność salonu - z tym mam największy problem Poddasze bez zmian. Tak się motam z wyborem projektu. A już powinniśmy zacząć działać. WZ wydane.Z92 za duży, Zielistki za małe. Może As - po zmianach -ok. 124-125 m....? Co sądzicie? Edytowane 24 Listopada 2013 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.11.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Nie moge powiekszyć i odsyła mnie w kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 24.11.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Nie moge powiekszyć i odsyła mnie w kosmos. Zerkinj na projekt, klikając na link. Nie wiem, o co chodzi ze zdjęciem Jakieś takie dziwne wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.11.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 No wreszcie jakoś wygląda z zewnatrz Cały czas, nie kumam urwanego daszku.... Co do wnetrz. Jak Ci lezy taki układ i metraż to budujcie. Ja bym zrobiła zmianke na górze, ale napisałaś, ze góra bez zmian, także.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 24.11.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Trafiłam do Ciebie A więc mi się podoba choć też wydaje się duży jak na 3 osoby nie mogę znaleźć ile ma pow. całkowitej (po podłogach) ? Jak zamkniesz kuchnię to jak widzę znajdzie się miejsce na blaty A kotłownia to nie pamiętam ile powinna mieć na paliwo stało... ale jak planujecie garaż z pom. na składowanie opału to powinno być git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 24.11.2013 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 (edytowane) Trafiłam do Ciebie Witaj, rozgość się. A więc mi się podoba choć też wydaje się duży jak na 3 osoby No... Też duży. Na razie stanęło na tym, że idziemy do architekta z pytaniem dotyczącym powiększenia Zielistek. Na forum Zielistek na stronie Archonu ktoś pisał, że powiększył dom o 30 cm z każdej strony. Napisałam do tej osoby, czekam na odpowiedź. Niby 30 cm to mało. Ale w sumie wtedy wszystko wejdzie. Bo nie jesteśmy fanami dużych przestrzeni. No ale meble muszą się zmieścić. Może uda się wygospodarować spiżarkę, Choc już przy niej się nie upieram. Widziałam całą ścianę w zabudowie. Też funkcjonalnie. I ładnie. Edytowane 24 Listopada 2013 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 24.11.2013 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 (edytowane) Gdyby jednak była za dużo zachodu z powiększaniem Zielistek, wymyśliłam takie ustawienie mebli:http://img191.imageshack.us/img191/9366/cpc.gif Czyli zamieniłam usytuowanie kanapy i tv. I przysunęłam stół w stronę TV.Jest ok?Oczywiście taras i wyjście będzie z boku domu - drzwi przesuwne. Edytowane 24 Listopada 2013 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mai 26.11.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 olinek okrąglinek mąż kompromis czyli albo pietrus albo wcale? szkoda że jednak nie parterówka, nie bardzo rozumiem koncepcję, jeśli dobrze wyczytała dom z założenia ma miec kotłownie na paliwo stałe, spiżarnię, tak? i będzie Was tam mieszkało 3 osoby? to po co tak duży dom w sensie 4 sypialnie? i jeszcze piętro? wcale to tanio się wychodzi (koszty na stronie biura) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 27.11.2013 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 mai, tak, kompromis. Ale bez takich warunków. Po prostu - tak postanowiliśmy. Pewnie udałoby mi się przekonać męża do parterówki, ale... nie wiem, czy ja mam rację. A 4 sypialnie - bo tak . Te 2 "za dużo", to 1 gościnna, a druga - gabinet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 27.11.2013 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Znalazłam jeszcz coś takiego: Atos z Domowych Klmatów: bez garażuhttp://www.domoweklimaty.pl/pl/projects/search/lustrzane_odbicie/1/nazwa_projektu/atos/projekt_id//powierzchnia_uzytkowa_od//powierzchnia_uzytkowa_do//rodzaj_zabudowy//ilosc_pieter//ilosc_garazy//ilosc_pokoi_bez_salonu//ilosc_pokoi_na_parterze_bez_salonu//min_szerokosc_dzialki//min_dlugosc_dzialki//wejscie_do_domu_od//piwnica//dach//kat_dachu_od//kat_dachu_do//kategoria//technologia//project/2861/slug/projekt-domu-atos http://img30.imageshack.us/img30/8177/c6v4.jpg parter po zmianachhttp://img17.imageshack.us/img17/6692/lqog.png I jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 27.11.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Ciekawy, nawet salon dość przestronny. Najlepiej dobrać taki projekt gdzie nie trzeba powiększać ścian zewnętrznych i nośnych przesuwać to wtedy zaoszczędzi się na adaptacji, bo w konstrukcji nie trzeba zmian. Najlepszy taki, że tylko ścianki działowe lekko są do przestawienia, a łazienka i kuchnia na swoich miejscach zostają, bo jak zmiany głębsze to lepiej projekt indywidualny. My taki mamy bo chcialiśmy kuchnię przy salonie na tą samą stronę połnocną aby wyjscie na taras było z kuchni, łatwiej z jedzenie i kawusią wychodzić, no i piasek nie wnosi się prosto do salonu. W salonie okna mamy w formie witryn nieotwierane zaprojektowane. Przeczytałam cały ten wywód na temat działęk i projektu i zastanawiam się czy nie wczesniej zacznę moje budowanie. Bo jak tak dalej będziesz miała takie dylematy to następne dwa lata miną Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mai 28.11.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) mai, tak, kompromis. Ale bez takich warunków. Po prostu - tak postanowiliśmy. Pewnie udałoby mi się przekonać męża do parterówki, ale... nie wiem, czy ja mam rację. A 4 sypialnie - bo tak . Te 2 "za dużo", to 1 gościnna, a druga - gabinet. Spoko bo tak i już rozumiem to przede wszystkim Wasz dom, nie nasz (w sensie ludzi na forum:)) więc musi Wam pasować, dopytuje się tak bo odkąd pamiętam miała być parterówka no a poza tym ja sama przyznaje się bez bicia w parterówki "zapatrzona" jestem i inne mi nie pasi Co do ostaniego projektu, maławy ten prysznic, chyba że to ma być tylko wc, no i gdzie spiżarnia? ;P Edytowane 28 Listopada 2013 przez mai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.11.2013 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Cały czas zastanawiam się nad Domem w zielistkach . Wydaje mi się, że dla nas wystarczy.Chcemy trochę powiększyć domek. Najlepiej po 30 cm w każdą stronę, ale jeśli będzie za dużo przeróbek w konstrukcji dachu, to chociaż ok. 50 cm od strony kuchni i salonu w bok. Wpadł mi jeszcze do głowy pomysł z wysunięciem z tyłu salonu o 50 cm - tak jak z przodu wysunięta jest kotłownia. Nie trzeba wówczas zmieniać konstrukcji dachu - tak mi się wydaje - wystarczy wysunięty dach, tak jak z przodu. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 01.12.2013 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Czyli powstałby coś takiego:http://img849.imageshack.us/img849/4724/oxyf.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianka1977 09.12.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 http://www.hgatelier.com.pl/n3a/index.html rzuciło mi się w oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 11.12.2013 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 http://www.hgatelier.com.pl/n3a/index.html rzuciło mi się w oczy... Bianka, znam. Całkiem, całkiem. Ale jesli policzyć po podłogach robi się duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts