olinek okrąglinek 13.02.2013 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) O, goście byli, a mnie nie było prawie 2 dni!!!!!. (no cóż, praca - kto powiedział, że praca nauczyciela kończy się o 14.00???). Te codzienne powroty o 19.00 . Mam dość, a to dopiero początek semestru.... Kocham swoja pracę (tę z dziećmi, a nie tę papierkowo - posiedzeniową), ale juz chcę WAKACJE. Juz się poprawiam http://img577.imageshack.us/img577/6828/726kawa6stronkaagusi.jpg Mariolko, dzięki z takie solidne wytłumaczenie co i jak z tymi stronami swiata. Wiedza na pewno się przyda.... Bo ja niby coś tam wiedziałam, a Ty tak ładnie naukowo wszystko wyjaśniłaś... I upewniłam się, że kuchnia MUSI być od wschodu. Mai, znam Durisa. Trochę za duży jest jednak . Przecież nawet Anatola chcę zmniejszyć... Marimag, to Ci teraz Mariolka namieszała, co? Ale lepiej wiedzieć wcześniej, prawda? Edytowane 13 Lutego 2013 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 13.02.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 o matko marimag mam nadzieję, że Cię nie przestraszyłam ja tylko pomóc chciałam:( olinku szukaj dalej projektu idealnego, kto szuka ten znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.02.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Mariolko, nie przestraszyłaś, ale może nie będę zasmiecać wątku Olinkowej i przejdziemy do mnie ? Zapraszam Ciacho czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 14.02.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Olinek właśnie mi się przypomniało że kotłownie miałam zmierzyć Bardzo Cię przepraszam że zapomniałam, postaram się szybko zrehabilitować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annis 14.02.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Olinku,A znasz ten projekt:http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/luna/4690/rzuty tylko raczej w odbiciu lustrzanym, żeby salon "łapał" i południe i trochę zachodu. Kuchnia jest od północy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annis 21.02.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Olinko,Popatrz jeszcze na projekt Piotr i Piotr II:http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=458http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=401&unset=2 Oczywiście dla Ciebie w odbiciu lustrzanym i wejście od podwórza. Piotr II przypomina mi Anatola, ale ten drugi też wg mnie da się "przerobić" anatolowo. Kwestia tylko elewacji.Nie wiem, czy wiesz, ale my mamy zamiar budować dom bokiem. Nie umiem tego dokładnie wyjaśnić. Działkę mamy głęboką (długą) i wąską. Stąd pomysł, aby budować parterówkę bokiem i pierwszy od ulicy będzie garaż, a na końcu kuchnia i salon. Przestałam się przejmować tym, co inni uznają za logiczne. Buduję tak, aby mi było wygodnie i dobrze. Piszę o tym, abyś nie przejmowała się za bardzo opiniami innych. To Ty (Wy) macie się dobrze czuć w swoim domu. My naszą decyzję podjęliśmy właśnie na podstawie dziennika Z7 Pani Iwonki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 21.02.2013 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Annis, witaj.Tak, znam te projekty... Ale i tak żaden nie podoba mi się jak Anatol (i chodzi mi głównie o układ pomieszczeń). W zasadzie na razie stanęło na tym, że przymierzamy sie do mniejszej wersji Anatola (czyli albo adatacja, albo indywidualny wzorowany na Anatolu).Na chwile obecną mamy wjazd od zachodu. Ale po ustabilizowaniu się róznych sytuacji rodzinnych "powalczymy" o działkę przed naszą działką i wtedy drogę zrobimy we wschodniej jej części.Do wakacji mamy czas na odkładanie funduszy - tak na próbę, żeby zobaczyć, ile jesteśmy w stanie odłożyć. Później zaczniemy papierologię. A może do tego czasu ta wąska działka przed naszą działką będzie już nasza?Wtedy będziemy mieli mieli dylemat, czy budować na szerszej (ok. 200m droga dojazdowa) czy węższej (ok. 6om doga dojazdowa).. Annnis, jakie wymiaty ma Wasza działka?I jaki domek macie zamiar budować? Anatola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 26.02.2013 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Do wakacji mamy czas na odkładanie funduszy - tak na próbę, żeby zobaczyć, ile jesteśmy w stanie odłożyć. Później zaczniemy papierologię. Tak pisałam całkiem niedawno.. A dziś??? Dziś jestem wściekła Zgodnie z założeniami odłozyliśmy 1.600 zł. Koniec miesiąca sie zbliża... mysleliśmy, że się uda.. Ale nic z tego :bash:. Trzeba było opłacić kurs (ze szkoły) dla córki i .... kupić akumulator (bo samochód zdechł i odmówił współpracy). No i d....pa. 1.000zł diabli wzięli. WRRRRRR........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 13.03.2013 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Olinku,co u ciebie ,nic nie piszesz?A ja przywitać się przyszłam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 14.03.2013 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Olinku,co u ciebie ,nic nie piszesz? A ja przywitać się przyszłam:rolleyes: Witam, witam! Roboty mam po.. kokardy. W szkole konkurs goni konkurs. Nie wiem, kiedy zwolnię... A zwolnić muszę. bo padam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.03.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Olinku, to może zdejmij te kokardy...roboty bedzie mniej A co Ty jesteś w tej szkole jednoosobowa sekcja kulturalno - rozrywkowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 14.03.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Olinku,już za momencik święta,to może odpoczniesz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.03.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Olinku...nie wiem czy przed Świętami zdążysz ....Wesołych Świąt http://c.wrzuta.pl/wi15587/f14aedf5000d28db4594e70a/jajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 29.03.2013 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Ufff.... Jestem, żyję.... jeszcze... Aniu, dziękuję, że o mnie pamiętasz. Powolutku działamy.Mąż przegląda oferty działek (rolnych, rzecz jasna - te ceny...). Nawet udało mu się coś ciekawego namierzyć. Blisko naszego obecnego domu - jakieś 3-4 km. Ogłoszenie w miarę świeże (ok. tygodnia), więc mąż dzwoni, a tu... niespodzianka - już nieaktualne!!! No nie dziwię się - 3 zł. za m2!!!! Zdziwiłabym się, gdyby jeszcze było aktualne. Działka ROLNA!!! Z jadnej strony sąsiedztwo (stary, ale obecnie remontowany dom), przy szosie, 40m szeroka - razem - 1,5ha. No cóż... przepadło. A ja? Napisałam do Wodociągów pytanie, ile kosztowałoby przyłaczenie do sieci tej naszej działki - 200m od drogi. (to ze względu na koszt wodociagu rozglądamy się za inną działką). Czekamy, czekamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.03.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=180034&d=1364576743 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 29.03.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 olinko Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, oby wszystko rozwiązało sie po Twojej mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 30.03.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 http://www.astrojawil.pl/foto5/wielkanoc_07.jpg Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,bogaty zajączek uśmiechem czaruje.Mały kurczaczek spełni marzenia,wiary, radości, miłości, spełnienia, życzy dusiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.03.2013 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Dziękuję za życzenia! No, dom ogarnięty, ciasto upieczone, sałatki zrobione, mięso zamarynowane (jeszcze trzeba je upiec:sick:), to mogę "pogościć się" na forum. Cały czas myslimy, co dalej. To, że budujemy, to wiemy . Tylko GDZIE? Rozwiązań jest kilka: 1. Na działce za wsią. Odludzie na razie. Nam nie przeszkadza, ale media... Tzn. woda blisko - jakieś 20m (po drugiej stronie szosy), ale prąd - 700m. I tu narodził się pomysł. Trzeba pogadać z sąsiadami, czyli: z panem, który ma pole obok naszego (tzn. niedawno kupił) i złożył wniosek o przekształcenie; z panem, który ma działkę naprzeciwko naszej i tez złożył wniosek o przekształcenie. Może zgodzą się partycypować w kosztach? Czy to w ogóle mozliwe? Robi się tak? Druga sprawa związana z rzeczoną działką: jest wąska. Czy jest możliwość dogadania się z sąsiadem, żeby on dał 3m i my 3m na drogę wewnętrzną? Wiem, że to pytanie do sąsiada, a nie do was, ale chodzi mi o to, czy to w ogóle prawnie jest mozliwe.... Tylko jak zdobyć kontakt do niego???? 2. Na działce we wsi. 200m od szosy. Wysłane zapytanie do wodociągów, jaki będzie koszt przyłącza. 3. Kupno kawałka pola. Taki pomysł przyszedł nam do głowy, żeby zapytać obecnego sąsiada, czy może sprzeda nam kawałek swojego pola. Centrum wsi. Cena ziemi rolnej - ok. 3 zł za m2. Wtedy wszystkie media byłyby blisko. Zobaczymy... Cóż szkodzi zapytać? Ja optuję za pierwszą wersją. Ze względów czysto materialnych.. Jesli uda nam się doprowadzić prąd, to łatwiej będzie sprzedać część pola (oczywiście podzielonego na działki). I będą pieniądze na budowę. No to strzeliłam sobie podsumowanko dotychczasowych przemyśleń. Nawet jeśli nikt tego nie przeczyta, to ja uporządkowałam swoje myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 02.04.2013 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Dostałam odpowiedź z Wodociągów. Że trzeba wystąpić o Warunki przyłączenia!!!! Jakbym nie wiedziała Że lepiej robić przyłącze niż budować sieć wodociągową!!! Jakbym nie wiedziała No i koszt przyłącza to ok. 6 tys. bez map i projektu. Czyli jestem w punkcie wyjścia. Dalej nie wiem, ile będzie kosztowało przyłącze 200m. Wobec tego wysłałam zapytanie do Zakładu Energetycznego o koszt ich przyłącza - ok. 400m do granicy działki (tej za wsią). Zobaczymy... Jeszcze w kwietniu pojedziemy do Starostwa po mapki i chyba wystąpimy o WZ na obie działki (a co za tym idzie - na przyłącza do obu działek). Wtedy podejmiemy decyzję GDZIE budować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.04.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Żyjesz !!! Boże, ale się opier..lasz. Kiedys byłas codziennie...Ćzłowiek jakis kontakt miał, a teraz ? Lipa Panie ! Tęskno mi za naszymi wygłupami, rozmowami i pieprzeniem bez sensu Co do planów, opcji i przemyśleń, które CZYTAM !!! ....Sama wiesz o co tam chodzi. Sama coś wolisz lub nie. Sama znasz walory wszystkich mozliwych gruntów we wsi...kombinuj mała. Będę Ci kibicować jak mało kto ! Już sobie nawet pompony zrobiłam Pokaż jakies foty tych działek :popcorn: Powiedz mi, jakim cudem u Was jest taka tania ziemia ? Przecież to naprawdę nie daleko od Wawy ! Kużwa, to jest absolutnie nie do uwierzenia i zajebiście nie sprawiedliwe !!!!! :mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts