olinek okrąglinek 04.04.2013 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Mariolka, pięęęknie u Ciebie. Studnia cudna. Ale .... wodę trzeba siegać ... no właśnie - czym? wiadrem, dzbanem? Czy jest tam jakis KRAN? A dasz jakieś zdjęcie wnętrza tej studni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.04.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 kochana, w studni jest pompa i ciągnie wodę do domku, a tam do kranów i do kibelka, a i na zewnątrz jest wypuszczony kran na szlauch, jak to się u nas godo, do podlewania kfiatuszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.04.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 HMMM wnętrza studni nie zlokalizowałam, ale jeszcze poszperam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 04.04.2013 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 kochana, w studni jest pompa i ciągnie wodę do domku, a tam do kranów i do kibelka, a i na zewnątrz jest wypuszczony kran na szlauch :eek: Rewelacja!!! Też tak chcę!!! Zapisuję zaraz zdjęcia Twojej studni. Pokażę mojemu J. Ciekawe, co powie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 04.04.2013 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 HMMM wnętrza studni nie zlokalizowałam, ale jeszcze poszperam Może znajdziesz jakieś zdjęcia z wykopywania i montowania tej studni? Plis, plis, plis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.04.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) na szybko znalazłam jeszcze zdjęcie zanim studnia została opakowana, nie wiem na ile jest to dla Ciebie widoczne (w prawym rogu zdjęcia) http://img542.imageshack.us/img542/1250/p4220033v.jpg' alt='p4220033v.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] wygląda to tak, że na ziemie wystaje fragment wierzchniego kręgu przykryty betonową pokrywą, a w środku nie wygląda to Olinku jakoś szczególnie, ok. 1 - 1,5 m poniżej terenu jest lustro wody, a nad nim zamontowana jest na metalowym stelażu pompa - i tyle. Wiosną, o ile wreszcie przyjdzie, zrobię Ci zdjęcie wnętrza studni jeśli chcesz Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez mariola3108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.04.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Może znajdziesz jakieś zdjęcia z wykopywania i montowania tej studni? Plis, plis, plis Poszukam Olinku, ale to nie nie jest temat na dziś oki doki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 04.04.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Wiosną, o ile wreszcie przyjdzie, zrobię Ci zdjęcie wnętrza studni jeśli chcesz Chcę. Bardzo. A to jest pompa głębinowa czy jaka...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.04.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Pompa jest zwykła, nie do studni głębinowej, bo taka mi nie była potrzebna. To taka najzwyklejsza pompa, na rynku jest ich od groma, pewno w lirojach itp. będzie ich mnóstwo. Jest na tyle praktyczna, że z czasem w ogóle zapominasz, że masz studnię, nie różni się niczym w użytkowaniu od wodociągów, tyle że wodę masz za darmo. Zrobię fotki espeszoli for ju! Niech tylko ten śnieg zejdzie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 04.04.2013 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Kochana jesteś Czyli do Wodociągu nie będziecie się podłączać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.04.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Jeśli będziemy się kiedyś budować (daj Boże) to przemyślimy temat ponownie, dziś wody mam pod dostatkiem więc na pewno wodociągi mnie nie interesują. A jeśli jest to jeszcze źródlanka, jak przypuszczam, to już w ogóle nie chcę innej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.04.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 No widzisz Olinku ! Przyszedł wodnik szuwarek i od razu światełko w tunelu ! Mariolka to kopalnia wiedzy wszelakiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.04.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Mariolko ale Ja czegoś nie rozumiem...Ten domek to działkowy czy Wy w nim mieszkacie ? Czytałam Twój wątek i patrzyłam na zdjęcia wnętrz. No nijak mi to się zgrywa z widokiem zewnętrznym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.04.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Anuś u mnie na wątku w okresie zimowym to fotki z domku w którym mieszkamy, a z okresu letniego z domku działkowego, czyli letniego.Można się pogubić, chyba nieco dokładniej powinnam opisywać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.04.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Powinnaś ! Ja tam metraże widzę, kominek i inne takie a tu willa w rozmiarze mini...Myślałam już, że mi odbiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 06.04.2013 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Mąż optuje za kupieniem działki (rolnej, rzecz jasna). Główny powód- bliziutko media. Czekamy na pojawienie się sąsiada... Ciekawe, co on na to... Gdyby się zgodził (za rozsądną cenę), to... byłabym niezmiernie szczęśliwa! Trzymajcie kciuki... Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.04.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 W takim razie kciuki zaciśnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 06.04.2013 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 W takim razie kciuki zaciśnięte Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.04.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 No to trzymamy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 07.04.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Sąsiada niet . Wyjechał gdzie, czy co? Ale ... dowiedzieliśmy się, ze rok temu miał kupca na kawałek swojej działki i .... nie był zainteresowany. Niestety, nie sądzę, żeby teraz się zdecydował. Buuuuuu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts