Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocalę swoje marzenia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 413
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

na szybko znalazłam jeszcze zdjęcie zanim studnia została opakowana, nie wiem na ile jest to dla Ciebie widoczne (w prawym rogu zdjęcia)

http://img542.imageshack.us/img542/1250/p4220033v.jpg' alt='p4220033v.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

wygląda to tak, że na ziemie wystaje fragment wierzchniego kręgu przykryty betonową pokrywą, a w środku nie wygląda to Olinku jakoś szczególnie, ok. 1 - 1,5 m poniżej terenu jest lustro wody, a nad nim zamontowana jest na metalowym stelażu pompa - i tyle. Wiosną, o ile wreszcie przyjdzie, zrobię Ci zdjęcie wnętrza studni jeśli chcesz

Edytowane przez mariola3108

Pompa jest zwykła, nie do studni głębinowej, bo taka mi nie była potrzebna. To taka najzwyklejsza pompa, na rynku jest ich od groma, pewno w lirojach itp. będzie ich mnóstwo. Jest na tyle praktyczna, że z czasem w ogóle zapominasz, że masz studnię, nie różni się niczym w użytkowaniu od wodociągów, tyle że wodę masz za darmo. Zrobię fotki espeszoli for ju! Niech tylko ten śnieg zejdzie:yes:

Mąż optuje za kupieniem działki (rolnej, rzecz jasna). Główny powód- bliziutko media.

Czekamy na pojawienie się sąsiada... Ciekawe, co on na to...

Gdyby się zgodził (za rozsądną cenę), to... :o byłabym niezmiernie szczęśliwa!

Trzymajcie kciuki...

Edytowane przez olinek okrąglinek