olinek okrąglinek 04.11.2013 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Byliśmy w Urzędzie Gminy. Zapoznaliśmy się z dokumentacją. Czytaliśmy projekt WZ. Okazuje się, że nie musimy nic zmieniać (mimo że zmieniła się wysokość i kąt dachu), bo te parametry podane są w widełkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.11.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 A nie mówiłam ???? No to teraz pytanie zasadnicze... Kiedy składacie dokumenty i startujecie z buta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 04.11.2013 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Kiedy składacie dokumenty i startujecie z buta ? Czekamy na oficjalne pismo. A potem do geodety - mapy, projekt zjazdu i inne takie. No i wniosek o Pozwolenie na Budowę. A kiedy to będzie? Kto to wie? Ja chciałabym już. Ale JUŻ to nic nie ma, niestety. Trzeba być cierpliwym... I to mówię ja - nerwus straszliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 12.11.2013 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Męczymy się z wyborem projektu. Zostały 2 na placu boju:Z92 http://z500.pl/projekt/653/Z92,wygodny-dom-z-duza-kotlownia-na-paliwo-stale-pralnia-oraz-pokojem-na-parterze/dane-ogolne.html?mirror=1lubDom w zielistkach ver. 2 http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-zielistkach-ver-2/m6e11f727d39c5 Mają podobny plan funkcjonalny. Kazdy ma plusy i minusy. Wolelibysmy mniejszy, czyli Zielistki. Ale - denerwuje mnie brak spiżarki. Kto doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.11.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 ja ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.11.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Oba bardzo podobne. Jesli Ci czegoś brakuje to bierz ten, który ma wszystko. Po co budować dom, który już na początku drogi, ma zonki z których zdajesz sobie sprawę. Masz ogromny wybór w projektach. Czemu akurat te dwa ? Jedno co mi nie lezy ani w jednym ani w drugim to ten głupawo urwany dach od frontu. Po co i na co ? Ja bym wyrównała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 12.11.2013 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 (edytowane) ja ! Kochana jesteś...: A teraz czekam na konkrety Edytowane 12 Listopada 2013 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.11.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 No już napisałam Ty też jesteś kochana A coś Ty dziś taka kochliwa i całusna ? Odbiegne na chwilkę... Byłas, dzwoniłas, spotkałaś się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 12.11.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 No już napisałam Widziałam. Łatwo powiedzieć 'bierz tego, który wszystko ma" Z92 też ma wady, np. wejście z wiatrołapu do wąskiego kortytarza i dopiero do salonu. No i ten metraż - jest dla nas za duży = większy koszt (najpierw budowy, później utrzymania). Gdyby w Zielistkach dało sie wykroić spiżarnie, brałabym ten bez mrugnięcia okiem. A dach? No cóż? nam się właśnie taki podoba Odbiegne na chwilkę... Byłas, dzwoniłas, spotkałaś się ? Niestety, nikt się do mnie odezwał. Szkoda... Ale mam juz namiar na psychologa z Legionowa. Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.11.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 ooo to dziwne Może zgubili namiar na Ciebie. Powinnaś zadzwonić i zapytać. Tam naprawdę warto. Mam teraz sajgon, ale jak się pozbędę dzieci to przysiądę i popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 12.11.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 ja spróbuję w Zieliskach spiżarkę pod schodami tak wiem, że nie będzie wejścia z kuchni - ale co z tego, ważne że jest miejsce na składowanie większych zapasów - a że dwa kroki trzeba przejść, można przywyknąć ja będę miała jeszcze dalej swoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 12.11.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Witaj! Pod schodami to się wie . Na przetwory, zapas wody itp. jak znalazł. Ale próbuję coś wykombinować blisko kuchni - tu o mich rozważaniach i pomysłach http://forum.muratordom.pl/showthread.php?3885-JAKI-PROJEKT-DOMU-WYBRAĆ-wątek-dla-zmagających-się-z-wątpliwościami/page369 Jesli nic nie wymyslę, zostanie tak jak jest, czyli pod schodami. I też będzie ok. Ale szukam rozwiązania optymalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.11.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Zeby Ci pomóc, jeszcze bardziej namieszam. Przepraszam Cię kochana, ale jak widze taki malusi domek to zupełnie nie mam pomysłu. Przecież w tym Waszym wymarzonym to powierzchnia dołu, jest mniejsza od mojego mieszkania Chodzę i dostaje tu kurwicy !!! Salon z jadalnią o powierzchni 20 metrów ???? Skiśniecie tam. Porównaj ile teraz masz i czy Ci za mało czy za duzo ? Nigdy nie słyszałam, żeby komus było za duzo ale może mnie zaskoczysz.... Znalazłam Ci taki i według mnie, mozna w nim cos porobić. Wiem, że to emocje i , ze jesteś rybą ale postaraj sie panowac i nie zniechęcac na samym poczatku. Trzeba się uelastycznić koleżanko Proszę.... http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/z-widokiem,dzialka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianka1977 13.11.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Przywitam się ładnie najpierw Olinek zdecydowanie z tych dwóch to Z92. Dla mnie w Zielistkach odpada - małe to nic, ale mocno niefunkcjonalne. Salon z jadalnią 20 m to katastrofa. Ja sama mieszkałam wcześniej w dom w cyklamenach i z czasem narzekałam na ciasnotę, że jak stół chcę rozstawić, to ktoś na plecach kanapy siedzi... Teraz mam już duży dom i w końcu komfort. Nawet w projektach gdzie nie ma potrzeby dużej ilości sypialni powinien być duży salon, to centrum i serce domu, miejsce spotkań rodziny w ciągu dnia i spotkań towarzyskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 13.11.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witaj Olinku! Ja również postaram Ci się pomóc Moim zdaniem bianka1977 ma rację - salon jest sercem domu i to w będzie się toczyło głównie codzienne życie. Projekt, który podrzuciła marimag jest śliczny, ale moim zdaniem jego piętro jest mało funkcjonale, chyba, że Wam dwie sypialnie na górze wystarczą Ja z tych dwóch projektów wybrałabym Z92. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.11.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Agulla, zgadzam się, ale przeciez napisłam, ze jest z czego tam wykrajać.Pierwsza sprawa to zlikwidowanie pustki nad salonem.Co za chory umysł to wymyslił to nie wiem....Skoro srobi nam się wiecej podłogi to i pokoje można zrobić. Na dole też można by pokombinować...ma potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 13.11.2013 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Zeby Ci pomóc, jeszcze bardziej namieszam. Salon z jadalnią o powierzchni 20 metrów ???? Porównaj ile teraz masz i czy Ci za mało czy za duzo ? Wiem, że mało. próbowałam (wirtualnie) upchnąć tam narożnik i stół i się nie dało. Teraz mam prawie 18m. Mało. Znalazłam Ci taki i według mnie, mozna w nim cos porobić. Proszę.... http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/z-widokiem,dzialka Na dole też można by pokombinować...ma potencjał. Zdecydowanie NIE Zupełnie nie moja bajka. Przywitam się ładnie najpierw Witaj Olinku! Witam w moich skromnych progach. Olinek zdecydowanie z tych dwóch to Z92. Nawet w projektach gdzie nie ma potrzeby dużej ilości sypialni powinien być duży salon, to centrum i serce domu, miejsce spotkań rodziny w ciągu dnia i spotkań towarzyskich. To zależy od stylu życia mieszkańców. My nie prowadzimy życia towarzyskiego, gości mamy raz na ruski rok. No ale kanapa i stół musi się zmieścić. Ja również postaram Ci się pomóc Ja z tych dwóch projektów wybrałabym Z92. Dzięki za oddanie głosu Wizualnie bardziej podoba nam się jednak Dom w Zielistkach. Wiem, że funkcjonalność jest najważniejsza. Stąd moje dylematy. Można ew. zostawić otwartą kuchnię. Ale tego chciałabym uniknąć. Co sądziecie o takich zmianach w Z92? http://img6.imageshack.us/img6/9978/o2kb.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 13.11.2013 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Kurcze, tak myslę....Duży ten dom jest. Ma wszystko, co chcemy, ale DUŻY. Chyba dla nas za duży.... Buuuuu........ Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.11.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Olinku, Twoje zmiany są fajne ale uderza mnie wielkośc kotłowni.Zmniejszyłabym ja na rzecz garderoby na kurtki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.11.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Kurcze, tak myslę.... Duży ten dom jest. Ma wszystko, co chcemy, ale DUŻY. Chyba dla nas za duży.... Buuuuu........ Co robić? Przestać pierdzielić bzdety !!! W małym nie masz ruchu, pomieszczenia symboliczne i brak wymarzonej spizarni. Jak znalazłas taki, w którym uda Ci się wszystko zrealizować, to narzekasz że za duzy.... NO MUSI BYĆ WIEKSZY co by się wszystko pomiesciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts