olinek okrąglinek 13.11.2013 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Wiem Ale KOSZT!!!:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 13.11.2013 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Olinku, Twoje zmiany są fajne ale uderza mnie wielkośc kotłowni. Zmniejszyłabym ja na rzecz garderoby na kurtki. Garderobę można ew. powiększyć do lini schodów w kotłowni. A kotłownia musi byc spora, bo będzie paliwo stałe - drewno. Jesli sie posiada własny las w dość dużej ilości, to grzechem byłoby nie skorzystać z PRAWIE darmowego ogrzewania domku. Ot, taka namiastka kominka, który będzie wyrzucony z salonu :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.11.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Oj nie denerwuj mnie kobieto..A ileż to metrów jest wiekszy co ? No to coś będziecie wykańczać dłużej...Byle by postawić i obrobić.Mieszkać macie gdzie, na łeb nie kapie, eksmisja Wam nie grozi... Olincia, wiesz, ze Cię kocham miłością czystą ale...PRZESTAŃ WRESZCIE MYSLEC, SIWIEĆ I RWAC WŁOSY ,A ZACZNIJ COŚ ROBIĆ BO JA TU ZEJDĘ Z TEGO SWIATA ZANIM COKOLWIEK RUSZYSZ !!!! Za duzo filozofujesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.11.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Co do kominka... Będziecie siedzieć w kotłowni i zachwycac się romantyzmem pieca, tak ???? Nie kumam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 13.11.2013 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Co do kominka... Będziecie siedzieć w kotłowni i zachwycac się romantyzmem pieca, tak ???? Nie kumam.... kominka nie chcemy, bo nie mamy czasu się nim delektować. Choć zanim się pobudujemy, to będziemy emerytami i będziemy mieli duuuuużo czasu Oj nie denerwuj mnie kobieto.. A ileż to metrów jest wiekszy co ?.... Jakieś 12m???? Olincia, wiesz, ze Cię kocham miłością czystą ale... PRZESTAŃ WRESZCIE MYSLEC, SIWIEĆ I RWAC WŁOSY ,A ZACZNIJ COŚ ROBIĆ BO JA TU ZEJDĘ Z TEGO SWIATA ZANIM COKOLWIEK RUSZYSZ !!!! Za duzo filozofujesz.... Przecież działamy!!! Nie mamy w ręku warunków zabudowy, to dumamy nad projektem. Mój mąż chyba ma dość, codziennie dręczę go wszystkimi za i przeciw. W końcu powiedział, zebym wybrała cokolwiek. Co do filozofowania - mam talent do mnożenia problemów. Jeśli ich nie, to je zaraz sobie wymyslę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianka1977 13.11.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Olinku nawet jak gości macie raz na ruski rok to na co dzień ten salon będziecie użytkować. Przeciez spożywacie razem posiłki, oglądacie coś czasem, to miejsce rozmów z dzieciakami najczęściej, do tego dojdą święta. Kiedys na tej emeryturze zapragniesz ugościć swoje dzieci i wnuki i się nagle okazuje, że nie ma jak ich posadzić. No chyba że i ta opcja odpada bo świąt nie obchodzicie albo na nie wyjeżdżacie to już się zamykam. ale wydaje mi się że dzieciaki z rodzinami będą was odwiedzać. IMO budowa domu, który ma mieć salon mniejszy od salonów w blokach bez sensu. Pytałaś o zdanie więc w ten sposób próbuję pomóc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 13.11.2013 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Olinku nawet jak gości macie raz na ruski rok to na co dzień ten salon będziecie użytkować. Przeciez spożywacie razem posiłki, oglądacie coś czasem, to miejsce rozmów z dzieciakami najczęściej, do tego dojdą święta. Kiedys na tej emeryturze zapragniesz ugościć swoje dzieci i wnuki i się nagle okazuje, że nie ma jak ich posadzić. No chyba że i ta opcja odpada bo świąt nie obchodzicie albo na nie wyjeżdżacie to już się zamykam. ale wydaje mi się że dzieciaki z rodzinami będą was odwiedzać. bianka1977 Z pewnością masz rację. Szukam po prostu domu taniego w budowie i użytkowaniu. Pytałaś o zdanie więc w ten sposób próbuję pomóc w wyborze. Bardzo Ci dziękuję. Każde spotrzeżenia są dla nas cenne. Warto spojrzć na projekt z innej perspektywy. A co sądzisz o zmianach w Z92? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.11.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 bianka1977 Z pewnością masz rację. Szukam po prostu domu taniego w budowie i użytkowaniu. Szałaś ze kurna walnij ! Matko, aleś Ty rozdwojona jaźniowo ! Nie cuduj, nie wymyślaj, nie kombinuj bo przekombinujesz. Mało masz jeszcze innych problemów ? Musisz dorabiac inne ? Chętnie Ci w takim razie, oddam połowe moich. Co to jest 12 metrów ???:jawdrop::jawdrop: Wariat jesteś i tyle. Nie chcę zapeszać i krakać, ale jak tak dalej będziesz dobijac szanownego, to pieprznie to wszystko w cholerę i z domu nici. Chłopa, trza zachęcać, optymistycznie nastawiac do zycia i budowy. Przedstawiac ja w samych superlatywach co by nabrał wigoru i speeda. Ty działasz zupełnie odwrotnie. Zniechęcisz go. Jak zobaczy, ile cudujesz z wyborem projektu to co będzie przy wykończeniówce. Może uzna, ze albo dom albo baba w Tworkach ! Ogarnij się, bierz tego co go przerobiłas i dalej. Papierologia tez trwa... Tyle mojego bo mnie normalnie..... Ciesz się, ze mam anielską cierpliwośc bo normalnie to bym Ci..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 14.11.2013 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Matko, aleś Ty rozdwojona jaźniowo !..... O, wyjątkowo trafna diagnoza Tak, to cała ja Nic a nic się nie pomyliłaś. Nie cuduj, nie wymyślaj, nie kombinuj bo przekombinujesz. Nie chcę zapeszać i krakać, ale jak tak dalej będziesz dobijac szanownego, to pieprznie to wszystko w cholerę i z domu nici. Też mam takie obawy, niestety. Ogarnij się, bierz tego co go przerobiłas i dalej. Papierologia tez trwa... Na razie czekamy na oficjalne WZ. Bez tego nie ruszymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 14.11.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Zamknij na mój po zmianach. Mały na rzutach w realu naprawdę dopuszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 15.11.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Mamy WZ!!!! :wave: Tak, dziś - 15 listopada 2013 r. - odebraliśmy Warunki Zabudowy. Czyli teraz intensywne rozmyślania nad projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.11.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Znowu !!!! Ja myślałam, że to juz koniec rozmyślań .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 16.11.2013 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Znowu !!!! Ja myślałam, że to juz koniec rozmyślań .... No tak już mam, niestety. Teraz rozważamy, jak powiększyć Zielistki. Tzn. chcemy wysunąć dom o 50-60 cm do przodu, czyli poszerzyć, a nie wydłuzyć. Ale to pewnie nie będzie takie proste, bo zaburzy się symetria dachu. Zupełnie nie wiem, co robić. Z92 niby ok. Ale ten widok na łazienkę po wejściu trochę mi nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 16.11.2013 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Szukam kogoś, kto wybudował/buduje Z92 - gdzieś w miarę niedaleko.Chciałabym zobaczyć dom w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianka1977 16.11.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Olinek a czy widziałaś ten projekt: http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/atrakcyjny-2Można go zrobić bez garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianka1977 16.11.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 to jeszcze Ci namieszam trochę:http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/12402-agatka-ii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 16.11.2013 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 to jeszcze Ci namieszam trochę: Mieszaj, mieszaj. Może świeże spojrzenie coś pomoże. P.S. Niestety, żaden z tych domów. Pierwszy dość ciekawy, ale duuuuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 16.11.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 skoro tutaj na tapecie jest wybór projektu... to może ktoś z Was wie i udzieli mi odpowiedzi dlaczego? dlaczego w zdecydowanej większości projektów sypialnia (rodziców) jest zdecydowanie większa od pokoju (dziecka) dla mnie to porażka - przecież powinno być odwrotnie... to dziecko większą część dnia spędza w pokoju, tam przyjmuje znajomych... a rodzice tylko w swym pokoju śpią... ot taka zagwostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianka1977 16.11.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Olinku bez garażu ten dom ma 128 m2. IMO wcale nie duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianka1977 16.11.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Bez garażu o 1 metr mniejszy od Z92, nie trzeba robic przeróbek projektu bo ma i spiżarnię i pralnię, bryła prosta i chyba tania w budowie, małe sypialnie tak jak chciałaś i duży salon. Jest pokój na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts