Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmiana przebiegu przyłacza elektrycznego a koniecznosc zmiany pozwolenia na budowe

bombel79

Recommended Posts

Witam Forumowiczow!

Mam oto taka sytuacje: w planie zagospodarowania działki moja pani architekt oznaczyla przebieg przylacza kablowego (ziemnego) jako linie prosta piegnaca od drogi do miejsca w ktorym jest tablica elektryczna (w garazu)... niestety w tym miejscu (w lini ogrodzenia) nie mam mozliwosci postawienia skrzynki elektrycznej (wiazd na posesje) wiec uzgodnilem z Zakladem Energetycznym ze skrzynka bedzie jakies 15 metrow od garazu (przebieg trasy: 1 m od plotu i wchodzi do domu w tym samym miejscu co na planie, ale oczywiscie na planie nie ma tych 15 metrow kabla). Zaklad Energetyczny postai mi spora skrzynke na przylaczenie 4 uzytkownikow. No i teraz sie zastanawiam czy tego typu zmiana, jakby nie patrzec zwiazana z planem zagospodarowania dzialki, powinna skutkowac zmiana pozwolenia na budowe? Na razie info jakie dostalem z Wydzialu Budownictwa, jest takie ze tak...

do tego jestem ejszcze przylaczany do kanalizacji (obecnie mam lanowane szambo) ale tu o dziwo pani z PINB stwierdzila, ze nie ze wzgledu na fakt, iż mam adnotacje w planie zagospodarowania dzialki, ze szambo bedzie dzialac do czasu przylaczenia do kanalizacji, nie musze zmieniac tego planu...

co radzicie?

Edytowane przez bombel79