bombel79 25.01.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Witam Forumowiczow! Mam oto taka sytuacje: w planie zagospodarowania działki moja pani architekt oznaczyla przebieg przylacza kablowego (ziemnego) jako linie prosta piegnaca od drogi do miejsca w ktorym jest tablica elektryczna (w garazu)... niestety w tym miejscu (w lini ogrodzenia) nie mam mozliwosci postawienia skrzynki elektrycznej (wiazd na posesje) wiec uzgodnilem z Zakladem Energetycznym ze skrzynka bedzie jakies 15 metrow od garazu (przebieg trasy: 1 m od plotu i wchodzi do domu w tym samym miejscu co na planie, ale oczywiscie na planie nie ma tych 15 metrow kabla). Zaklad Energetyczny postai mi spora skrzynke na przylaczenie 4 uzytkownikow. No i teraz sie zastanawiam czy tego typu zmiana, jakby nie patrzec zwiazana z planem zagospodarowania dzialki, powinna skutkowac zmiana pozwolenia na budowe? Na razie info jakie dostalem z Wydzialu Budownictwa, jest takie ze tak... do tego jestem ejszcze przylaczany do kanalizacji (obecnie mam lanowane szambo) ale tu o dziwo pani z PINB stwierdzila, ze nie ze wzgledu na fakt, iż mam adnotacje w planie zagospodarowania dzialki, ze szambo bedzie dzialac do czasu przylaczenia do kanalizacji, nie musze zmieniac tego planu... co radzicie? Edytowane 25 Stycznia 2012 przez bombel79 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/164889-zmiana-przebiegu-przy%C5%82acza-elektrycznego-a-koniecznosc-zmiany-pozwolenia-na-budowe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts