you 16.02.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Tu była reklama - usunięto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_122 25.01.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Ma ktoś może?? jak się sprawuje??? Ja zastanawiam się czy nie położyć go w kuchni, wiatrołapie i korytarzu. Co o tym myślicie??? Czy nie będzie za ślisko??? Ciężko granit utrzymać w czystości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z4R4Z 25.01.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Miałem granit na podłodze w całym mieszkaniu i byłem bardzo zadowolony. Przez ziarnistą strukturę wogóle nie widać na nim brudu. Wystarczy raz na jakiś czas pozamiatać bądź przejechać odkurzaczem i rzadziej przemyć podłogę samą wodą (broń boże żadnych ale to żadnych środków chemicznych - chyba że specjalnie dedykowanych do kamienia chociaż ja nie miałem nigdy najmniejszej potrzeby). Co to śliskości do podobnie jak z gresem terakotą czy innymi płytkami - tutaj granit niczym się nie wyróżnia (oczywiście poler) od innych materiałów. W wiatłołapie możesz dać np. granit płomieniowany bądź groszkowany żeby nie było ślisko. Jedyny problem z granitem to taki że jak coś na niego upuścisz tj. szklankę, talerz itp. to rozpada się ów obiekt na miliard kawałków Szczerze polecam granit jako materiał na posadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 27.01.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Odgrzebałam stary wątek by nie zakładać nowego. W akcie totalnego zaćmienia mózgu, spowodowanym zauroczeniem, zamówiliśmy z mężem marmur na cały dół (parter) domu. Czytam skrajnie różne opinie na temat marmuru, przez te negatywne nie śpię po nocach. Zamówienia nie da się cofnąć, wiec ta opcja odpada. Proszę o opinię użytkowników marmuru, czy faktycznie jest tak chłonny i czy są realne sposoby by to zminimalizować? Już wiem, że raczej w kuchni odpada i będę musiała położyć coś innego, ale czy na salon, jadalnię i gabinet się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.01.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Musiałam przeżyć od czerwca do końca sierpnia w Barcelonie, w hotelu, gdzie był marmur na podłodze. Koszmar. Znalezienie skarpet z owczej wełny zabrało mi miesiąc- a pani w kasie w hipermarkecie popatrzyła na mnie jakbym miała rogi. Pomimo 40 stopni w cieniu i wilgotności 100 % marzłam potwornie. Dlatego drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 27.01.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Nefer, tu nie chodzi o kwestie marmur czy drewno, bo na bank na parterze drewno odpada, na pietrze będą deski. Nie boję się zimna, będzie podłogówka na parterze, jedyne moje obawy są w kwestii zabrudzeń marmuru i jego pielęgnacji. Naczytałam się o tym jak to marmur wszystko chłonie w głąb i że plamy są nie do wywabienia. W planie była również kuchnia, ale chyba nie zda roli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.01.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Ja bym nie przesadzała :) Napisz priva do Rrmi to się wszystkiego dowiesz ile czego i jak pielęgnować . Co kamień to kamień - mam tylko w łazienkach , ale uwielbiam I jest ponadczasowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 29.01.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Troszkę mnie pocieszyłaś Czyli jest nadzieja ! Uwielbiam i kamień i drewno, ale przy moich psach w obecnym mieszkaniu parkiet jest w opłakanym stanie, więc na trasie ich kursowania drewno odpada. A kamień nawet porysowany nie traci uroku (oczywiście jak dla mnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniacc 29.04.2018 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Witam , prosze o pomoc, w piątek dachowiec kleił płytki granitowe szare na taras, używał kleju białego poleconego przez producenta płytek i po paru godzinach wszystkie położone płytki zmieniły kolor z szarego jasnego na ciemny kolor jakby je ktoś zmęczył lub jakby były tluste, nie mamy pojęcia co się stało, klej kerakoll biały shock wiec to chyba nie wina kleju, przez weekend wydaje nam się jakby jeszcze ściemniały ????? Pomocy ??? Jaka może być przyczyna i czy to wyschnie ?? Prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts